Partidul SOS ROMANIA ia atitudine fata de scandalul legat de inaugurarea stadionului Miercurea Ciuc

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
SOS ROMANIA Tinutul Secuiesc Fotbal

SOS ROMANIA, partidul al carui presedinte este Diana Sosoaca, vine cu o solutie inteleapta in scopul evitarii unui conflict interetnic.

Spre deosebire de AUR, care este impotriva acestui meci, dar nu vine cu nici o solutie (vezi prosport.ro), SOS ROMANIA face apel catre Federatia Romana de Fotbal pentru rezolvarea amiabila a acestui conflict.

Pe scurt, SOS ROMANIA ii cere presedintelui FRF Razvan Burleanu sa accepte invitatia initiala, astfel incat meciul de inaugurare sa fie intre echipele de tineret ale Ungariei si Romaniei.

Redam integral sesizarea formulata de Partidul S.O.S Romania prin Președintele partidului, doamna Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă cu privire la inaugurarea Stadionului din Miercurea Ciuc:

“Stimate Domnule Președinte,

Lipsa de abilitate și de competență de la nivelul conducerii Federației Române de Fotbal are drept consecință punerea în scenă a unui meci de fotbal cu simbolistică separatistă și iredentistă.

 Refuzul Federației de Fotbal cu privire la participarea naționalei U18 a României într-un meci amical cu reprezentativa similară a Ungariei cu ocazia inaugurării stadionului modernizat din Miercurea Ciuc, lasă acum din păcate loc unei interpretări cu grave conotații politice.

Asistăm acum, din păcate, din cauza refuzului Federației Române de Fotbal, la imprimarea unei note politice cu grave implicații date unui meci de fotbal amical între niște copii.

Un președinte al Federației Române de Fotbal nu trebuie să aibă doar bune abilități legate de management și probleme sportive, ci trebuie să aibă și abilități diplomatice, mai ales în probleme atât de sensibile precum cele de tipul acesteia declanșate de inaugurarea stadionului recent modernizat la Miercurea Ciuc.

Lipsa de fler a conducerii Federației Române de Fotbal, conduce în mod direct la consecințe grave și neașteptate: prin acceptarea invitației Clubului de la Miercurea Ciuc, meciul respectiv s-ar fi disputat într-un cadru normal, între naționalele U18 ale României și Ungariei, și nu ar mai fi îmbrăcat și aceste conotații controversate, pe care unii le-ar putea interpreta drept o provocare antiromânească.

Prin simpla acceptare a invitației inițiale, puteți pune punct acestui scandal din jurul inaugurării stadionului modernizat de la Miercurea Ciuc și chiar vă rugăm să o faceți cât timp mai este posibil. Stă în puterea și în responsabilitatea dumneavoastră ca sportul pe care-l „păstoriți” să nu se metamorfozeze într-o armă politică, ce aduce grave prejudicii de imagine la adresa fotbalului românesc.

În consecință, vă solicit ca de urgență și cu precădere să reveniți asupra poziției dumneavoastră și să reparați imediat greșeala făcută ce a dat naștere unor conflicte interetnice ce pot escalada în mod neprevăzut, mai ales  că sunt persoane și grupuri interesate de segregație și conflicte.

Vă solicit de urgență răspuns la adresa de mail: diana.iovanovici-sosoaca@senat.ro.

PARTIDUL S.O.S. ROMÂNIA

PREȘEDINTE

Senator Diana IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

România și Suedia în perioada celui de-al Doilea Război Mondial – Academia Română, Filiala Iași

Prezentarea lucrării România și Suedia în perioada celui de-al Doilea Război Mondial

Centrul de Istorie a Secolului XX organizează joi, 22 februarie 2024, de la ora 18:00, prezentarea lucrării "România și...

Read More...

Continuă dotarea structurilor de urgență cu ambulanțe de ultimă generație

Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a aprobat caietul de sarcini pentru achiziția de ambulanțe destinate serviciilor publice de...

Read More...

Decizia de neconcurs a lui Gabriel Burtanete la Cupa Mondială de la Cottbus

Gabriel Burtanete nu va participa la etapa de cupă mondială de la Cottbus (22-25 februarie) din cauza unei accidentări...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro