modelul BMW X1 cu numărul 1.000.000

BY: stiridinromania.ro In Auto, STIRILE ZILEI
modelul BMW X1 cu numărul 1.000.000

Bucureşti/Regensburg. Momentul important de producție de astăzi marchează un alt reper în istoria de aproape 40 de ani a uzinei BMW Group din Regensburg, când modelul BMW X1 cu numărul unui milion a ieșit de pe linia de asamblare din Regensburg. Automobilul aniversar este un model electric BMW iX1 în culoarea Alpine White. BMW X1 este cel mai mic Sports Activity Vehicle de la BMW și a devenit primul model electric produs la uzina BMW Group din Regensburg în noiembrie 2022.

“BMW iX1 este dovada că putem construi automobile electrice extrem de atractive pentru clasa compactă premium la fabrica noastră din Regensburg. Modelul este foarte popular printre clienții din lume”, spune directorul fabricii, Carsten Regent. “Pentru a satisface diferite cerințe ale pieței din întreaga lume, compania noastră se bazează pe diversitatea tehnologică. Mai exact, aici, la Regensburg, avem flexibilitatea de a produce diferite tipuri de sisteme de propulsie pentru BMW X1 pe o singură linie de producție – modele cu motor termic și sisteme plug-in hybrid, precum și cu sistem de propulsie electric.”

În sondajul “Best Cars 2023” realizat în rândul cititorilor de revista auto, motor und sport, modelul electric BMW iX1 xDrive30, produs la Regensburg, sa clasat pe primul loc, cu 8,4% din voturi.

De la sfârșitul acestui an, uzina BMW Group din Regensburg va produce și un al doilea BMW electric, BMW iX2, pentru clasa compactă de mare volum. “Mobilitatea electrică este un vector de creștere pentru uzina noastră. În prezent, funcționăm la capacitatea maximă și sperăm că această tendință va continua”, declară Regent.

După cum anunțat anterior în martie, BMW Group va investi peste 350 de milioane de euro în producția de automobile de la Regensburg până la sfârșitul anului, creând locuri de muncă permanente pentru aproximativ 500 de noi angajați. “Încă recrutăm personal de producție pentru uzina noastră. În noiembrie, vom adăuga un schimb suplimentar de noapte și vom trece la funcționarea în trei schimburi. Lucrăm deja în schimburi suplimentare în anumite zile de sâmbătă”, confirmă Davide Vitolo, directorul Resurse Umane al uzinei BMW Group din Regensburg.

Zilnic, un total de până la 1.000 de unități ale modelelor BMW Seria 1, BMW X1 și BMW X2 ies în prezent de pe linia de producție a uzinei din Regensburg, destinate clienților din toată lumea. Uzina BMW Group din Regensburg a devenit recent prima fabrică a industriei auto din întreaga lume care a folosit un proces digitalizat și automatizat integral pentru inspecția, procesarea și marcarea suprafețelor vopsite ale automobilelor în producția standard, care se bazează pe roboți controlați de AI (inteligență artificială). Acesta este un alt pas către BMW iFACTORY digitală și conectată inteligentă pentru locația din Palatinatul Superior. Întreaga fabrică a fost deja măsurată digitală în 3D în 2022, ca parte a unui proiect-pilot. “Geamănul digital” rezultat al uzinei BMW Group din Regensburg permite planificarea foarte eficientă a viitoarelor structuri de fabrică și a acestora de producție.

Uzinele BMW Group din Regensburg şi Wackersdorf

De mai multe ori, BMW Group se vede multe de reper pentru tehnologia producției și excelența operațională în construcția de automobile – inclusiv în locațiile sale din Regensburg și Wackersdorf. Uzina auto a BMW Group din Regensburg a fost deschisă în 1986 și este una dintre cele peste 30 de locații de producție ale BMW Group din întreaga lume. Un total de până la 1.000 de automobile din gamele BMW Seria 1, BMW X1 și BMW X2 este zilnic de pe linia de producție a uzinei din Regensburg – destinate nevoilor din întreaga lume. Diferite tipuri de sisteme de propulsie sunt fabricate în mod flexibil pe o singură linie de asamblare – de la automobile cu motoare termice, la model plug-in hybrid sau electrice.

Bateriile de înaltă tensiune pentru modelele electrice construite în Regensburg sunt produse tot local, în imediata vecinătate a uzinei auto. Acestea sunt asamblate la facilitatea de producție de componente electrice, care a fost deschisă în 2021 în Leibnizstrasse.

Parcul de Inovaţie BMW Wackersdorf aparţine tot de locaţia din Regensburg. Campusul de 55 de hectare, construit în anii 1980, a fost conceput inițial ca o facilitate de reprocesare nucleară. BMW Group și-a amplasat acolo producția de cockpituri, precum și furnizarea de piese pentru alte uzinele . Alături de BMW, care este cel mai mare angajator, și alte companii au sediul în Parcul de Inovație Wackersdorf. În total, aproximativ 2.500 de angajați lucrează acolo.

Personalul principal al BMW Group din locațiile Regensburg și Wackersdorf, aflate în estul Bavariei, acest format din aproximativ 9.000 de angajați, inclusiv peste 300 de stagiari. www.bmwgroup-werke.com/regensburg/de.html

Sursa si foto: www.press.bmwgroup.com
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro