Șeful Organizației Națiunilor Unite susține modificarea Consiliului de Securitate și a sistemului financiar global – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Șeful ONU sprijină reforma Consiliului de Securitate, a sistemului financiar global – POLITICO

Secretarul General al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, susține reforma Consiliului de Securitate și a sistemului financiar

Secretarul General al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat că este necesară o reformă a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și a sistemului financiar al organizației, în timp ce a pledat pentru mai multă cooperare globală în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Într-un discurs la Consiliul Economic și Social al Națiunilor Unite, Guterres a spus că Consiliul de Securitate trebuie să fie “reformat și modernizat” pentru a face față provocărilor globale actuale, inclusiv schimbările climatice și conflictele. El a subliniat că organizația trebuie să ia în considerare noile realități geopolitice, precum și nevoia de a adăuga mai multe locuri permanente în Consiliul de Securitate.

Guterres a mai spus că sistemul financiar al Națiunilor Unite trebuie să fie reformulat pentru a se adapta la schimbările economice și pentru a asigura o mai mare transparență și responsabilitate financiară. El a subliniat că pandemia de COVID-19 a demonstrat nevoia unei abordări mai bine coordonate la nivel global în ceea ce privește finanțele, precum și nevoia de a spori ajutorul pentru țările în curs de dezvoltare.

În general, Guterres a pledat pentru o mai mare cooperare globală în lupta împotriva pandemiei și a schimbărilor climatice, subliniind că aceste probleme nu pot fi rezolvate de un singur stat sau organizație și necesită o abordare coordonată și colaborativă la nivel mondial.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro