Sfântul Maslu la Mănăstirea “Sfânta Treime” Pereu, o oază de liniște și vindecare în zona Lugojului

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
manastirea pereu

În zona Lugojului, credincioșii sunt invitați să participe duminică, 10 decembrie, la Sfântul Maslu organizat la Mănăstirea “Sfânta Treime” Pereu. Aceasta este situată într-o poiană, în apropierea drumului județean ce leagă Măguriul de Cireșu.

Evenimentul este precedat de pregătiri religioase, începând cu Sfânta Liturghie în prima parte a zilei. Apoi, începând cu ora 15, va fi oficiat maslul de către un sobor de preoți. Maslul este o slujbă în care, prin rugăciuni și ungerea cu untdelemn sfințit, se împărtășește creștinilor bolnavi harul vindecării de boli sufletești și trupești, precum și iertarea de păcate.

Mănăstirea “Sfânta Treime” Pereu este una dintre cele mai frumoase domenii monahale din estul județului. Situată la un kilometru de la jumătatea drumului dintre Măguri și Cireșu, mănăstirea este amplasată într-o poiană pitorească. Accesul către locație se face prin satul Tapia, iar distanța până în Lugoj este de șase kilometri.

Această mănăstire reprezintă un important centru spiritual pentru credincioșii din zonă, oferindu-le un loc de liniște și rugăciune. Arhitectura impresionantă a mănăstirii, împreună cu peisajul natural înconjurător, creează o atmosferă de pace și contemplare.

Evenimentele religioase de la mănăstirea “Sfânta Treime” Pereu au o semnificație specială pentru credincioși, oferindu-le oportunitatea de a se apropia de Dumnezeu și de a primi harul vindecării și iertării. Participarea la Sfântul Maslu este considerată un moment important în viața spirituală a credincioșilor din zona Lugojului.

Astfel, credincioșii sunt așteptați să se alăture acestui eveniment religios și să beneficieze de binecuvântările oferite de slujitori. Este o ocazie de a se ruga pentru sănătatea lor și de a-și căuta liniștea interioară într-un loc încărcat de spiritualitate și tradiție.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Credincioşii din zona Lugojului sunt așteptați duminică, 10 decembrie, la Sfântul Maslu de la Mănăstirea ”Sfânta Treime” Pereu, situată într-o poiană aflată în apropierea drumului judeţean ce leagă Măguriul de Cireşu.

Pregătirile religioase destinate acestui eveniment încep din prima parte a zilei cu Sfânta Liturghie după care, de la orele 15, va fi oficiat maslul de către un sobor de preoţi.

Maslul este slujba în care, prin rugăciunile preoţilor şi prin ungerea cu untdelemn sfinţit, se împărtăşeşte creştinilor bolnavi harul vindecării de bolile sufleteşti şi trupeşti, precum şi iertarea de păcate.

Mănăstirea ”Sfânta Treime” Pereu este una dintre cele mai frumoase domenii monahale din estul judeţului. Aceasta se află amplasată într-o poiană, la un kilometru de la jumătatea drumului dintre Măguri şi Cireşu. Din Lugoj şi până în locul respectiv sunt şase kilometri, prin satul Tapia.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Aerial view of a building with a large rooftop garden featuring a mix of green and purple vegetation. The garden is designed in a curving, artistic pattern. In the background, other buildings and lush greenery are visible.

Oaza ecologica de pe acoperisul cladirii 12

NASA își demonstrează angajamentul față de protejarea mediului înconjurător printr-o grădină de pe acoperișul clădirii 12 de la Johnson...

Read More...

Un soldat ucrainean care voia să intre în R. Moldova a fost ucis după o altercație

Patru soldați au fost reținuți duminică în regiunea ucraineană Odesa „când au încercat să treacă granița”. Când au fost descoperiți,...

Read More...

Patru președinți americani uciși în atentate, alții vizați

Mai jos este o privire de ansamblu asupra asasinatelor, începând de la întemeierea Statelor Unite ale Americii (SUA) în...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro