Mesaj din România pentru Bruxelles: Economia la energie nu este un trend pe Instagram.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
anamaria gavrila virgil popescu energie aur george simion diana sosoaca

Virgil Popescu ne anunţă că Uniunea Europeană ne va impune reguli prin care să reducem consumul de energie.

Dragul de el (Virgil Popescu) îşi face treaba de curier şi marionetă atât de bine, încât aproape ne-a făcut şi pe noi să uităm că el e acolo să negocieze pentru România cu ţările membre din UE. Să reprezinte interesele României, în cunoştinţă de cauză, nu doar să ne transmită ceea ce se decide acolo.
Astfel, Popescu ne spune că trebuie să facem economie la energie!
Domnule Popescu, a FACE ECONOMIE ESTE UN STIL DE VIAȚĂ AL ROMÂNILOR. Nu este un trend viral născut pe Instagram. Românii duc un trai econom cel puţin din anii ‘80. A fi chibzuit cu ceea ce avem este în caracterul nostru, al românilor, care nu s-au bazat niciodată şi nu s-au desfătat niciodată cu bogăţiile confiscate de la alte state pe care le-au subjugat.
Să le spui românilor că trebuie să facă economie mai mult decât traiul auster pe care-l duc, se vede treaba că habar nu aveţi ce înseamnă cu adevărat să trăieşti româneşte. Desfrâul, consumul în exces şi îmbogăţirea statului prin a domina economic, politic şi social alte ţări nu ne este în caracter.
O gospodărie în România consumă în medie 90 kw de electricitate pe lună. În timp ce o gospodărie în Suedia consumă 814 kw pe lună. România are cel mai mic consum de energie pe gospodărie din UE. O gospodărie consumă sub jumătate din consumul mediu al unei gospodării din alte state UE. România face deja economie. Și acesta este mesajul pe care dumneavoastră aveaţi obligaţia, ca ministru al energiei, să îl duceţi la Bruxelles!
Să compari, aşadar, consumul de energie al românilor şi al României cu celelalte state din Uniunea Europeană este o mare greşeală. E ca şi cum ai compara mere cu brânză.
Consumul românilor este despre minimum necesar de a trăi şi funcţiona. Nu este despre a ţine în funcţiune o ţară puternic industrializată care să continue să domine economic, politic şi social alte ţări. Este despre a SUPRAVIEȚUI!
Deci, domnule Virgil Popescu, ne cereţi să facem noi economie din necesarul pentru a supravieţui, pentru ca alte ţări din UE să poată să îşi menţină industria la aceeaşi capacitate de producţie? Ne cereţi nouă să stingem becurile pentru că unii sunt prea mari să cadă? Ne cereţi să rămânem în întuneric pentru ca alţii mai mari să poată avea aceeaşi viaţă confortabilă? Nouă, care şi deţinem resursele pentru a produce energie?
În avion ni se spune că prima dată trebuie să-şi pună fiecare sieşi masca de oxigen, pentru ca să poată ajuta şi pe alţii. Se pare că această sintagmă nu funcţionează pentru România în UE. Mesajul pe care ni-l aduceţi de la aşa-zişii liderii UE este: cu cât mai mulţi români vor pleca din această ţară, cu atât mai uşor va fi pentru alţii să se bucure de resursele ei.
Domnule Popescu, aţi greşit mesajul şi destinatarul. E timpul să schimbaţi direcţia. Mesajul trebuie să curgă de la România spre Bruxelles. ROMÂNIA FACE DEJA CEA MAI MARE ECONOMIE LA ENERGIE!

Declaratie de presa de deputat Anamaria Gavrilă (neafiliat)

Citeste si PANEM ET CIRCENSES, un articol de Diana Iovanovici-Șoșoacă.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Deplasare a unui contingent de pompieri către Franța

Astăzi, 13 iulie, a pornit către Franța cel de-al doilea contingent format din 40 de pompieri pentru schimbarea efectivelor...

Read More...

Performanțe remarcabile la INOT Campionatul țărilor Central Europene

La Campionatul țărilor Central Europene de înot, sportivele de la Dinamo au avut rezultate remarcabile. Daria Silișteanu a fost...

Read More...
Bicicliștii din toată Timișoara, uniţi-vă! Haideţi să vă spuneţi problemele cu care vă confruntaţi în traficul din oraş

Problemele bicicliștilor din Timișoara

Iubitorii bicicliștilor din Timișoara se confruntă cu numeroase provocări legate de infrastructura pentru biciclete, legislația deficitară și lipsa unor...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro