Secretarul de stat în MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat, a participat la Reuniunea Șefilor Serviciilor de Apărare Civilă din țările nordice, eveniment organizat la inițiativa șefului Departamentului norvegian de Apărare Civilă, în perioada 9-11 octombrie a.c.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a participat în perioada 9-11 octombrie la Reuniunea Șefilor Serviciilor de Apărare Civilă din țările nordice. Evenimentul a fost organizat la inițiativa șefului Departamentului norvegian de Apărare Civilă și a reunit reprezentanți din statele nordice, SUA și România, având ca principal scop discutarea diferitelor problematici actuale din domeniul protecției civile.

Scopul întâlnirii a fost acela de a aduce laolaltă experiențe și progrese realizate în domeniul protecției civile, pentru a facilita un schimb constructiv de informații și bune practici. Dr. Raed Arafat a avut o prezentare în cadrul căreia a abordat aspecte cheie precum reziliența comunităților, cooperarea civil-militară și modul în care România acționează în cazul situațiilor de criză.

Secretarul de stat a subliniat necesitatea pregătirii constante și adecvate, dotarea corespunzătoare a instituțiilor și pregătirea continuă a personalului, pentru a asigura o reacție eficientă în eventualitatea unor situații de urgență. Acest lucru este esențial în fața noilor provocări apărute la nivel global în materie de securitate și apărare.

Reuniunea Șefilor Serviciilor de Apărare Civilă a reflectat excelenta colaborare dintre România și Norvegia în domeniul protecției civile și a marcat începutul unei cooperări de lungă durată. De asemenea, s-a stabilit ca în anul 2024 să aibă loc o întâlnire similară în România.

Participanții la reuniune și-au reiterat angajamentul de a întări legăturile bilaterale și de a promova schimbul de experiență și expertiză în domeniul apăr, a transmis astazi DSU.

Foto: Facebook sau Pixabay

Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Six students were ready to explain a technology they detailed on a poster.

Studenții din California ajută la soluționarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiuni viitoare cu drone pe Pământ și alte planete

Studenții de la o universitate care deservește o minoritate din California ajută la rezolvarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiunile...

Read More...
ZILELOR EUROPENE ALE ARHEOLOGIEI la Cetatea Noviodunum

Zilele Europene ale Arheologiei la Cetatea Noviodunum

În perioada 14-15 iunie 2024, la Cetatea Noviodunum din Isaccea, județul Tulcea, vor avea loc evenimente speciale dedicate Zilelor...

Read More...
Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila- FOTO

Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii s-au adunat la Mănăstirea Rafaila pentru a comemora ziua Sfântului Luca al Crimeei, un...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro