S.U.A.: Alocarea de fonduri pentru asistență în caz de dezastre în statul Hawaii

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Externe, STIRILE ZILEI
President Joseph R. Biden, Jr. Amends Hawaii Disaster Declaration

Președintele Joseph R. Biden, Jr. a pus la dispoziție asistență suplimentară în caz de dezastre statului Hawaii, autorizând o creștere a nivelului de finanțare federală pentru îndepărtarea resturilor și măsurile de protecție de urgență întreprinse în urma incendiilor începute la 8 august 2023 și care continuă.

În conformitate cu ordonanța președintelui de astăzi, fondurile federale pentru îndepărtarea resturilor sunt autorizate în proporție de 100% din costurile totale eligibile pentru o perioadă continuă de 180 de zile, la alegerea statului, în primele nouă luni de la începutul perioadei de incidente, iar fondurile federale pentru măsuri de protecție de urgență, inclusiv asistența federală directă, sunt autorizate în proporție de 100% din costurile totale eligibile pentru o perioadă continuă de 90 de zile, la alegerea statului, în primele șase luni de la începutul perioadei de incidente.

Pentru informații suplimentare, mass-media trebuie să contacteze Biroul de Știri al FEMA la (202) 646-3272 sau FEMA-NEWS-DESK@FEMA.DHS.GOV.

Această decizie a președintelui Biden de a crește finanțarea federală pentru dezastrele din Hawaii este deosebit de importantă în contextul incendiilor devastatoare care au avut loc în stat. Deși Hawaii este cunoscută pentru frumusețea și peisajele sale exotice, această insulă nu este imună la dezastre naturale, cum ar fi incendiile.

Creșterea finanțării pentru îndepărtarea resturilor și măsurile de protecție de urgență va avea un impact semnificativ în eforturile de recuperare ale statului Hawaii. Deoarece fondurile federale vor acoperi 100% din costurile eligibile, statul va putea să acționeze rapid și eficient pentru a curăța zonele afectate de incendii și pentru a asigura protecția și siguranța cetățenilor săi.

Această măsură este parte a angajamentului președintelui Biden de a sprijini statele afectate de dezastre și de a le oferi resursele necesare pentru a se recupera și a reconstrui. În calitate de lider al Statelor Unite, președintele Biden își asumă responsabilitatea de a proteja și de a ajuta cetățenii în timpul situațiilor de urgență.

În concluzie, decizia președintelui Biden de a crește finanțarea federală pentru dezastrele din Hawaii este un pas important în direcția reconstrucției și recuperării statului. Aceasta va permite statului să acționeze rapid și eficient pentru a face față consecințelor incendiilor și pentru a proteja cetățenii. Este esențial ca guvernul federal să sprijine statele afectate de dezastre și să ofere resursele necesare pentru a se reconstrui și a reveni la normalitate.

Sursa: www.whitehouse.gov.

Today, President Joseph R. Biden, Jr. made additional disaster assistance available to the State of Hawaii by authorizing an increase in the level of Federal funding for debris removal and emergency protective measures undertaken in the State of Hawaii as a result of wildfires beginning August 8, 2023, and continuing.
 
Under the President’s order today, Federal funds for debris removal are authorized at 100 percent of the total eligible costs for a continuous 180-day period of the State’s choosing within the first nine months from the start of the incident period, and Federal funds for emergency protective measures, including direct Federal assistance, are authorized at 100 percent of the total eligible costs for a continuous 90-day period of the State’s choosing within the first six months from the start of the incident period.
 
FOR FURTHER INFORMATION MEDIA SHOULD CONTACT THE FEMA NEWS DESK AT (202) 646-3272 OR FEMA-NEWS-DESK@FEMA.DHS.GOV.

###


Foto: Click pentru sursa imaginii , Facebook sau Pixabay

Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

INFORMARE privind cazurile suspecte de difterie – Institutul Național de Sănătate Publică

Două cazuri de difterie în București: Detalii și precizări

Difteria este o boală infecțioasă cauzată de bacteria Corynebacterium diphtheriae și se manifestă prin inflamația gâtului și formarea unui...

Read More...
Irimică, Liliana Laichici, Adrian Stanca, și mulți alții, împreună cu Ansamblul Banatul, aduc timișorenilor ”Cântec de sărbătoare”! Invitați speciali: Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș

Spectacolul “Cântec de sărbătoare” cu Ansamblul Profesionist Banatul și interpreți de muzică populară

Timișorenii sunt invitați să participe la un spectacol de excepție alături de Ansamblul Profesionist Banatul și renumiți interpreți de...

Read More...
Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Rămas-bun de la un profesor iubit

Articol de știri: Cu mare tristețe, comunitatea liceului nostru își ia rămas-bun de la profesorul de muzică, Cătălin Fidel, care...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro