Ministrul 🇷🇴 afacerilor externe Bogdan #Aurescu a avut marți, 3️⃣1️⃣ ianuarie 2️⃣0️⃣2️⃣3️, o convorbire 📞telefonică cu ministrul…

BY: In Actualitate, Articole

Ministrul 🇷🇴 afacerilor externe Bogdan #Aurescu a avut marți, 3️⃣1️⃣ ianuarie 2️⃣0️⃣2️⃣3️, o convorbire 📞telefonică cu ministrul afacerilor externe al Republicii 🇱🇻Letonia, Edgars #Rinkēvičs, având ca subiect principal procesul aderării României la spațiul #Schengen.

✅ Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a transmis aprecierea deosebită pentru sprijinul constant al 🇱🇻 Letoniei pentru aderarea 🇷🇴 României la spațiul Schengen și a prezentat detaliat demersurile recente întreprinse pe plan diplomatic în vederea realizării acestui obiectiv, în dialogul cu partea 🇦🇹 austriacă, cu președinția suedeză a Consiliului 🇪🇺 UE și cu omologii din majoritatea statelor membre.

📍 Ministrul Edgars Rinkēvičs a reiterat susținerea fermă a 🇱🇻 Letoniei pentru aderarea 🇷🇴 României la spațiul Schengen, apreciind că nu există niciun motiv ca aceasta să mai fie întârziată nejustificat, în condițiile în care România îndeplinește toate criteriile necesare. Oficialul leton a exprimat întreaga disponibilitate de continuare a unui dialog activ cu ceilalți parteneri europeni pe acest subiect.

📌 Totodată, cei doi oficiali au salutat relațiile bilaterale politice excelente, construite pe un dialog constant la nivel înalt, având ca reper recent vizita oficială în 🇱🇻 Letonia, la 2️⃣3️⃣ noiembrie 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣, a Președintelui 🇷🇴 României, domnul Klaus #Iohannis.

🆕 Ministrul Bogdan Aurescu a evidențiat cadrul foarte favorabil pentru aprofundarea, în continuare, a relațiilor româno-letone, inclusiv ținând cont de perspectiva deschiderii, în viitorul apropiat, a Ambasadei României la #Riga. De asemenea, ministrul leton de externe a mulțumit pentru reluarea participării României, din acest an, la misiunile de poliție aeriană din statele baltice. La rândul său, ministrul Aurescu a salutat reluarea zborurilor directe regulate între capitalele celor două țări.

📌 Cei doi miniștri au avut și un schimb de opinii privind perspectiva procesului de extindere al #NATO prin aderarea 🇸🇪 Suediei și 🇫🇮 Finlandei, pe care ambele state o susțin activ, inclusiv prin demersuri diplomatice.

ℹ️ Ministrul Bogdan Aurescu a acceptat invitația omologului său de a efectua o vizită oficială în Letonia în acest an.
📝 Comunicatul de presă este disponibil aici 👉 https://www.mae.ro/node/60925

Citeste tot articolul aici: Read More

Sursa si foto: facebook.com
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Trecerea în neființă a general-locotenentului Ionel CRĂCIUN

Cu profund regret, anunțăm trecerea în neființă a domnului general-locotenent (rtg) dr.ing. Ionel CRĂCIUN, fost comandant al pompierilor din...

Read More...

Medaliații la individual și la echipe la etapa de la Constanța a campionatului național de gimnastică

Recent, la etapa de la Constanța a campionatului național de gimnastică, s-au acordat medalii la nivelul Junioare II, Nivel...

Read More...

Activitate educativă la Colegiul Național “Emanuil Gojdu” Oradea

Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” din Oradea a găzduit recent proiectul 𝐒𝐞𝐢𝐬𝐦𝐨𝐆𝐨𝐣𝐝𝐮𝐋𝐀𝐁, unde seismologia și educația s-au unit pentru a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro