România, un stat falimentar în agonie

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Articole, STIRILE ZILEI


Pe data de 7 iunie 2023, Diana Iovanovici-Șoșoacă, senator de Iași și președinte al Partidului S.O.S. România, a susținut o declarație politică în cadrul Ședinței Senatului României. Titlul declarației, care a avut un impact puternic, a fost “Falimentul Statului Român!”. Potrivit senatorului Diana Iovanovici-Șoșoacă “România este un stat falimentar, aflat într-o stare de dezintegrare, cu un aparat de stat autodistructiv”.

Prezentăm mai jos declarația politică în întregime, intitulată “Falimentul Statului Român!”:

“Ceea ce se întâmplă în acest an și în aceste zile, denotă mai mult decât evident că România este un stat falimentar, intrat într-o stare de dezintegrare, cu un aparat de stat autodistructiv, împânzit de mafia securistoidă și corupție, ca o rețea de pânză de păianjen din care nu mai poți să mai ieși. Urmează devorarea întregului stat de către o arahnidă uriașă, care încearcă să dezintegreze și poporul român. Ca printr-o minune, poporul acesta rezistă, în ciuda încercărilor mișelești ale conducătorilor lui de a-l anula, a-l anihila și a-l face să dispară de pe fața pământului. Poporul român se ambiționează să reziste și să supraviețuiască. Nimeni nu știe cum, dar parcă o lumină divină se așterne peste acest popor, făcându-l să reziste. Și așa se întâmplă de milenii.

România este îndatorată cu peste 50% din PIB și o spun de 2 ani, de atunci de când era Domnul Cîțu premier și rânjea în fața camerei spunându-ne să calculăm mai bine. S-a calculat domnule Cîțu și este mai mult de atât, s-a dus spre 60%, dar acest lucru va ieși la suprafață peste alți ani, când de fapt datoria externă va fi mai mare cu alte procente pe care le tot ascundeți. Găurile negre ale Ministerului de Finanțe și Casei de Asigurări de Sănătate sunt de mult pâlnia scurgerilor din avutul statului către buzunarele politicienilor de aici și de dincolo, ale firmelor altor state. Dacă aceste găuri ar fi astupate un an de zile, s-ar reface România din temelii. Doar dacă se opresc toți din furat un an, atât, doar un an, atât de bogată este România.

Peste dezastrul economic, apare și greva profesorilor, pentru rocada guvernamentală o mană cerească, pentru alții un adevărat dezastru. Dacă profesorii ar cere și o îmbunătățire a sistemului de învățământ, revenirea la manualele unice, reintroducerea autorilor români și a istoriei și geografiei României, limba de predare obligatorie, limba română conform Constituției și în subsisdiar ore de limbă maternă, eliminarea ideologiei de gen din școli și a politicii lgbt, depolitizarea învățământului poate atunci s-ar mai rezolva ceva. Dar, doar mărirea salariilor, nu poate rezolva analfabetismul funcțional de peste 60 % cum nici mărirea salariilor medicilor nu a rezolvat problema bolnavilor din sistem, care au devenit și mai amărâți și mai prejudiciați și tot la cozi și cu plicul întins stau. Să ai 4-5000 euro lunar și să iei o șpagă de 30 de euro, asta chiar e nesimțire. Obișnuința e a doua natură, spunea Cicero. Nu știu când se va dezbăra societatea românească de obișnuința negativă.

În această degringoladă grevistă, prinși la mijloc sunt copiii, mai ales cei din clasa a 8-a și a 12-a. Ce vină au ei? Că s-au născut prea târziu sau prea devreme? De ce întotdeauna plătesc sufletele nevinovate? De ce  nimeni nu se gândește la acești copii? Cine să se gândească? Cei care în pandemie îi obligau să stea cu botnițele la gură și îi obligau să se vaccineze? Cei care sunau la poliție să vină să ia copiii care nu se supuneau restricțiilor? Cei care își pârau colegii că nu poartă mască și nu se vaccinează? Directorii și inspectorii care sunt numiți politic și instituiseră teroarea în școli? Cine? Miniștrii educației lipsiți de orice urmă de curaj și verticalitate, pregătiți la burse Soros, integrați în absolutul unei societăți deschise?

Părinții sunt prinși între grevă și 2-3 locuri de muncă, profesorii între lipsa de bani și lipsa de moralitate a unui sistem care cade pas cu pas. În tot acest timp, ”modestul” profesoraș de provincie, meditator de top cu 6 case și dosare penale neanchetate niciodată, pentru intermedierea de vânzare de copii, le face observații ghinioniștilor din sistemul pe care l-a părăsit pentru un trai mai bun la Cotroceni.

În timp ce, NATO și reprezentanți ai Ambasadei USA se plimbă ca vodă prin lobodă inspectând spitalele din Iași și Botoșani, iar poligoanele din Sibiu și Arad se extind distrugând munca de o viață a oamenilor, anulându-le dreptul de proprietate, dreptul la o viață decentă, dreptul la a-și câștiga pâinea prin muncă cinstită.

Sistemul energetic se dezintegrează, Hidroelectrica se vinde la bursă, complexele energetice se închid, se taie la fier vechi, OMV prosperă și preia pe 2 lei ce a mai rămas nepreluat tot de ei din resursele României.

Pâmânturile țării sunt prăduite de străini, băncile jecmănesc cetățeanul român, justiția calcă în picioare orice urmă de dreptate, Parlamentul votează cedarea suveranității României, iar oamenii își îndreaptă privirea și mâinile în rugăciune spre cer! De la Patriarhie se aude tăcere, o tăcere ce anunță moartea pe care o refuză un popor întreg, ce își îndreaptă ochii înlăcrimați către icoanele ce plâng cu mir: Quo vadis, Domine?”
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro