Politico: Spania a încălcat drepturile fostului lider catalan și regulile ONU.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Spania a încălcat drepturile fostului lider catalan, regulile organismului ONU – POLITICO

Organismul ONU a decis că Spania a încălcat drepturile foștilor lideri catalani

Spania a încălcat drepturile politicienilor catalani care au fost arestați după referendumul din 2017 privind independența Cataloniei, a decis un organism al Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Grupul de lucru al ONU privind detenția arbitrară a hotărât că Spania a încălcat drepturile fostului lider al Cataloniei, Carles Puigdemont, și ale altor opt lideri catalani. Aceștia au fost arestați în Spania și extrădați din alte țări europene după referendumul ilegal din 2017.

Decizia ONU nu este obligatorie, dar poate fi folosită de susținătorii independenței catalane pentru a susține cauza lor. Guvernul spaniol a respins decizia, afirmând că sistemul juridic spaniol este independent și funcționează într-un mod democratic.

Puigdemont a fugit în Belgia după referendumul din 2017 și a evitat arestarea timp de mai mult de un an. El a fost arestat în Germania în martie 2018, dar a fost eliberat după ce instanța germană a respins extrădarea sa la cererea Spaniei, argumentând că acuzațiile împotriva lui nu au fost suficient de grave.

În octombrie 2019, instanța spaniolă a condamnat nouă lideri catalani la pedepse cuprinse între 9 și 13 ani de închisoare pentru organizarea referendumului ilegal din 2017. Puigdemont și alți trei lideri catalani se află în continuare în afara Spaniei și riscă să fie arestați dacă se întorc.

Independența Cataloniei rămâne un subiect controversat în Spania, iar decizia ONU ar putea intensifica tensiunile politice dintre guvernul spaniol și liderii catalani.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NASA Logo

Voluntari pentru realizarea unui film despre eclipsa solara totala din 8 aprilie 2024

În timpul eclipsei totale de soare din 8 aprilie 2024, avem nevoie de voluntari de-a lungul traiectoriei de totalitate...

Read More...

Visual Fan extinde la 70% portofoliul de acțiuni al Intervision Trading, distribuitorul AKAI

Brașov, 13 Februarie 2024. Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea...

Read More...

La aniversarea a 100 de ani, Institutul Francez din România prezintă Vertiges – cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ, între 21 și 31 martie la București și în alte 12 orașe

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ ce se...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro