Reprezentanții Băncii Mondiale s-au aflat la Craiova pentru a discuta despre elaborarea noii strategii de parteneriat de țară

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Reprezentanți ai Băncii Mondiale s-au întâlnit astăzi la Craiova pentru a discuta despre noua strategie de parteneriat de țară. Întâlnirea a fost organizată cu sprijinul Autorității pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia și a avut ca scop consultarea cu autoritățile publice locale și regionale, mediul universitar, sectorul de afaceri și societatea civilă.

Delegația Băncii Mondiale a fost condusă de Anna Akhalkatsi, manager de țară, care a coordonat discuțiile privind elaborarea noului Cadru de parteneriat de țară al Băncii Mondiale cu România pentru următorii cinci ani. Această întâlnire face parte dintr-o serie de acțiuni organizate în toate regiunile de dezvoltare ale țării.

Banca Mondială și Corporația Financiară Internațională au declarat că vor continua să ofere asistență tehnică și financiară Guvernului României și sectorului privat. Scopul lor este de a sprijini o creștere economică verde, rezilientă, durabilă și incluzivă.

Aceasta înseamnă că vor fi investite resursele necesare pentru a dezvolta proiecte și programe care să promoveze o economie sustenabilă și să contribuie la creșterea economică a României într-un mod durabil și responsabil.

Băncile internaționale au un rol important în dezvoltarea economică a țărilor și oferă sprijin financiar și tehnic pentru a ajuta guvernele și sectorul privat să implementeze reforme și să dezvolte proiecte de infrastructură și programe de dezvoltare.

Parteneriatul de țară cu Banca Mondială poate fi benefic pentru România, deoarece poate ajuta la atragerea de investiții străine și la dezvoltarea unor sectoare cheie, cum ar fi energie, transport, agricultură și educație.

De asemenea, acest parteneriat poate contribui la dezvoltarea durabilă a regiunii Sud-Vest Oltenia, prin promovarea unor proiecte care să stimuleze creșterea economică și să creeze locuri de muncă.

În concluzie, întâlnirea de la Craiova cu reprezentanții Băncii Mondiale a fost o oportunitate importantă pentru autoritățile locale, mediul de afaceri și societatea civilă de a discuta și de a contribui la elaborarea noii strategii de parteneriat de țară. Acest parteneriat poate aduce beneficii semnificative pentru România și poate contribui la dezvoltarea economică și socială a țării în următorii cinci ani.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Reprezentanți ai Băncii Mondiale s-au aflat astăzi, la Craiova, pentru a participa la o întâlnire organizată cu sprijinul ADR Sud-Vest Oltenia, în cadrul căreia s-a discutat despre elaborarea noii strategii de parteneriat de țară.

Autorități publice locale și regionale, reprezentanți ai mediului universitar, de afaceri și asociativ, precum și membri ai societății civile au fost prezenți la eveniment. Delegația Băncii Mondiale a fost condusă de către doamna Anna Akhalkatsi, manager de țară.

Consultarea din regiunea Sud-Vest Oltenia face parte dintr-o serie de acțiuni organizate în toate regiunile de dezvoltare ale României pentru a contura noul Cadru de parteneriat de țară al Băncii Mondiale cu România pentru următorii cinci ani.

Astfel, Banca Mondială și Corporația Financiară Internațională vor continua să ofere asistență tehnică și financiară Guvernului României și sectorului privat, în vederea sprijinirii unei creșteri economice verzi, reziliente, durabile și incluzive.

#ADRSVOltenia #DezvoltămOltenia #BancaMondială #BM #asistențătehnică #asistențăfinanciară #economie #creștereeconomică
Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Six students were ready to explain a technology they detailed on a poster.

Studenții din California ajută la soluționarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiuni viitoare cu drone pe Pământ și alte planete

Studenții de la o universitate care deservește o minoritate din California ajută la rezolvarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiunile...

Read More...
ZILELOR EUROPENE ALE ARHEOLOGIEI la Cetatea Noviodunum

Zilele Europene ale Arheologiei la Cetatea Noviodunum

În perioada 14-15 iunie 2024, la Cetatea Noviodunum din Isaccea, județul Tulcea, vor avea loc evenimente speciale dedicate Zilelor...

Read More...
Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila- FOTO

Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii s-au adunat la Mănăstirea Rafaila pentru a comemora ziua Sfântului Luca al Crimeei, un...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro