Partidul S.O.S. România cere respect pentru eroii din cimitirul din Valea Uzului: “Lăsați eroii să se odihnească în pace!”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Articole, STIRILE ZILEI

Scandalul din jurul cimitirului militar din Valea Uzului riscă să se transforme într-o mare rușine națională prin modul în care este gestionat, deoarece diverse forțe politice sau civice, cu epoleți pe sub cămașă, vor să profite de pe urma lui, semănând cu nepăsare vrajbă în acea tensionată zonă a țării.

Considerăm că incapacitatea de până acum a unora dintre instituțiile statului de a rezolva această situație trebuie să înceteze!

Există soluții pentru ca lucrurile să fie aduse la normal, iar în acest sens trebuie ca factorii de responsabilitate în această problemă să se implice, nu să stea într-o pasivitate vecină cu trădarea, ca până acum. Legea trebuie respectată și, odată cu ea, și demnitatea națională care, în acest caz, se îngemănează cu cinstirea memoriei eroilor ce și-au jertfit viața pentru țară, indiferent ce uniformă au purtat la acel moment, pentru că în fața morții toți suntem egali.

Modul în care se va rezolva această problemă reprezintă și un examen dat de statul român cu privire la respectarea propriei istorii și la moștenirea lăsată de înaintașii noștri, care au luptat pentru o țară puternică, nu divizată de intrigi politicianiste ce tensionează climatul interetnic și creează diferende între români și maghiari.

Atât românii, cât și maghiarii din județul Harghita și din țară, își doresc să conviețuiască în pace, prietenie și liniște, iar noi, Partidul S.O.S. România, cerem instituțiilor competente să nu permită acapararea temei cimitirului militar din Valea Uzului de către diverse entități juridice puse pe atragere de capital electoral cu prețul sacrificării echilibrului social al țării noastre.

Lăsați eroii să se odihnească în pace!

Foto: Facebook.com
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro