Maia Sandu va primi premiul Timișoara Pentru Valori Europene

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Maia Sandu a ajuns la Timișoara! A avut o întrevedere cu liderul CJT, Alin Nica, și a vizitat expoziția Brâncuși

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va primi mâine premiul Timișoara Pentru Valori Europene în cadrul unui eveniment oficial organizat la cinema Timiș. Acest premiu a fost înființat pentru a onora personalități recunoscute pe plan internațional care promovează sau apără valorile europene în interiorul și în afara Uniunii Europene. Maia Sandu este prima laureată a acestui premiu, care are o valoare de 30.000 de euro.

Înainte de ceremonia oficială, Maia Sandu a avut o întâlnire cu reprezentanții comunității de basarabeni din Timișoara și cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Cei doi oficiali au discutat despre promovarea culturii ca bază pentru o societate sănătoasă și performantă, precum și despre parcursul european al statului moldovean. După întâlnire, Maia Sandu și Alin Nica au vizitat expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” la Muzeul Național de Artă, însoțiți de Ovidiu Șandor, Președintele Fundației Art Encounters și comisar al expoziției, Filip Petcu, Directorul MNArT, Tilla Rudel, Directoarea Institutului Francez din România la Timișoara și Doina Lemny, curatoarea lui Brâncuși, care a și facilitat un tur al expoziției.

Este demn de menționat că juriul care a desemnat-o pe Maia Sandu ca primă laureată a premiului este format din personalități marcante din țară și din diaspora, care promovează valorile europene. Printre acestea se numără scriitorul Mircea Cărtărescu, judecătorul Curții Penale Internaționale Iulia Motoc, directorul muzical al Orchestrei Naționale a Franței Cristian Măcelaru, ambasadorul României pe lângă UNESCO Simona Miculescu, regizoarea și scenarista Anca Miruna Lăzărescu și scriitoarea și criticul literar Adriana Babeți.

Evenimentul de mâine va fi o oportunitate de a evidenția importanța promovării valorilor europene și va contribui la consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România. Prin acordarea acestui premiu, Timișoara se implică activ în susținerea și recunoașterea personalităților care promovează valorile europene și care contribuie la dezvoltarea unei societăți sănătoase și performante.

Sursa: www.sursadevest.ro

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va primi, mâine, premiul Timișoara Pentru Valori Europene, în cadrul unui eveniment oficial, organizat la Cinema Timiș.

Maia Sandu a ajuns în această seară, în orașul de pe Bega, unde s-a ăntâlnit cu reprezentanții comunității de basarabeni, dar și cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Dezastrul financiar de la STPT lasă persoanele cu dizabilităţi, fără transport special! Soluţia de compromis, găsită de administraţia Fritz

Cei doi au avut o întâlnire tête-à-tête, la Muzeul Național de Artă, după care au vizitat expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

„Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, despre promovarea culturii ca bază pentru o societate sănătoasă și performantă, precum și despre parcursul european al statului moldovean. După întâlnire, cei doi oficiali au vizitat expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” acompaniați de Ovidiu Șandor, Președintele Fundației Art Encounters și comisar al expoziției, Filip Petcu, Directorul MNArT, Tilla Rudel, Directoarea Institutului Francez din România la Timișoara și Doina Lemny, curatoarea lui Brâncuși, care a și facilitat un tur al expoziției”, transmit reprezentanții CJT.

Maia Sandu este prima laureată a Premiului Pentru Valori Europene, instituit anul acesta de Municipiul Timişoara și are o valoare de 30.000 de euro.

Distincția a fost înființată pentru a onora personalităţi recunoscute pe plan internaţional care promovează sau apără valorile europene în interiorul şi în afara Uniunii Europene.

Juriul care a desemnat-o pe Maia Sandu ca primă laureată a premiului este format din personalităţi marcante din ţară şi din diaspora, care promovează valorile europene: Mircea Cărtărescu (Bucureşti), scriitor; Iulia Motoc (Haga), judecător al Curţii Penale Internaţionale; Cristian Măcelaru (Koln), director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei; Simona Miculescu (Paris), Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar, Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO; Anca Miruna Lăzărescu (Munchen), regizoare şi scenaristă; Adriana Babeţi (Timişoara), scriitoare şi critic literar.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Israelul lansează noi lovituri în Gaza, după atacul din weekend care a ucis zeci de persoane în zona de siguranţă

Martori citați de AFP au spus că avioanele de război israeliene au lovit centrul Fâșiei Gaza iar focurile de...

Read More...

Canotajul Dinamo: 25 de sportivi și 3 antrenori pregătiți pentru Olimpiada de la Paris 2024

În cadrul evenimentului "Ready for Olympics", lotul olimpic de canotaj al României pentru JO Paris 2024 a fost prezentat...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro