S.U.A.: Summitul SUA-UE: Cooperare în energie curată și tehnologii emergente

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Externe, STIRILE ZILEI
Statement from Press Secretary Karine Jean-Pierre on U.S. - EU Summit

Președintele Biden așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu președintele Charles Michel din Consiliul European și președinta Ursula von der Leyen din Comisia Europeană la Casa Albă pe data de vineri, 20 octombrie 2023, pentru a doua Summit dintre SUA și UE de la preluarea mandatului de către președintele Biden.

Liderii vor evalua cooperarea solidă dintre Statele Unite și Uniunea Europeană, inclusiv angajamentul nostru comun de a sprijini Ucraina în apărarea suveranității sale și de a impune costuri Rusiei pentru agresiunea sa.

Ei vor avansa eforturile SUA-UE de a accelera economia globală a energiei curate, bazată pe lanțuri de aprovizionare sigure și reziliente, și vor continua cooperarea în domeniile tehnologiilor critice și emergente, inclusiv infrastructura digitală și inteligența artificială.

De asemenea, vor evalua activitățile comune pentru consolidarea rezilienței economice și abordarea provocărilor conexe.

Summit-ul dintre SUA și UE reprezintă o oportunitate importantă de a consolida parteneriatul transatlantic și de a aborda împreună provocările globale. Cooperarea între cele două entități este vitală pentru securitatea și prosperitatea în regiunea euro-atlantică.

Sprijinul acordat Ucrainei în fața agresiunii rusești demonstrează angajamentul comun de a apăra valorile democratice și suveranitatea statelor. Este esențial ca Statele Unite și Uniunea Europeană să continue să acționeze împreună și să impună costuri Rusiei pentru comportamentul său inacceptabil.

De asemenea, accelerarea economiei globale a energiei curate este crucială în lupta împotriva schimbărilor climatice și pentru realizarea obiectivelor Acordului de la Paris. Prin colaborarea în domeniul tehnologiilor critice și emergente, SUA și UE pot contribui la inovare și dezvoltare durabilă, asigurând astfel un viitor mai verde și mai sigur.

În final, consolidarea rezilienței economice și abordarea provocărilor conexe reprezintă o prioritate pentru Statele Unite și Uniunea Europeană. Prin cooperare și schimb de bune practici, cele două entități pot promova creșterea economică și reziliența în fața turbulențelor globale.

Summit-ul dintre SUA și UE este un pas important înainte și demonstrează angajamentul comun de a aborda împreună provocările globale. Prin consolidarea parteneriatului transatlantic, Statele Unite și Uniunea Europeană pot juca un rol cheie în promovarea păcii, securității și prosperității în lume.

Sursa: www.whitehouse.gov.

President Biden looks forward to welcoming President Charles Michel of the European Council and President Ursula von der Leyen of the European Commission to the White House on Friday, October 20, 2023 for the second U.S.- EU Summit since President Biden took office.  

The leaders will review the strong cooperation between the United States and the European Union, including our shared commitment to support Ukraine as it defends its sovereignty and to impose costs on Russia for its aggression.  

They will advance U.S.- EU efforts to accelerate the global clean energy economy based on secure, resilient supply chains, and will continue cooperation in critical and emerging technologies, including digital infrastructure and artificial intelligence. 

They will also review joint activities to strengthen economic resilience and to address related challenges.

###


Foto: Click pentru sursa imaginii , Facebook sau Pixabay

Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

INFORMARE privind cazurile suspecte de difterie – Institutul Național de Sănătate Publică

Două cazuri de difterie în București: Detalii și precizări

Difteria este o boală infecțioasă cauzată de bacteria Corynebacterium diphtheriae și se manifestă prin inflamația gâtului și formarea unui...

Read More...
Irimică, Liliana Laichici, Adrian Stanca, și mulți alții, împreună cu Ansamblul Banatul, aduc timișorenilor ”Cântec de sărbătoare”! Invitați speciali: Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș

Spectacolul “Cântec de sărbătoare” cu Ansamblul Profesionist Banatul și interpreți de muzică populară

Timișorenii sunt invitați să participe la un spectacol de excepție alături de Ansamblul Profesionist Banatul și renumiți interpreți de...

Read More...
Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Rămas-bun de la un profesor iubit

Articol de știri: Cu mare tristețe, comunitatea liceului nostru își ia rămas-bun de la profesorul de muzică, Cătălin Fidel, care...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro