Parlamentul României, sub lupa criticilor: Ședință secretă pentru poziționarea în conflictul israeliano-palestinian

BY: stiridinromania.ro In Articole, STIRILE ZILEI

București, 20 noiembrie 2023

Parlamentul României se află în centrul atenției publicului și a criticilor în urma anunțului privind organizarea unei ședințe secrete pentru a decide poziționarea țării în conflictul israeliano-palestinian. Avertismentul a venit din partea Senatorului Diana Iovanovici-Șoșoacă, care a transmis în direct pe platformele de socializare, dar si printr-un comunicat de presa, nemulțumirea față de această decizie controversată.

Conform comunicatului de presă emis, Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a denunțat o ședință de Birou Permanent al Parlamentului în care s-a hotărât organizarea unei ședințe secrete, la propunerea senatorului Silviu Vexler (Minorități), în care să se decidă sprijinul României pentru Israel în contextul conflictului israeliano-palestinian. Senatoarea a subliniat că o astfel de decizie încalcă regulamentul Parlamentului, ale cărui ședințe sunt publice, și poate afecta neutralitatea țării față de un conflict care nu o privește direct, încălcând totodată convențiile internaționale.

Invitatul Senatorului, istoricul Corvin Lupu, a evidențiat că această acțiune contravine politicii externe a României, exemplificând cu recenta abținere a țării noastre în cadrul Organizației Națiunilor Unite. Corvin Lupu a avertizat că o ședință secretă ar crea un conflict de interese între instituțiile statului, preluând atribuțiile de reprezentare externă ale președintelui și Ministerului de Externe, încălcând astfel prevederile constituționale.

În cadrul discuției, Corvin Lupu si Miron Manega, jurnalist la revista Certitudinea, au subliniat că, dacă ședința va avea loc, va crea un conflict de interese între instituțiiile statului, in sensul că atribuțiile de reprezentare în cadru extern ale președintelui și Ministerului de Externe sunt preluate de Parlament, încălcându-se astfel prevederile constituționale. 

Președintele Partidului S.O.S. România, Senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă, a insistat asupra necesității menținerii unei poziții neutre a României în conflictul israeliano-palestinian, argumentând că acesta este un război de sute de ani, iar țara noastră nu ar trebui să se implice în interesele altor părți.

În contextul unei posibile ședințe secrete, opinia publică a început să-și exprime îngrijorarea cu privire la posibilele consecințe și impactul acestei decizii asupra imaginii României în arena internațională. Se așteaptă cu interes dezvoltările ulterioare și reacțiile oficialilor la această situație tensionată.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

The STS-93 crew patch

Columbia si Observatorul X-Ray Chandra: Misiunea STS-93

Pe 23 iulie 1999, naveta spațială Columbia a decolat într-o nouă misiune, cea de-a 26-a călătorie în spațiu, pentru...

Read More...

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă Introducere Somnul odihnitor a fost întotdeauna considerat un element esențial pentru menținerea...

Read More...

Decesul lui Mircea Grabovschi, fost campion la handbal

Clubul Sportiv Dinamo a suferit o pierdere grea odată cu trecerea la cele veșnice a fostului campion Mircea Grabovschi...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro