Metastructuri de schimbare a sursei compuse dintr-o singură rășină pentru camuflarea locației.

BY: stiridinromania.ro In Magazin
Source-shifting metastructures composed of only one resin for location camouflaging

O nouă sursă de inspirație pentru cercetători și ingineri a fost descoperită în domeniul camuflajului. Aceasta constă în utilizarea structurilor meta în mișcare, realizate din rășini, pentru a obține o mascare perfectă.

Această descoperire a fost făcută de către cercetătorii de la Universitatea din California, care au dezvoltat o metodă prin care aceste structuri meta pot fi controlate prin intermediul unui câmp magnetic. Aceste structuri sunt realizate din rășini termo-reversibile, ceea ce înseamnă că se pot schimba dintr-o formă în alta la o anumită temperatură.

Cercetătorii au descoperit că aceste structuri meta în mișcare pot fi utilizate pentru a obține o mascare perfectă, prin imitarea mediului înconjurător. Aceste structuri se pot deplasa în mod autonom, astfel încât să se potrivească cu mediul înconjurător, oferind astfel un nivel ridicat de camuflaj.

Această descoperire are implicații semnificative în domeniul milităriei și al securității, deoarece poate fi folosită pentru a ascunde vehicule, echipamente și chiar oameni în mediile naturale. Aceasta poate fi deosebit de utilă în operațiunile de recunoaștere și de supraveghere, unde oamenii și echipamentele trebuie să fie ascunse de ochii inamicului.

Această descoperire este un exemplu perfect al modului în care natura poate fi sursa de inspirație pentru tehnologie. Prin studierea mediului natural, cercetătorii pot descoperi noi metode și tehnologii care pot fi utilizate pentru a îmbunătăți societatea și a proteja oamenii.

În concluzie, descoperirea cercetătorilor de la Universitatea din California privind utilizarea structurilor meta în mișcare pentru a obține un nivel ridicat de camuflaj este o realizare semnificativă în domeniul securității și al milităriei. Această descoperire demonstrează încă o dată că natura poate fi sursa de inspirație pentru tehnologie și că studiul mediului natural poate duce la descoperirea unor noi metode și tehnologii care pot îmbunătăți viața oamenilor.

Sursa si foto: techxplore.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

 17 octombrie 2023: Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80” la Academia Română

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“ Academia Română are programată pentru data de 17 octombrie 2023 o sesiune aniversară...

Read More...

Dominarea lui Dinamo în Campionatele Naționale de SAMBO

Echipa de sambo a clubului Dinamo a dominat Campionatele Naționale, obținând rezultate remarcabile. Această disciplină de arte marțiale a...

Read More...
Muzică, mâncare, distracție și multe surprize! Începe Festivalul Internaţional de Recitare în Grai Străbun şi Folclor Autentic ”Ştefan Pătruţ”

Festivalul Internațional de Recitare în Grai Străbun și Folclor Autentic ”Ştefan Pătruţ” revine în Plaza Ohaba Forgaci ||

Ohaba Forgaci se pregătește să gazduiască cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Recitare în Grai Străbun și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro