Schimbul de experiență al educatoarelor într-o atmosferă de toamnă

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Joc, respect și bucurie! Schimb de experiență, organizat la Grădinița Hodoș – Redeșteptarea

Schimbul de experiență al educatoarelor din subcentrul I – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 a avut loc recent la Grădinița cu Program Normal Hodoș, în colaborare cu educatoarele din comuna Darova. Tema acestui eveniment a fost promovarea valorilor social morale, din cadrul Proiectului Național “Joc, respect și bucurie” – Ziua Internațională a Bucătarului, valoarea implicată fiind ajutorul.

Participanții la schimbul de experiență au avut parte de activități creative, care au evocat tradițiile românești și bucatele tradiționale, desfășurate într-un cadru de toamnă, cu decoruri rustice și pline de culoare.
În cadrul evenimentului au fost prezente și reprezentanțe importante din comunitatea locală, precum Biserica Ortodoxă Hodoș, Primăria și Poliția Darova, demonstrând astfel interesul suplimentar al acestor instituții în susținerea educației.

Astfel de schimburi de experiență reprezintă o oportunitate valoroasă pentru educatoarele implicate. Acestea pot împărtăși metode de predare eficiente și pot învăța din metodele utilizate de alții, construind astfel o bază solidă pentru educația și formarea copiilor. Interacțiunea cu reprezentanții comunității poate ajuta, de asemenea, la promovarea imaginii instituțiilor implicate și la crearea unui mediu educațional mai complex și în rând cu valorile tradiționale.

Proiectul Național “Joc, respect și bucurie” își propune să pună în valoare atât diversele activități recreative, prin intermediul cărora copiii pot învăța și se pot dezvolta, dar și să promoveze bunele practici și valori sociale, morale și culturale. Tema comemorată la acest eveniment, Ziua Internațională a Bucătarului, valorul implicat – ajutorul, reprezintă o oportunitate derivată a acestui proiect, de a cultiva spiritul de colaborare și solidaritate între educație și comunitate.

Astfel de evenimente pot deschide drumul către o colaborare mai strânsă între cadrele didactice și alte instituții locale, punând și mai mult în valoare resursele și tradițiile comunității. Prin aceste demersuri, se poate construi un mediu educațional adecvat și adaptat necesităților actuale, în care copiii să primească nu doar educație formală, ci și noi cunoștințe și resurse tangibile și practice.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Zilele trecute a avut loc schimbul de experiență al educatoarelor din subcentrul I – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2, organizat la Grădinița cu program Normal Hodoș, în colaborare cu educatoarele din comuna Darova.

Evenimentul a avut ca temă promovarea valorilor social morale din cadrul Proiectului Național ”Joc, respect și bucurie” –  Ziua Internațională a Bucătarului, valoare – ajutorul, sub coordonarea prof. înv. preșcolar Sorina Sîngiorzan.

Cei prezenți s-au bucurat să participe la activități creative, care au făcut trimitere la vechile tradiții românești și la bucatele de odinioară, într-un cadru specific toamnei, cu decorațiuni rustice, pline de culoare.

Alături de cadrele didactice, au participat la activitate reprezentanții Bisericii Ortodoxe Hodoș, Primăriei și Poliției Darova.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Realizările sale sunt fără precedent în istoria modernă

Mai sus, puteți urmări înregistrarea primului discurs al vicepreședintelui Kamala Harris după anunțul de retragere a președintelui Joe Biden...

Read More...
C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro