Păzea AUR, Ciubuc vă vine de hac!

BY: stiridinromania.ro In STIRILE ZILEI

Ciprian Ciubuc, fostul deputat AUR, în prezent parlamentar independent, reușeste in continuare să-i pună bețe în roate lui George Simion si partidului AUR.

Ciprian Ciubuc a postat ieri, 06.04.2023, pe Facebook, că pe 7 aprilie va avea loc o dezbatere în instanță la Tribunalul București, în care se va discuta modificarea, “măsluirea“, statutului AUR, iar el îl așteaptă pe George Simion să participe.

Ciubuc simte că aceasta va fi ultima ședință și că AUR va face recurs la Curtea de Apel. Pe 25 aprilie va avea loc o altă dezbatere la Tribunalul București, în care se vor discuta cele 278 de pagini de acte făcute “pe genunchi”, per causa, fără numere de înregistrare în registru de intrări/ieșiri, acte executate pentru așa-numitul Congres AUR din 27 martie, dar și decizia nr. 10 de excludere a lui Ciubuc din partid, transmite acesta.

“Vineri, 7 aprilie la Tribunalul București, îl aștept pe Siemon să dezbatem în instanță modificarea (măsluirea) statutului AUR. Simt că e ultima ședință, iar conducerea AUR va face recurs la Curtea de Apel.

Pe 25 aprilie la Tribunalul București, Siemon te aștept să dezbatem cele 278 pagini de acte făcute pe genunchi per causa, fără numere de înregistrare în registru de intrări/ieșiri, acte executate pentru așa zisul Congres AUR din 27 martie, dar și decizia nr. 10 de excludere a subsemnatului.

Păzea, Ciubuc vă vine de hac!”

După ce a fost “exclus” din AUR de către conducerea partidului, Ciubuc a contestat decizia la Tribunal, motivând că acesta a fost dat afară pe baza noului statut al partidului, care nu ar fi intrat în vigoare.

Conform deputatului, deși statutul AUR a fost votat după congresul din 27 martie, această modificare nu a intrat încă în legalitate după ce a fost depusă la Tribunal.

Deputatul a mai declarat si pe 20 februarie 2023 ca “noul statut modificat AUR este inca in aer!“.

Ce s-ar putea intampla daca iese invingator Ciubuc?

Dacă Ciprian Ciubuc câștigă procesul de anulare a Congresului AUR din 27 martie 2022 și daca se dovedește că partidul funcționează în prezent în baza unui statut modificat neîncuviințat de instanță, ar putea fi aplicat Art. 23, alin. 1 din Legea partidelor politice nr. 27/1996. Conform acestei prevederi legale, dacă partidul continuă să acționeze în baza unui statut modificat respins de instanță, Ministerul Public poate solicita încetarea activității partidului și radierea acestuia din Registrul partidelor politice.

“În cazul în care instanţa a respins cererea de încuviinţare a modificării statutului, iar partidul politic în cauză acţionează în baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului Municipiului Bucureşti încetarea activităţii partidului şi radierea acestuia din Registrul partidelor politice.”

Ce a transmis deputatul Ciprian Ciubuc pe 31 octombrie 2022:

“În Dosarul civil nr. 5138/3/2022 (Nr. Vechi Dosar nr. 10863/3/2022) la Tribunalul București, prin Sentinta Civilã nr 48/2022, Partidului A.U.R. i s-a respins cererea de modificare a Statutului și alegerea noii conduceri la așa zisul Congres extraordinar, ce a avut loc in data de 27 martie 2022.

Din acest motiv în prezent pe site -ul A.U.R. nu mai apare noul Statut si actuala conducere, ci vechiul Statut si vechea formula de conducere.”

În cazul AUR, Tribunalul București a respins cererea de modificare a statutului la data de 14 aprilie 2022 (mai multe detalii aici).

În ultimă instanță, evoluția situației AUR depinde de modul în care instanțele interpretează și soluționează procesele aflate în desfășurare. Deciziile acestora vor fi decisive pentru viitorul partidului.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Furtuna de vara aduce valuri uriase pe malul marii

Imaginea prezentată în articolul analitic surprinde o scenă cu un grup de tineri care se relaxează pe o plajă...

Read More...
Lumină și speranță! Rugăciune transformată în fapte de înțelegere și dragoste în Eparhia Hușilor- FOTO

Campania umanitară “De Paști aducem împreună Lumină în suflete”

Într-o lume plină de provocări și greutăți, acțiunile de compasiune și frățietate rămân faruri luminoase de speranță pentru cei...

Read More...

Gimnaștii și studenții UNEFS sprijină persoanele cu dizabilități

Articolul de mai jos prezintă implicarea gimnaștilor și studenților de la UNEFS în sprijinirea persoanelor cu dizabilități. Pe baza imaginii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro