Nereguli grave descoperite la fast-food-ul Roy din Timișoara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
VIDEO OPC a pus lacătul pe încă un restaurant din Complexul Studențesc, în urma unui control! Inspectorii au găsit mizerie și produse alterate

Un fast-food din Complexul Studențesc din Timișoara, a fost închis de către inspectorii de la Protecția Consumatorilor, după ce au descoperit numeroase nereguli în cadrul unității. Inspectorii CJPC, împreună cu polițiștii din cadrul IPJ Timiș – SICE, au aplicat patru amenzi în valoare totală de 22.000 lei și au oprit definitiv de la comercializare mai multe produse neconforme.

Printre neregulile constatate s-au numărat folosirea unor materii prime care nu respectau condițiile de păstrare impuse de producători, nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor culinare calde și reci, folosirea echipamentelor de gătire neigienizate și condiții igienice improprii desfășurării activității.

De asemenea, s-a constatat că podul fast-food-ului era folosit pentru închirierea unor camere către persoane fizice, dar condițiile de cazare erau total improprii, cu mucegai în baie, ploșnițe în camere și lipsa autorizațiilor necesare pentru funcționare.

Este important de menționat că operatorul a mai fost sancționat pentru aceste abateri, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la respectarea normelor și regulilor de igienă și siguranță în alimentație publică.

În final, închiderea temporară a fast-food-ului din Complexul Studențesc din Timișoara pentru o perioadă de până la 6 luni este o măsură necesară pentru protejarea sănătății consumatorilor și pentru impunerea respectării normelor în vigoare în domeniul alimentației publice.

Sursa: www.sursadevest.ro

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au închis fast-food-ul Roy din Complexul Studențesc din Timișoara, în urma unui control, după ce au găsit aici o mulțime de nereguli.

Inspectorii CJPC, împreună cu polițiștii din cadrul IPJ Timis – SICE, au mers în control la SC Scărlatescu Cătălin jr. SRL (Roy), iar în urma neregulilor constatate au aplicat patru amenzi în valoare totală de 22.000 lei, au oprit definitiv de la comercializare mai multe produse neconforme, au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor și închiderea temporară a unității pe o perioadă de până la 6 luni.

Printre neregulile constatate, la partea de alimentație publică s-au numărat: folosirea unor materii prime care nu respectau condițiile de păstrare impuse de producători, nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor culinare calde și reci (minim 60 grade Celsius pentru mâncarea caldă respectiv maxim 8 grade Celsius pentru sosuri), folosirea unor echipamente de gătire neigienizate, cu depuneri în strat gros de grăsime arsă, utilizarea unor frigidere necurățate, cu resturi alimentare depuse, atât pe pereții frigiderelor, cât și în interiorul chederelor și condiții igienice improprii desfășurării activității.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

135 de milioane de euro, pentru construcţia noului stadion din Timişoara! A fost lansată licitaţia pentru execuţia lucrărilor

Epopeea stadionului nou din Timişoara

Timișoara se pregătește să își salute noul stadion, odată ce Compania Națională de Investiții a scos la licitație contractul...

Read More...

Performanta deosebita la Campionatul National de Inot – Cadeti (12 – 13 ani) din 2024

Campionatul Național de Înot – Cadeți (12-13 ani) s-a desfășurat la Târgoviște, în perioada 12-14 iulie 2024, unde sportivii...

Read More...

291 de localități conectate la sistemul centralizat primesc apă cu program

În prezent, coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare este de 80,46%, cu un volum de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro