Perseide 2022. Vizibilitate maxima in aceasta noapte.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
perseide

Perioada de activitate a stelelor cazatoare din aceasta perioada (perseide) este intre 17 iulie si 26 august. In 2022 maximul curentului de meteori va fi atins in noaptea de 12 spre 13 august dupa ora 12:00.

Aceasta inseamna ca exista trei zile in care vor putea fi vazute cele mai multe stele cazatoare. In noaptea de 11 spre 12 august este panta ascendenta a curentului, maximul atingandu-se in noaptea urmatoare, iar in noaptea de 13 spre 14 august este panta descendenta.

Toate aceste nopti ofera posibilitatea de a vedea multe stele cazatoare dupa miezul noptii. Important de retinut este ca in 2022 luna se afla in faza de Luna Plina, fiind stralucitoare si vizibila intreaga noapte, ceea ce va face ca numarul de stele cazatoare vizibile sa fie mai mic.

Pentru a putea vedea cat mai multe stele cazatoare este important sa alegi un loc cu cat mai putina lumina ambientala.

Cel mai bine este sa mergi cat mai departe de oras, intre 35 si 60 de km.

Denumite după constelația din care par că vin, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an. Perseidele sunt cunoscute pentru că este perioada concediilor și a vacanțelor, perioada din an când oamenii petrec mai mult timp sub cerul liber, noaptea.

Fenomenul de stea căzătoare este arhicunoscut. Dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 mm diametru care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului.

Predicțiile spun că se vor vedea maxim 100 de meteori pe oră, în condiții ideale, însa în mod normal se vede cam jumătate din numărul estimat. În timpul maximului perseidelor se poate vedea cam un meteor pe minut.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Artiștii de la Casa de Cultură „Dumitru Stanciu” din Găești s-au întors cu premii importante de la Zărnești – incomod-media.ro

Copiii și adolescenții din Găești obțin premii importante la Festivalul “Ecoul Pietrei Craiului” de la Zărnești

Copiii și adolescenții din Găești au obținut premii importante la Festivalul "Ecoul Pietrei Craiului" de la Zărnești, județul Brașov....

Read More...

Decesul fostului luptător și antrenor de greco-romane Constantin Alexandru, în vârstă de 83 de ani, reprezintă o pierdere semnificativă pentru sportul românesc

Constantin Alexandru, fost luptător și antrenor de greco-romane la CS Rapid, a încetat din viață la vârsta de 83...

Read More...
 17 octombrie 2023: Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80” la Academia Română

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“ Academia Română are programată pentru data de 17 octombrie 2023 o sesiune aniversară...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro