Senator av. Diana Iovanovici-Şoşoacă: “Susțin greva cadrelor didactice”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Articole, STIRILE ZILEI
diana sosoaca greva profesori

Senatoarea Diana Iovanovici-Şoşoacă, presedintele partidului S.O.S. ROMANIA, a transmis astazi intr-un comunicat de presa:

“Susțin greva cadrelor didactice și consider că aceștia trebuie plătiți corespunzător dacă România vrea să aibă o educație de calitate. Am tot respectul pentru această categorie profesională care a fost bătaia de joc a tuturor guvernelor post-decembriste și a tuturor președinților României, inclusiv a celui actual, care provine din rândul profesorilor, dar în timpul căruia educația în România s-a prăbușit în mizerie.

În același timp, le atrag atenția cadrelor didactice asupra responsabilității lor cu privire la situația actuală în care educația este cenușăreasa societății românești. Această grevă nu trebuie să fie doar despre salarii, ci trebuie să fie și despre conținutul programei școlare, despre birocrația sufocantă impusă de politrucii de la Ministerul Educației și despre orizontul ideatic care le este predat copiilor în școli.

Profesorii și învățătorii trebuie să protesteze și împotriva introducerii educației de gen și a conceptelor care distrug identitatea copiilor, împotriva batjocurii la care este supusă identitatea națională în școlile românești, pentru a lăsa loc unor istorii străine și unor materii anti-naționale și anti-umane.

Cadrele didactice, care merită tot respectul nostru pentru munca pe care o depun, trebuie să își asume responsabilitatea de a fi susținut clasa politică vinovată de distrugerea învățământului și să înceteze de a mai crede și de a se mai ralia partidelor care au călcat educația în picioare. Cadrele didactice trebuie să refuze de acum înainte politizarea învățământului, jocurile partizane făcute de directori, de inspectori și de toți cei numiți politic și să își afirme demnitatea și independența în fața factorului politic intruziv și destructiv care a făcut ca școlile să fie scena luptelor politice.

Această grevă trebuie să fie despre recâștigarea demnității educației în toate sensurile, nu doar în cel financiar. Trebuie să fie despre revenirea la manualele unice, oprind afacerile cu manualele alternative care aduc bani băieților deștepți din sistem, dar care îi zăpăcesc atât pe copii, cât și pe profesori și învățători. Trebuie să fie despre diminuarea birocrației, pentru ca profesorii și învățătorii să își dedice timpul pregătirii copiilor, nu completării de hârtii inutile cerute de minister și de inspectoratele școlare pentru a justifica posturile inutile de birocrați numiți politic. Trebuie să fie despre reintroducerea demnității și a mândriei naționale în educația copiilor, despre apărarea valorilor naționale, a istoriei românilor, a tradițiilor și identității naționale în fața propagandei globaliste, lgbt-iste, anti-naționale și anti-creștine.

Dragi profesori și învățători, aveți puterea de a schimba sistemul care v-a umilit și tratat ca pe niște asistați social, ca pe o categorie inferioară a societății! Aveți puterea de a transforma societatea și de a repune la locul lor valorile, invalidând impostura și semidoctismul clasei politice conducătoare. Aveți puterea de a-i pune pe politrucii semi-analfabeți la locul lor, în banca repetenților. Folosiți această putere și această grevă ca să apărați meritocrația și valoarea educației în societate, nu doar pentru creșteri salariale, pentru că doar așa mai poate fi salvată România.

Dacă veți apăra România și viitorul ei, atunci societatea va veni alături de dumneavoastră și nimic nu vă va putea opri în solicitările dumneavoastră!”
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Beneficiile expunerii la soare pentru nivelurile de vitamina D

Expunerea la soare este un factor crucial pentru nivelurile adecvate de vitamina D în organismul uman. Vitamina D este...

Read More...

Secretele și ritualurile mumificării în Egiptul Antic

Secretele și ritualurile mumificării în Egiptul Antic Mumificarea este unul dintre cele mai fascinante aspecte ale culturii egiptene antice și...

Read More...

Genetica plantelor: Explorând paternitatea și strategiile de reproducere

Dacă te-ai întrebat vreodată cum se transmit trăsăturile unei plante de la un părinte la celălalt, atunci ai ajuns...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro