Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Am vizitat astăzi trei companii cu capital român…

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Am vizitat astăzi trei companii cu capital românesc din judeţul Neamț, care au beneficiat de ajutor de stat sau linii de finanțare europene, unde se realizează produse ce poartă eticheta “Produs în România”.

Am fost impresionat de fluxul de producție complet automatizat de la fabrica Petra Pavaje, din comuna Cordun, una dintre cele mai moderne și eficiente unități de producție a prefabricatelor de beton din estul țării, care produce zilnic 6.000 mp de pavele, printr-un proces ce integrează o serie de roboți industriali. Componentă a Florea Grup, fabrica a beneficiat de fonduri guvernamentale în valoare de aproximativ 12 milioane lei. Aceasta este și o unitate de producție etalon în ceea ce privește eficiența energetică, având investiții în proiecte care contribuie la protejarea mediului înconjurător.
Termoplast, o altă companie de succes construită pe valorile unui business de familie, reprezintă unul din cei mai importanți producători de tâmplărie PVC din România, care s-a dezvoltat în ultimii 30 de ani pe propriile picioare. În prezent, 70% din producție se exportă, compania fiind prezentă pe piața din Europa de Vest. A beneficiat de fonduri europene și pregătește o investiție nouă de 5 milioane euro.
M-am bucurat să întâlnesc tineri antreprenori de succes, care au dezvoltat proiecte ambițioase și care acum sunt prezenți atât în marile lanțuri de magazine din România, cât și în țările europene, cu gama de băuturi răcoritoare premium Merlin’s Beverages. În doar câțiva ani de la lansarea ambițiosului proiect de afaceri, aceștia au reușit să devină o provocare reală pentru marii competitori din segmentul băuturilor răcoritoare, având cota de piață de peste 90% pentru unele produse.
Guvernul îi încurajează pe antreprenorii care doresc să-și valorifice potențialul economic să aplice pentru finanțări europene multianuale pentru că proiectele de dezvoltare a capacității de producție și înalta tehnologizare le vor asigura o prezență relevantă pe piețele internaționale.
Îi felicit pe antreprenorii români pentru curajul și spiritul antreprenorial! Reușesc astfel să creeze locuri de muncă, să dezvolte comunitățile și întreaga economie românească!
Data: 2023-05-05 16:53:46

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Națională a Înotului – 19 iulie, o sărbătoare a sportului aquatic

Astăzi, pe 19 iulie, sărbătorim Ziua Națională a înotului, ocazie cu care ne amintim de importanța acestui sport în...

Read More...

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei si angajamentului

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei și angajamentului Introducere Una dintre cele mai importante componente ale succesului în orice...

Read More...
An animated illustration shows NASA's pavilion at Oshkosh, a large white tent with NASA logos on it, as six different aircraft appear to fly toward the center of the image over the tent.

Zborul spre cunoaștere

În fiecare vară, pasionații de aviație și experți din întreaga planetă - inclusiv inovatorii aeronautici de la NASA -...

Read More...

One commentOn Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Am vizitat astăzi trei companii cu capital român…

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro