Primarul Lugojului participă la Festivalul Loarei în Orleans – construirea unui parteneriat durabil

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Vizită la Orleans! Se fac pregătiri pentru aniversarea a trei decenii de parteneriat cu orașul francez – Redeșteptarea

Primarul Lugojului, Bogdan Ștefan Blidariu, a participat recent la Festivalul Loarei din orașul înfrățit Orleans din Franța. Această reuniune nu doar a consolidat legăturile dintre cele două orașe, ci a pregătit și aniversarea următorului an, care va marca 30 de ani de parteneriat european între ele. În timpul festivalului, delegația Lugojului a avut ocazia să se întâlnească cu primarul Serge Grouard și să stabilească detalii despre modul în care cele două orașe vor celebra acest important moment. Ceremonia aniversară va avea loc atât în Lugoj, cât și în Orleans, unde vor fi semnate documentele oficiale. Parteneriatul între aceste două orașe s-a dezvoltat în diverse domenii, precum cultură, sport și educație. Primarul Blidariu a subliniat importanța acestei colaborări și a recunoscut o datorie de recunoștință față de partenerii lor francezi pentru susținerea de-a lungul celor trei decenii de împledită înfrățire.

În afară de primarul interimar Blidariu, evenimentul organizat la Orleans a adunat primarii din celelalte orașe înfrățiteului. Aceasta a fost o mare oportunitate pentru a consolida legăturile cu partenerii internaționali și de a facilita schimburile culturale, economice și sociale.

Primarul Orleansului, Serge Grouard, și echipa sa de relații internaționale au fost găzduitori ocrotitori ai delegațiilor străine și au asigurat o primire caldă. Olivier Ravoire, directorul de cabinet al Primăriei, a supervizat cu atenție întregul eveniment.

Toate aceste întâlniri internaționale sunt esențiale pentru promovarea dialogului dintre orașe și întărirea parteneriatelor europene. Colaborarea între municipiul din Lugoj și orașul Orleans este un exemplu de succes al acestei abordări și ilustrează semnificația din spatele relațiilor între orașele din Europa.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Primarul Lugojului, Bogdan Ștefan Blidariu, a participat, în perioada 20-24 septembrie, la Festivalul Loarei, manifestare de tradiție care se desfășoară în orașul înfrățit Orleans din Franța.

Edilul spune că această reuniune a pregătit aniversarea de anul viitor a 30 de ani de parteneriat european între cele două orașe.

”Și în acest an, la ediția cu numărul 11 a Festivalului Loarei din Orleans, o delegație din Lugoj a fost invitată să participe alături de celelalte orașe înfrățite. Întâlnirea principală a avut ca temă stabilirea detaliilor cu privire la aniversarea celor 30 de ani de parteneriat între Lugoj și Orleans. Ceremonia se va desfășura în ambele orașe și am convenit, împreună cu primarul Serge Grouard, ca în cursul lunii mai, când la Orleans se sărbătoresc Zilele Ioanei d’Arc, să fim prezenți în orașul de pe malul Loarei, unde vom semna documentele care consfințesc cei 30 de ani de parteneriat, pentru ca în cursul lunii iunie o delegație franceză să fie prezentă la Lugoj. Am întărit colaborarea bilaterală pe plan cultural, sportiv și educațional și sperăm ca, până la întâlnirea noastră de anul viitor, să colaborăm în aceste domenii. Le-am mulțumit colegilor francezi pentru ospitalitate, le-am adresat mulțu­miri pentru cele trei decenii în care am menținut nestinsă flacăra acestui parteneriat și le-am spus că am considerat Orleans ca un frate mai mare, de la care ne-am inspirat, care ne-a ajutat la nevoie și ne-a îndrumat cu experiența sa”, spune primarul interimar Bogdan Ștefan Blidariu.

Alături de primarul interimar al municipiului Lugoj, la eveniment au participat, printre alții, primarii orașelor înfrățite cu municipalitatea Orleans, și anume Eric Rostoft (Kristiansand – Norvegia), Latoya Cantrell (New Orleans – sua), Bill Campbell (Dundee – Scoția), Innousa Zime Chabi (Parakou – Benin) și Philippe Delort (Saint Flour – Franța).

Din partea gazdelor, delegațiile străine au fost primite de Serge Grouard, primarul orașului Orleans, de consilieri și reprezentanți ai echipei de relații internaționale a Primăriei, în frunte cu Olivier Ravoire, director de cabinet.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Man and young male student demonstrate how to sleep in space to a group of elementary students

NASA Stennis: Martie 2024

NASA Stennis, lider în explorarea spațiului: Martie 2024 Centrul Spațial NASA Stennis este în plină efervescență în această perioadă, marcând...

Read More...
Sisteme agroalimentare durabile și antreprenoriat rural – Academia Română, Filiala Iași

Colaboratori din domeniul cercetării economice

Un grup de cercetători români din cadrul Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gheorghe Zaneˮ au realizat un studiu...

Read More...

Spectacolul fenomen al anului – MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK ÎN CONCERT ajunge la SIBIU, CLUJ-NAPOCA şi ARAD în aprilie

Spectacolul fenomen  MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK în concert porneşte în turneu naţional în luna aprilie. Producţia Teatrului Naţional...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro