Primăria Timișoara risca să piardă peste 40 de milioane de lei către Ministerul Culturii

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Primăria Timișoara, bună de plată! Riscă să dea înapoi, către Ministerul Culturii, 40 de milioane de lei pentru TM 2023!

Primăria Timișoara se confruntă cu o posibilă pierdere de peste 40 de milioane de lei către Ministerul Culturii, din cauza unei modificări aduse Ordonanței de Urgență privind Capitala Europeană a Culturii. Această modificare a fost votată în ultima ședință a Guvernului.

La intrarea în vigoare a Ordonanței, anul trecut, Ministerul Culturii a stabilit două condiții pentru a susține financiar investițiile în infrastructura culturală din Timișoara. Mai precis, investițiile trebuiau să fie incluse în lista dosarului de candidatură și municipalitatea trebuia să valorifice toate investițiile pentru care solicita co-finanțare până la sfârșitul anului Capitalei. Astfel, Primăria era îndemnată să înceapă investițiile cât mai rapid, chiar și înainte de adoptarea ordonanței, urmând ca Ministerul să returneze ulterior suma investită.

Astfel, Primăria Timișoara a accelerat lucrările la cele 5 cinematografe reabilitate, dintre care unul a fost finalizat anul trecut, iar alte trei urmează să fie deschise în anul Capitalei. Întreaga sumă de 52,9 milioane de lei pusă la dispoziție de Ministerul Culturii a fost utilizată pentru aceste investiții.

Cu câteva săptămâni în urmă, Primăria a primit o scrisoare prin care Ministerul Culturii anunța că investițiile începute înainte de iunie 2022 nu sunt eligibile, ceea ce ar însemna că trebuie returnată suma de 40 de milioane de lei. Mai mult decât atât, fără consultarea Primăriei, Ministerul a impus o modificare a termenului de finalizare a investițiilor până la 30 iunie 2024.

Primarul Dominic Fritz s-a declarat nemulțumit de această situație și a cerut ministrului culturii, Raluca Turcan, să modifice cadrul legal cu respect față de timișoreni și cu implicarea Primăriei. El susține că toți banii angajați de Guvern trebuie utilizați pentru succesul acestui proiect important strategic.

Astfel, Primăria Timișoara se confruntă cu riscul de a da înapoi peste 40 de milioane de lei către Ministerul Culturii din cauza modificărilor aduse Ordonanței de Urgență privind Capitala Europeană a Culturii. Deși municipalitatea a accelerat investițiile pentru a beneficia de finanțarea promisă, acum este necesară o soluție urgentă pentru evitarea acestei pierderi financiare.

Sursa: www.sursadevest.ro

Primăria Timișoara riscă să dea înapoi către Ministerul Culturii peste 40 de milioane de lei.

Asta în urma unei modificări făcute la Ordonanța de Urgență privind Capitala Europeană a Culturii, votată de Guvern în ultima ședință.

La intrarea în vigoare a Ordonanței Guvernului, anul trecut, Ministerul Culturii a insistat pe două condiții pentru a susține financiar investițiile în infrastructura culturală a Timișoarei. Și anume, investițiile să fie din lista dosarului de candidatură și să fie puse în valoare toate investițiile pentru care municipalitatea solicită co-finanțare până la sfârșitul anului Capitalei. Prin urmare, investițiile trebuiau începute cât de repede posibil, chiar înainte de adoptarea ordonanței, Ministerul urmând să returneze ulterior banii investiți de Primărie.

Drept urmare, municipalitatea a grăbit investițiile în cele 5 cinematografe reabilitate, unul finalizat anul trecut, trei urmează să fie deschise în anul Capitalei, și a absorbit toată suma de 52,9 milioane lei pusă la dispoziție de Ministerul Culturii.  

Acum câteva săptămâni, am primit o scrisoare că Ministerul consideră că toate investițiile începute înainte de iunie 2022 nu sunt eligibile, ceea ce ar însemna că trebuie să returnăm 40 de milioane de lei. In acelasi timp, fără niciun fel de consultare cu noi, Ministerul Culturii a împins o modificare a termenului de finalizare până la 30 iunie 2024 (…) Nu voi accepta ca Ministerul Culturii să dea țeapă Primăriei Timișoara. Cer Ralucăi Turcan, ministrul culturii, să modifice cadrul legal cu respect pentru timișoreni și cu implicarea Primăriei, astfel ca toți banii angajați de Guvern să fie folosiți pentru succesul acestui proiect de importanță strategică”, a concluzionat primarul Dominic Fritz. Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro