Problemele locuitorilor din satul Popești, comuna Dragomirești

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Mai multe familii fără lumină și fără apă cer cu disperare sprijinul prefectului- FOTO

Prefectul Daniel Onofrei a abordat o problemă semnificativă în comuna Dragomirești, care afectează mai multe familii ce au construit case în extravilanul satului Popești. Aceste familii se confruntă cu dificultăți, deoarece nu au autorizație de construcție și nu au acces la rețeaua de curent electric.

Situația este cu atât mai complicată deoarece terenurile pe care sunt amplasate locuințele se află pe teritoriul privat al Unității Administrativ-Teritoriale Dragomirești. Din cauza stadiului neterminat al Planului Urbanistic General (PUG), nu este permisă trecerea acestor terenuri din extravilan în intravilan conform reglementărilor în vigoare.

În cadrul unei vizite în comuna Dragomirești, prefectul Daniel Onofrei a transmis cetățenilor afectați că vor fi căutate soluții legale pentru a-i sprijini. Este important de subliniat că asigurarea unui mediu locativ adecvat și accesul la servicii de bază sunt drepturi fundamentale ale cetățenilor. Prin urmare, se dorește găsirea unor soluții adecvate și oferirea de condiții de trai corespunzătoare prin efortul comun al autorităților locale și respectarea principiilor de transparență și responsabilitate.

Această problemă are un impact semnificativ asupra familiilor afectate, care se confruntă cu dificultăți în viața de zi cu zi fără acces la curent electric și fără autorizație de construcție. Este esențial ca autoritățile să găsească soluții rapide și eficiente pentru a rezolva această situație, astfel încât cetățenii să poată beneficia de un mediu locativ adecvat și să aibă acces la serviciile de bază.

În final, este de apreciat faptul că prefectul Daniel Onofrei și autoritățile locale sunt conștiente de importanța rezolvării acestei situații și se angajează să găsească soluții legale și eficiente pentru a sprijini cetățenii afectați. Această abordare reprezintă un pas în direcția bună și arată că se acordă atenție nevoilor și drepturilor cetățenilor.

Sursa si Foto: stiriest.ro

Însoțit de colegii din cadrul Instituției Prefectului, prefectul Daniel Onofrei a abordat o problemă semnificativă ce afectează cetățenii comunei Dragomirești. Mai multe familii care au construit case în extravilanul satului Popești se confruntă cu dificultăți, deoarece nu dețin autorizație de construcție și nu au acces la rețeaua de curent electric.

Situația este cu atât mai complicată cu cât terenurile pe care sunt amplasate aceste locuințe se află pe teritoriul privat al Unității Administrativ-Teritoriale Dragomirești, care, din cauza stadiului neterminat al Planului Urbanistic General (PUG), nu permite trecerea lor din extravilan în intravilan conform reglementărilor în vigoare.

În cadrul vizitei, prefectul a transmis cetățenilor afectați că vor fi căutate soluții legale pentru a-i sprijini. “Împreună cu autoritățile locale le-am transmis  cetățenilor afectați de această problemă că vom căuta soluțiile legale pentru a-i ajuta. Înțelegem importanța rezolvării acestei situații, deoarece asigurarea unui mediu locativ adecvat și accesul la servicii de bază sunt drepturi fundamentale ale cetățenilor.  Ne dorim ca, prin efortul comun și prin respectarea principiilor de transparență și responsabilitate, să găsim soluții adecvate și să oferim oamenilor condiții de trai corespunzătoare”, a declarat prefectul Daniel Onofrei.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Miniștrii de Externe din SUA și Rusia au discutat telefonic despre riscul unei „posibile escaladări”

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, și secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, au discutat telefonic, pe 12 iulie,...

Read More...

Deplasare a unui contingent de pompieri către Franța

Astăzi, 13 iulie, a pornit către Franța cel de-al doilea contingent format din 40 de pompieri pentru schimbarea efectivelor...

Read More...

Performanțe remarcabile la INOT Campionatul țărilor Central Europene

La Campionatul țărilor Central Europene de înot, sportivele de la Dinamo au avut rezultate remarcabile. Daria Silișteanu a fost...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro