Revoltă în închisoare: Elena Udrea cere dreptul la permisie pentru a fi alături de fiica sa în ziua de naștere

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Ziarul Antena24.ro

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, se află într-o situație revoltătoare la închisoare, petrecând a doua aniversare a fiicei sale departe de aceasta. Fiind încarcerată la penitenciarul pentru femei Târgșor, Udrea acuză Administrația Penitenciarelor și pe Avocatul Poporului, Renate Weber, de încălcarea dreptului legal la permisie.

Potrivit mesajului postat de Udrea pe rețelele de socializare, pentru al doilea an consecutiv i se refuză dreptul de a solicita permisie pentru a petrece 24 de ore acasă de ziua de naștere a fetiței sale. Chiar dacă legea prevede posibilitatea ca deținuții să meargă acasă între 10 și 30 de zile pe an, în practică, această posibilitate este aproape inexistentă.

Elena Udrea susține că conducerea penitenciarelor, inclusiv vârful Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), refuză să acorde aceste permisii și acuză Avocatul Poporului că închide ochii la nerespectarea legii. Situația este cu atât mai gravă la penitenciarul Târgșor, singurul penitenciar de femei, unde majoritatea deținutelor sunt mame de copii minori.

Studiile internaționale au demonstrat că acești copii sunt traumatizați pe termen lung și sunt extrem de vulnerabili la riscurile societății actuale. Acești copii devin mai predispuși la abandon școlar, trafic de minori, trafic de droguri și chiar la săvârșirea de infracțiuni. Cu toate acestea, în România, nimeni nu pare să se intereseze de recomandările și consecințele negative asupra copiilor.

Elena Udrea afirmă că în România nu se face distincție între un criminal și o mamă cu mai mulți copii, condamnată pentru furturi sau falsuri. Mai mult decât atât, chiar și posibilitatea de a merge acasă la copii și familie pentru câteva zile, prevăzută în lege, nu este aplicată. În luna septembrie, când copiii încep școala, aceștia sunt obligați să se descurce singuri într-un moment important din viața lor.

Elena Udrea atrage atenția asupra faptului că mamele care au încălcat legea adesea au făcut-o tocmai pentru copiii lor. În penitenciarul Târgșor, există mame condamnate pentru furturi de scutece și lapte praf din supermarket. Aceste femei sunt pedepsite aspru, iar faptul că au acasă copii nu pare să intereseze pe nimeni.

În concluzie, situația mamei fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, reprezintă doar un exemplu al sistemului penitenciar din România, în care drepturile deținuților, în special ale mamelor de copii minori, sunt încălcate în mod constant. Este necesară o mai mare atenție și o reformă a sistemului pentru a asigura respectarea drepturilor și bunăstarea copiilor afectați de situații precum aceasta.

Sursa: www.antena24.ro
Foto: antena24.ro

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea petrece a doua aniversarea fiicei sale departe de aceasta, fiind încarcerată la penitenciarul pentru femei Târgșor, iar acest lucru o revoltă peste măsură.
Elena Udrea este revoltată de faptul că, pentru al doilea an la rând, Administrația Penitenciarelor în refuză dreptul legal la permisie, și a scris un mesaj pe rețelele de socializare în care o acuză și pe Renate Weber, Avocatul Poporului, de faptul că închide ochii la nerespectarea legii.

Este al doilea an în care solicit sa mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naștere a fetiței mele, care luna aceasta împlinește 5 anisori, dar mi se refuză acest drept.​
​Deși legea prevede posibilitatea ca deținuții sa meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru ca menținerea legăturii cu familia s-a dovedit esențială în reabilitarea celor care execută o pedeapsă cu închisoarea, în practică, această posibilitatea este aproape inexistentă.

​Conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, din incompetență sau comoditate, refuză să acorde aceste permisii, iar avocatul poporului Renate Weber se face că nu vede cum legea este încălcată și nu se respectă dreptul legal la permisii!

Situația este cu atât mai gravă la Târgșor, singurul penitenciar de femei, unde deținutele sunt majoritar mame de copii minori, care au cea mai mare nevoie de prezența mamei acasă, chiar și doar pentru câteva zile.

​Asa cum au demonstrat nenumărate studii internaționale, acești copii sunt traumatizați pentru tot restul vieții și extrem de vulnerabili la riscurile societății de azi, devenind mult mai ușor și într-un procent mult mai mare decât ceilalți copii victime ale abandonului școlar, ale traficului de minori, ale traficului de droguri și sunt mult mai predispuși la a săvârși ei înșiși infractiuni”, scrie Elena Udrea
La noi, nu doar că nu îi pasă nimănui de aceste recomandări, nu doar ca mamele ajung în pușcărie pentru orice faptă, oricât de putin gravă, dar primesc și pedepse foarte mari, iar la eliberarea condiționată faptul ca aceste femei au acasă 1, 3, 7, 10 copii nu interesează pe nimeni, judecătorii nefăcând nicio diferența între un criminal și o mamă cu 7 copii, condamnată pentru furturi din magazine sau falsuri.

​Mai mult, nici măcar aceasta amărâtă de posibilitate de a merge acasă la copii și familie pentru câteva zile, care există deja în lege, nu este aplicată. Suntem în luna septembrie, luna în care copiii încep școală. Multi dintre cei cu mamele în pușcării merg pentru prima data la grădiniță, la școală sau în prima zi de liceu.

Deși ar putea sa aibă mamele alături, ei sunt obligați sa fie singuri într-un moment atât de important în viața lor pentru că nimănui nu-i pasă de ceea ce se întâmplă cu acești copii, așa cum nimănui nu-i pasă de copiii României în general! Si atunci de ce să ne mirăm ca se droghează și se prostituează de la 14 ani?

​P.S. Știu că până nu ajungi să te confrunți personal cu o problemă este mai greu să o înțelegi, așa că fac următoarea precizare:
– de multe ori, mamele care au încălcat legea au făcut-o tocmai pentru copiii lor. La Târgșor sunt mame condamnate pentru că au furat scutece și lapte praf din supermarket, spre exemplu.”, a conchis partenera de viață a lui Adrian Alexandrov.

sursa

Citeste si…Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NASA Logo

Voluntari pentru realizarea unui film despre eclipsa solara totala din 8 aprilie 2024

În timpul eclipsei totale de soare din 8 aprilie 2024, avem nevoie de voluntari de-a lungul traiectoriei de totalitate...

Read More...

Visual Fan extinde la 70% portofoliul de acțiuni al Intervision Trading, distribuitorul AKAI

Brașov, 13 Februarie 2024. Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea...

Read More...

La aniversarea a 100 de ani, Institutul Francez din România prezintă Vertiges – cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ, între 21 și 31 martie la București și în alte 12 orașe

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ ce se...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro