Pelerinajul de toamnă la Scăiuș și semnul miraculos al lăcrimării icoanei Sfintei Fecioare Maria

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Credincioși din mai multe județe, reuniți în pelerinajul de toamnă de la Scăiuș – Redeșteptarea

Pelerinajul de toamnă la Scăiuș a adunat în jur de 300 de credincioși greco-catolici, veniți să comemoreze semnul miraculos al lăcrimării icoanei Sfintei Fecioare Maria, care a avut loc în anul 1934, la 30 septembrie, respectiv 15 octombrie. Sâmbătă, pe 29 septembrie, locul pelerinajului a fost însorit și a avut o temperatură plăcută.

Slujba a fost oficiată de PSS Ioan Călin Bot, episcop greco-catolic de Lugoj, de Angelo-Narcis Pop, Vicar General al Episcopiei și de un sobor de 20 de preoți din întregul territoriu eparhiei din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și o parte din Alba.

Un lucru interesant de menționat este că scăișele semnul de lăcrimare a acestei icoane a Maicii Domnului are o lungă istorie și a fost recunoscut ca un dar ceresc. Ea reprezintă un semn de viață și a fost descrisă ca o comoară a eparhiei de Lugoj de către ENPop Vicar General al Episcopiei.

Depășirea blocajului sufletesc este un aspect semnificativ în discursul episcopului Bot. El a vorbit despre impactul blocajului sufletesc în timpurile noastre și a argumentat că pelerinajele oferă o cale pentru depășirea acestei stări. Potrivit episcopului Bot “oamenii nu cred că mai există o ieșire din blocajul sufletesc și aceasta duce la împietrire, la disperare, la indiferență. Dar Maria Bisericii, continuă să se roage și să lucreze pentru noi”.

La finalul pelerinajului, episcopul de Lugoj s-a rugat “pentru frații noștri creștini care suferă din cauza războiului” și pentru cei care lucrează pentru pace. Slujba de la Scăiuș a inclus și o parte celebrată în limba slovacă, de către părintele Iulian Hasciar localnic și parhopul locului.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Pelerinajul de toamnă la Scăiuș a reunit în jur de 300 de credincioși greco-catolici, veniți pentru a comemora semnul miraculos al lăcrimării icoanei Sfintei Fecioare Maria, care a avut loc în anul 1934, la 30 septembrie, respectiv 15 octombrie. La locul pelerinajului, desfășurat sâmbătă, 29 septembrie, ei au avut parte de o splendidă zi de toamnă, cu soare și o temperatură plăcută.

Slujba a fost oficiată de PSS Ioan Călin Bot, episcop greco-catolic de Lugoj, de Angelo-Narcis Pop, Vicar General al Episcopiei și de un sobor de 20 de preoți din tot cuprinsul eparhiei, care cuprinde județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și o parte din Alba.

O comoară a eparhiei de Lugoj

”Sfânta Fecioară Maria este vie prin mesajele pe care le-a transmis la Guadalupe – Mexic, Lourdes – Franța, Fatima – Portugalia și altele, locuri de vindecare sufletească și trupească unde și-a făcut simțită prezența. Într-un articol din 2015, sunt enumerate 15 astfel de locuri recunoascute de biserică. Icoana Maicii Domnului de la Scăiuș, pe care o venerăm ca pe unul din cele mai prețioase daruri pe care Dumnezeu le-a făcut eparhiei noastre. Este un semn ceresc, un semn de viață. Nu am intenția să interpretez de ce a lăcrimat această icoană. Acest semn ceresc vorbește la fiecare, ne spune fiecăruia ce are să ne spună. Începând din anul 1934, toți episcopii de Lugoj – Prea Sfințiile lor Alexandru Nicolescu, Ioan Bălan, Ioan Ploscaru, Alexandru Mesian, au fost convinși de autenticitatea acestui semn și au scris despre el. În timpul păstoririi Prea Sfințiului Alexandru Nicolescu, imediat după ce a avut loc evenimentul, au fost adunate și au rămas în arhiva Episcopiei, redobândite azi, 144 de declarații ale celor care au fost martori oculari, luate sub jurământ”, a spus episcopul de Lugoj.

Depășirea blocajului sufletesc

Apoi, PSS Ioan Călin Bot a vorbit despre importanța pelerinajelor, ca antidot al blocajelor sufletești din aceste vremuri moderne și post-moderne pe care le trăim. ”Pelerinajele sunt prilejuri de ieșire din cotidian și de depășire a blocajului sufletesc. Dificultatea cea mai mare a acestui blocaj este că oamenii nu cred că mai există o ieșire din el, și asta duce la împietrire, la disperare, la indiferență. Dar Maria Cerească, Maria Bisericii, Maria preoților și a credincioșilor, continuă să se roage și să lucreze pentru noi”.

Rugăciune pentru frații creștini care suferă din cauza războiului

Episcopul de Lugoj s-a rugat la final ”pentru frații noștri creștini care suferă din cauza războiului” și pentru cei care lucrează pentru pace.

O parte din sluja de la Scăiuș a fost oficiată în limba slovacă, de către parohul locului, părintele Iulian Hasciar.

 

 Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Six students were ready to explain a technology they detailed on a poster.

Studenții din California ajută la soluționarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiuni viitoare cu drone pe Pământ și alte planete

Studenții de la o universitate care deservește o minoritate din California ajută la rezolvarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiunile...

Read More...
ZILELOR EUROPENE ALE ARHEOLOGIEI la Cetatea Noviodunum

Zilele Europene ale Arheologiei la Cetatea Noviodunum

În perioada 14-15 iunie 2024, la Cetatea Noviodunum din Isaccea, județul Tulcea, vor avea loc evenimente speciale dedicate Zilelor...

Read More...
Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila- FOTO

Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii s-au adunat la Mănăstirea Rafaila pentru a comemora ziua Sfântului Luca al Crimeei, un...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro