Misiunile de salvare ale nou-născuților în perioada 9-15 octombrie 2023

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

În perioada 9-15 octombrie 2023, misiunile de salvare ale nou-născuților au fost în plină desfășurare în întreaga țară. Acestea au constat în transportul bebelușilor la diferite unități medicale pentru a beneficia de consultații sau tratamente de specialitate.

Echipajele de Terapie Intensivă Mobilă nou-născuți au fost implicate în aceste misiuni pe cale terestră. Astfel, ISU București-Ilfov a efectuat 14 misiuni neonatologice, ISU Cluj a avut 2 misiuni, ISU Iași și ISU Timiș au avut fiecare câte 2 misiuni, iar ISU Brașov, ISU Bihor și ISU Mureș au avut câte o misiune neonatologică.

Pe cale aeriană, echipajele elicopterelor SMURD ale Inspectoratului General de Aviație al MAI au fost mobilizate în această perioadă pentru efectuarea a 6 misiuni de salvare aeriană.

Toate cele 31 de misiuni de salvare ale nou-născuților au fost desfășurate de echipe mixte de intervenție, formate din medici, piloți, asistenți medicali, voluntari și conducători auto-paramedici. Aceste echipe sunt indispensabile pentru a asigura că micuții primesc îngrijirea medicală necesară în timp util.

Este important de menționat că aceste misiuni de salvare sunt vitale pentru a salva viețile nou-născuților și pentru a le oferi șansele maxime de vindecare și dezvoltare sănătoasă. Prin intervenția promptă a echipelor de salvare, bebelușii au acces la tratamentele și terapiile specifice, care pot face diferența între viață și moarte.

Astfel, grație acestor misiuni de salvare, părinții și familiile nou-născuților pot avea încredere că micuții lor primesc cea mai bună îngrijire medicală și au șanse reale de a-și învinge afecțiunile și de a se bucura de o viață sănătoasă și fericită.

Sursa foto: Arhivă, a transmis astazi DSU.

Foto: Facebook sau Pixabay

Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Națională a Înotului – 19 iulie, o sărbătoare a sportului aquatic

Astăzi, pe 19 iulie, sărbătorim Ziua Națională a înotului, ocazie cu care ne amintim de importanța acestui sport în...

Read More...

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei si angajamentului

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei și angajamentului Introducere Una dintre cele mai importante componente ale succesului în orice...

Read More...
An animated illustration shows NASA's pavilion at Oshkosh, a large white tent with NASA logos on it, as six different aircraft appear to fly toward the center of the image over the tent.

Zborul spre cunoaștere

În fiecare vară, pasionații de aviație și experți din întreaga planetă - inclusiv inovatorii aeronautici de la NASA -...

Read More...

One commentOn Misiunile de salvare ale nou-născuților în perioada 9-15 octombrie 2023

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro