Noua taxă pentru firmele din Dâmbovița – demascarea acuzațiilor și speculațiilor

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Tânăr din Pietrari, la volan sub influența unor substanțe psihoactive – incomod-media.ro

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a organizat o conferință de presă pentru a răspunde acuzațiilor și speculațiilor legate de noua taxă care urmează să fie plătită de firmele din județ. Această taxă a fost stabilită de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri și a fost votată de toți edilii din Dâmbovița, indiferent de apartenența politică.

Conform informațiilor prezentate de Corneliu Ștefan, în județul Dâmbovița sunt înregistrate peste 66.000 de firme, însă doar 2.860 dintre acestea plătesc deja taxa de salubritate. Astfel, introducerea acestei noi taxe va duce la o creștere a numărului de firme care vor plăti pentru gestionarea deșeurilor, iar sumele plătite de acestea vor fi mai mici decât înainte.

Președintele CJD a subliniat că este important ca firmele să plătească pentru gunoiul pe care îl produc, întrucât este inacceptabil ca acestea să arunce deșeurile în pubelele destinate doar locatarilor, fără să plătească pentru serviciile de salubritate. Totodată, Corneliu Ștefan a adus în discuție faptul că în județ există patru firme cu codul CAEN pentru jocuri de noroc, care au peste 1.100 de puncte de lucru, însă există doar patru contracte pentru colectarea deșeurilor. Aceasta indică faptul că există o discrepanță între numărul de firme și numărul de contracte pentru gestionarea deșeurilor, ceea ce nu este normal.

În cadrul conferinței de presă, Corneliu Ștefan a subliniat că plățile pentru gestionarea deșeurilor sunt normale și necesare, atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme. El a menționat că unele firme care protestează împotriva acestei taxe nu au plătit niciodată pentru serviciile de salubritate și că este surprinzător să vezi companii cu cifre de afaceri și profituri în milioane de euro să fie supărate că trebuie să plătească 4.000 de lei pentru gunoi.

În contextul discuțiilor despre taxele de salubritate, președintele Consiliului Județean a subliniat că Dâmbovița este unul dintre județele din România cu prețul cel mai scăzut pe tonă de deșeuri, respectiv 700 de lei.

Astfel, demersul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița are ca scop clarificarea situației și aducerea de argumente în favoarea introducerii noii taxe pentru gestionarea deșeurilor. Corneliu Ștefan subliniază necesitatea ca firmele să contribuie la salubrizarea județului și să plătească pentru serviciile de colectare și gestionare a deșeurilor, într-un mod corect și echitabil.

Sursa: incomod-media.ro

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a vrut să răspundă celor care au inflamat scena publică cu informații pe care le consideră răuvoitoare, tendențioase și cu conotații politico-electorale despre noua taxă care urmează să fie plătită de firmele din Dâmbovița, de la PFA-uri până la societăți pe acțiuni.

Pentru a demonta toate acuzele și speculațiile care se aduc pe seama acestei decizii luate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri, Corneliu Ștefan a spus că va fi organizată o conferință de presă în cadrul căreia se vor explica modalitățile de aplicare a hotărârii ADI pe care, a precizat președintele CJD, au votat-o toți edilii din Dâmboviţa, indiferent de culoarea politică, membri în Adunarea Generală a ADI.

A dezvăluit Corneliu Ștefan faptul că, în județul Dâmbovița, din peste 66.000 de firme înregistrate la Registrul Comerțului, doar 2.860 plătesc taxă de salubritate.

Președintele CJD a avut discuții cu mai mulți reprezentanți ai mediului de afaceri și, după ce le-a explicat cum stau lucrurile cu această hotărâre, au constat că vor plăti mai puțin ca înainte pentru gunoiul produs.

„Vi se pare că este normal ca tot ceea ce vedeți prin Târgoviște, de la magazinele amplasate la parterele blocurilor, la cele de cartier, să ducă gunoaiele pe domeniul public, în pubelele destinate doar locatarilor, și să nu plătescă gunoi? Eu vă spun că nu este normal.

Este normal ca în Dâmbovița să avem patru firme cu codul CAEN cu jocuri de noroc , cu 1.100 puncte de lucru în județul Dâmbovița, și să fie doar patru contracte pentru colectarea deșeurilor? Eu vă spun că nu este normal. Ar trebui să avem 1.100 de contracte!

Așa cum noi toți, persoane fizice, plătim acasă, este e normal să plătescă și firmele. Și am mai constatat un lucru. Țipă cel mai tare cei care nu au plătit niciodată. Sunt șocat să văd firme cu cifre de afaceri de milioane de euro sau firme cu profit de milioane de euro în 2022-2023, care să fie supărate că plătesc gunoi 4.000 de lei”, a precizat Corneliu Ștefan.

A mai spus președintele Consiliului Județean că Dâmbovița este unul dintre județele din România cu prețul cel mai scăzut pe tona de deșeuri. Respectiv 700 de lei!

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Sărbătorita zilei la CS Dinamo – 13 iunie: Bianca BECALI, medaliată cu bronz la Mondiale și Europene în proba individuală de sabie

Astăzi, la CS Dinamo, sărbătorim o sportivă de succes, Bianca Becali, născută în 1988, care a obținut medalii de...

Read More...
[FOTO] Respect și memorie eternă! Ziua Eroilor a fost marcată și la Lugoj

Omagierea Eroilor în Lugoj, de Ziua Înălțării Domnului

În ziua de 13 iunie, orașul Lugoj a comemorat Ziua Eroilor, marcând totodată și sărbătoarea Înălțării Domnului. Evenimentul a...

Read More...
Noul BMW Seria 2 Coupé

Lansarea Noului BMW Seria 2 Coupé

Noul BMW Seria 2 Coupé este prezentat ca un concept auto unic în segmentul compact, care combină sportivitatea extravertită,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro