stiridinromania.ro

Salvamont Vodafone. Un dispecerat cu drone.

In Actualitate, STIRILE ZILEI
salvamont vodafone
virtualmag.ro

Serviciului Public Județean Salvamont Gorj anunta deschiderea oficială a Centrului Național de Analiză a datelor Salvamont Vodafone.

Acest dispecerat are tehnologia necesară pentru a identifica prezența umană în imagini surprinse cu ajutorul dronelor utilizate de echipele de căutare-salvare, folosindu-se, în premieră, echipamente de înaltă tehnologie și inteligență artificială pentru a analiza și identifica prezența umană în zonele greu accesibile.

salvamont vodafone 2
salvamont vodafone

România este prima țară, la nivelul Uniunii Europene, care a introdus această tehnologie la nivel național, o tehnologie pe care doar 4 țări din Europa au mai implementat-o, însă doar la nivel regional sau local.

 „Este o mare realizare a serviciului Salvamont România și o mare satisfacție pentru noi, gorjenii, ținând cont de faptul că ideea acestui proiect a plecat de la o  discuție pe care am avut-o cu Sabin Cornoiu, referitoare la implementarea acestui sistem pentru Serviciul Județean Salvamont Gorj. Determinarea și perseverența lui Sabin au dus, astăzi, la dezvoltarea acestui proiect și la nivel național, și pentru asta îl felicit!”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu.

salvamont vodafone 3
salvamont vodafone

Datorită acestui sistem, în numai 30 de minute, o dronă poate parcurge 5 km liniari și poate acoperi o suprafață de peste 24 de hectare. Astfel, se pot transmite fotografii și imagini care după descărcare pot fi, mai apoi, procesate și analizate în nu mai puțin de 2 minute, mărindu-se capacitatea de căutare de aproape 10 ori. Aceste performanțe duc la micșorarea timpului de intervenție, la reducerea riscurilor pentru salvamontiști și, ceea ce este cel mai important, la salvarea mai multor vieți.


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NTI Monkeypox

Monkeypox sau Variola Maimutei, scenariul NTI de acum 1 an

In Noiembrie In 2021, NTI facea un scenariu privind Monkeypox sau variola maimutei. Un scenariu cu multe similitudini sau

Read More...
OMS tratat international

OMS si Tratatul International privind Pandemiile

OMS anunta pe 30 martie ca Liderii globali (Inclusiv Romania) se unesc în apelul urgent referitor Tratatului International privind

Read More...
Diana Sosoaca SRI

Diana Sosoaca: SRI a raspuns la Memoriul „Neutralitatea României. Pacea de la București”

Diana Sosoaca: La 2 luni după ce a fost trimis Memoriul: "Neutralitatea României. Pacea de la București", s-a primit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online