Orange Business lansează raportul Business Internet Security 2023

BY: stiridinromania.ro In Magazin, STIRILE ZILEI
Orange Business lansează raportul Business Internet Security 2023

Orange Business a lansat raportul Business Internet Security 2023, un document ce oferă o perspectivă detaliată asupra provocărilor din domeniul securității cibernetice în ultimul an, având în vedere revoluțiile tehnologice, cum ar fi generative AI. Aceasta este a șasea ediție a raportului, care furnizează informații atât experților din domeniu, cât și mediului de afaceri, despre cele mai frecvente atacuri cibernetice întâlnite în piața locală, precum și predicții pentru anul 2024, împreună cu soluțiile concrete oferite de Orange Business pentru protecția companiilor și a administrațiilor publice.

Conform raportului, experții Orange Business au analizat peste 11 milioane de amenințări identificate lunar de serviciul Business Internet Security și au observat o creștere constantă a numărului de atacuri cibernetice. Sectorul energetic a fost cel mai afectat, înregistrând 31% din totalul atacurilor, urmat de sectorul transporturilor cu peste 22%, sectorul guvernamental și cel al serviciilor publice cu 19%, sectorul retail cu 19,7% și sectorul sănătății cu peste 10%.

În ceea ce privește tipurile de amenințări cibernetice, anul 2023 a fost dominat de ransomware, continuând tendința din anii anteriori. Atacurile de tip ransomware s-au răspândit atât prin vectori clasici, cum ar fi e-mailurile, rețelele sociale și descărcarea de fișiere din surse nesigure, cât și prin metode noi, cum ar fi atacurile inițiate din browser. Ransomware-ul ocupă primul loc în topul celor mai răspândite tipuri de atacuri, cu peste 34%, urmat de phishing cu 31% pentru al treilea an consecutiv, iar pe locul trei se situează atacurile de tip DDoS, care au reprezentat 27% din totalul incidentelor.

În ceea ce privește distribuția atacurilor la nivel național, regiunea București a fost cea mai vizată, însumând aproape 40% din totalul amenințărilor. Regiunea de Sud-Est a ocupat locul doi, cu 27,13%, iar regiunea Banatului a ocupat locul trei, cu 16,27%. Astfel, Bucureștiul se află în frunte, cu o medie de 980.000 de atacuri prevenite în fiecare lună, urmat de Constanța, cu o medie de 670.000 de atacuri lunar, în timp ce Timișoara ocupă locul trei, cu aproape 340.000 de amenințări detectate și blocate în fiecare lună.

Business Internet Security (BIS) este un serviciu complet de securitate oferit de Orange Business pentru mediul privat și public. În fiecare lună, acesta identifică, analizează și blochează peste 11 milioane de amenințări de securitate în infrastructurile digitale ale clienților Orange Business. Serviciul colectează date relevante anonimizate de la companii din diverse industrii, precum serviciile publice, retailul, transporturile sau energia. Datele obținute sunt apoi procesate prin InfraAI, platforma de Big-Data Security Analytics dezvoltată de Orange România, pentru a corela și îmbogăți informațiile de business intelligence oferite clienților.

Raportul Business Internet Security 2023 – 2024 poate fi descărcat de pe site-ul Orange România. Pentru mai multe informații despre soluțiile de securitate cibernetică oferite de Orange Business, puteți accesa site-ul lor oficial.

Informatia a fost publicata pentru prima data de newsroom.orange.ro

Sursa si foto: Click aici
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NASA Logo

Voluntari pentru realizarea unui film despre eclipsa solara totala din 8 aprilie 2024

În timpul eclipsei totale de soare din 8 aprilie 2024, avem nevoie de voluntari de-a lungul traiectoriei de totalitate...

Read More...

Visual Fan extinde la 70% portofoliul de acțiuni al Intervision Trading, distribuitorul AKAI

Brașov, 13 Februarie 2024. Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea...

Read More...

La aniversarea a 100 de ani, Institutul Francez din România prezintă Vertiges – cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ, între 21 și 31 martie la București și în alte 12 orașe

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ ce se...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro