Ram Pressure: Impactul asupra formarii stelelor din galaxie

BY: stiridinromania.ro In Magazin
Hubble Views an Active Star-Forming Galaxy

O nouă descoperire în domeniul galaxiilor oferă o perspectivă interesantă asupra modului în care presiunea de ram afectează formarea stelelor. Conform unui studiu recent, gazul și praful care pătrund în spațiu exercită o presiune asupra unei galaxii în mișcare, numită presiune de ram. Această presiune poate să dezbrace o galaxie de gazul și praful său format de stele, reducând sau chiar oprind crearea de noi stele.

Cu toate acestea, presiunea de ram poate, de asemenea, să comprime gazul în alte părți ale galaxiei, ceea ce poate stimula formarea de stele. Se pare că acest lucru se întâmplă în IC 3476, o galaxie care nu prezintă absolut nicio formare de stele de-a lungul marginilor sale, care suferă de efectele stripping-ului cauzat de presiunea de ram, dar ratele de formare a stelelor mai adânc în galaxie sunt semnificativ peste medie.

Această descoperire arată complexitatea proceselor care guvernează formarea stelelor în galaxii și arată că presiunea de ram poate avea efecte diferite în funcție de locația din galaxie. Aceste rezultate ar putea avea consecințe importante pentru înțelegerea evoluției galaxiilor și a modului în care stelele se formează și evoluează în universul nostru vast.

The gas and dust that permeates space exerts pressure on a galaxy as it moves. This resistance, called ram pressure, can strip a galaxy of its star-forming gas and dust, reducing or even stopping the creation of new stars. However, ram pressure can also compress gas in other parts of the galaxy, which can boost star formation. This may be happening in IC 3476. The galaxy appears to have absolutely no star formation along its edges, which bear the brunt of the ram pressure stripping, but star formation rates deeper within the galaxy are noticeably above average. Acest titlu a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: NASA
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...
Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia – incomod-media.ro

Verificări ITM la societățile din industria metalurgică din Dâmbovița

Inspectorii ITM Dâmbovița au desfășurat controale la patru mari societăți comerciale din industria metalurgică din județ, descoperind un total...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro