Plata impozitelor și taxelor locale în Galați

BY: stiridinromania.ro In Galați, STIRILE ZILEI

Primăria municipiului Galați a anunțat că contribuabilii mai au la dispoziție până pe 2 octombrie 2023 pentru a achita cea de-a doua rată pentru impozitele și taxele locale. Aceasta se aplică în cazul celor care nu au plătit integral până la această dată. De asemenea, se menționează că a doua rată a taxei de salubrizare pentru anul 2023 intră și ea în această categorie.

Este important de reținut că pentru plățile efectuate după data de 2 octombrie 2023 vor fi calculate majorări de întârziere în conformitate cu prevederile legale. În plus, Codul de procedură fiscală stipulează că în cazul celor care nu-și achită datoriile la bugetul local până la data menționată, se va lua în considerare acțiunea de executare silită.

Pentru a facilita procesul de plată, Primăria Galați a deschis patru centre în oraș unde contribuabilii persoane fizice și persoane juridice pot plăti impozitele și taxele locale. Acestea sunt situate în strada Domnească, numărul 13, bloc L, parter, strada H. Coandă, bloc J5, parter, strada Brăilei, numărul 232, bloc E4, parter și strada Basarabiei, numărul 55, bloc A16, parter. Programul de funcționare al acestor centre este diferit în funcție de ziua săptămânii, iar informațiile sunt disponibile în textul sursă.

Pe lângă aceste centre fizice, Primăria Galați oferă și posibilitatea de a plăti taxele și impozitele locale online, prin intermediul platformei electronice www.ghiseul.ro. Utilizând cardul bancar, contribuabilii pot efectua plăți comode și rapide.

Pentru cei care nu au cont și parolă, există opțiunea de a solicita ID-ul și parola alocate prin două modalități. Prima este accesarea directă a platformei electronice de plată a impozitelor și taxelor la adresa www.ghiseul.ro. A doua modalitate constă în trimiterea unei cereri și a copiei actului de identitate al titularului de rol fiscal la adresa de e-mail fiscalitate@primariagalati.ro. Aceste opțiuni facilitează procesul de plată pentru contribuabilii persoane fizice.

În plus, Primăria Galați a înființat stații de plată SelfPay, care sunt amplasate în centre comerciale, benzinării și alte locații. Astfel, contribuabilii au mai multe opțiuni de a-și achita impozitele și taxele locale.

În concluzie, Primăria municipiului Galați a reamintit contribuabililor că mai au la dispoziție până pe 2 octombrie 2023 pentru a achita a doua rată a impozitelor și taxelor locale. Aceasta se aplică și taxei de salubrizare pentru anul 2023. Plățile efectuate după această dată vor fi supuse majorărilor de întârziere, iar în cazul neplății, se va lua în considerare acțiunea de executare silită conform Codului de procedură fiscală. Contribuabilii au posibilitatea de a plăti impozitele și taxele locale la unul dintre cele patru centre din oraș, online prin platforma www.ghiseul.ro sau prin stațiile de plată SelfPay. Este important ca contribuabilii să își achite obligațiile fiscale la timp pentru a evita eventualele consecințe.

Sursa: Primaria Galati.

Redam in continuare anuntul complet al Primariei:

Primăria municipiului Galați reamintește că până pe 2 octombrie 2023 se mai poate achita cea de-a doua rată pentru impozitele și taxele locale. Este vorba despre cele care nu au fost plătite integral până la această dată. În categoria impozitelor si taxelor scadente se include și cea de-a doua rată din taxa de salubrizare pentru anul 2023.
Pentru plățile efectuate după 2 octombrie 2023, se vor calcula majorări de întârziere, conform prevederilor legale. Totodată, în cazul celor care nu achită datoriile la bugetul local până la data menționată, Codul de procedură fiscală stabilește acțiunea de executare silită.
Contribuabilii persoane fizice și persoane juridice pot plăti impozitele și taxele locale la unul dintre cele patru centre din oraș:
Centrul din str. Domnească, nr.13, bloc L, parter
Luni, marți, joi, vineri – 8,30-16,30
Miercuri: 8,30-18,30
Centrul din str. H. Coandă, bl. J5, parter
Luni, marți, miercuri, joi– 8,30-15,30
Vineri: 8,30-12,30
Centrul din str. Brăilei, nr.232, bl. E4, parter
Luni, marți, miercuri, joi– 8,30-15,30
Vineri: 8,30-12,30
Centrul din str. Basarabiei, nr.55, bl.A16, parter
Luni, marți, miercuri, joi– 8,30-15,30
Vineri: 8,30-12,30
Taxele şi impozitele locale se pot plăti și on-line, utilizând cardul bancar, prin platforma electronică www.ghiseul.ro.
Pentru contribuabilii care nu au cont și parola, se poate intra în posesia ID-ului și parolei alocate, astfel:
– accesând direct platforma electronică de plată a impozitelor, taxelor și a altor venituri locale, www.ghiseul.ro;
– trimițând la adresa de e-mail fiscalitate@primariagalati.ro, o cerere și copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, pentru contribuabili persoane fizice
De asemenea, impozitele și taxele locale se pot plăti la stațiile de plată SelfPay, amplasate în centre comerciale, benzinării etc.Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Facebook
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Decesul fostului luptător și antrenor de greco-romane Constantin Alexandru, în vârstă de 83 de ani, reprezintă o pierdere semnificativă pentru sportul românesc

Constantin Alexandru, fost luptător și antrenor de greco-romane la CS Rapid, a încetat din viață la vârsta de 83...

Read More...
 17 octombrie 2023: Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80” la Academia Română

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“ Academia Română are programată pentru data de 17 octombrie 2023 o sesiune aniversară...

Read More...

Dominarea lui Dinamo în Campionatele Naționale de SAMBO

Echipa de sambo a clubului Dinamo a dominat Campionatele Naționale, obținând rezultate remarcabile. Această disciplină de arte marțiale a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro