Mai bine mai tarziu decat niciodata! Klaus Iohannis a reactionat la discursul lui Viktor Orban, dupa 6 zile! (VIDEO)

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
klaus iohannis reactie la viktor orban

Klaus Iohannis a reactionat dupa 6 zile de la discursul lui Viktor Orban de la Baile Tusnad, tinut in timpul meciului de fotbal de la inaugurarea stadionului local: VIDEO. Marea pacaleala, Selecționata autointitulatului Ținut Secuiesc a jucat până la urmă cu Ungaria U18, sub privirile lui Viktor Orban

Prima persoana care a reactionat a fost doamna Senator Diana-Iovanovici Sosoaca, Presedintele Partidului S.O.S.ROMANIA, chiar ziua urmatoare, prin comunicatul TRANSILVANIA = ARDEAL = ROMÂNIA! :

“Apreciem domnule Viktor Orban naționalismul si patriotismul cu care vă apărați țara de atacurile extremiștilor globaliști, însă ar fi bine sa înțelegeți ca nu ne plac si nu sunt binevenite instigările dintre cetățenii români de etnie maghiară si cetățenii români de etnie română.

Va solicitam sa aveți tact, diplomație si respect față de România, o țară care i-a primit cu brațele deschise pe conaționalii care s-au așezat aici si au trăit atâtea sute de ani, mulți dintre ei încercând mereu sa asuprească si jignească românii, sa ii provoace pe români, deși putem trai in pace si liniște împreună pe pământul românesc.

Ii spunem domnului Viktor Orban ca nu este normal sa fie deranjat când se menționează ca Transilvania este România, pentru ca acesta este adevărul istoric si nu trebuie sa instige etnicii maghiari, împotriva fraților lor români. La fel cum nu suntem de acord ca naționalii romani sa instige împotriva etnicilor maghiari. Nu avem nevoie de război civil, pe care îl respingem categoric.”

Ce a zis astazi Presedintele Romaniei Klaus Iohannis astazi despre discursul lui Viktor Orban:

”În principiu este greșit, o eroare majoră și este inadmisibil ca un înalt demnitar european să vină pe scena publică, cu un discurs construit pe teoria raselor, care a dus la cea mai teribilă catastrofă a secolului 20, la Al Doilea Război Mondial.

Este o teorie de cea mai tristă amintire posibilă și nu poate fi acceptat ca un demnitar european să vină cu această teorie, pentru a-și motiva demersurile politice.

Este la fel de regretabil că un demnitar european vine pe scena publică, cu un discurs cu tentă antieuropeană (…)

Reacțiile spațiului public au arătat că e o problemă pentru noi (…)

E adevărat că, între timp, premierul Orban a încercat la Viena să retragă într-un fel afirmațiile sau să le reinterpreteze, e un semn că și-a dat seama că așa ceva nu merge în UE. Nu e rolul meu să dau lecții de politică sau oratorie, dar nu pot să nu mă disociez clar de ideile vehiculate acolo.”

Seful statului a cerut clarificări de la UDMR:

“Este nevoie de clarificări publice din partea UDMR, fiindcă la acel eveniment a fost prezentă o parte semnificativă din conducerea și miniștrii UDMR. Ei vor trebui să explice dacă au fost de acord cu conținutul acelui discurs pe care l-au aplaudat, ceea ce ar fi extrem de complicat, sau dacă nu au înțeles despre ce se vorbește și au aplaudat generic personajul.

Oricare ar fi explicația, ea trebuie să existe și trebuie să existe o discuție clarificatoare în coaliție (…)

Pe de altă parte, nu îşi doreşte nimeni să provoace o criză guvernamentală pentru că un înalt demnitar străin a avut un discurs eronat, dar nu putem să ne facem că acele lucruri nu au fost spuse, cum nu putem să ne prefacem că acele lucruri spuse nu au fost aplaudate.”
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Personal best pentru atletul Sorin Andrici la Ultramaratonul de la Belgrad: 205 km în 24 de ore!

Rezultat istoric la Ultramaratonul de 24 de ore de la Belgrad: Sorin Andrici alergă peste 205 de km într-o zi

Sorin Andrici, ultramaratonistul român, a stabilit un nou record personal în weekendul acesta, alergând timp de 24 de ore...

Read More...

Frumoasa vreme la munte.

Vremea la munte. Foto: Facebook, vezi sursa: Link catre sursa Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa...

Read More...

La mulți ani, SMURD!

La mulți ani #SMURD! Astăzi, 25 septembrie celebrăm 33 de ani în care Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare...

Read More...

One commentOn Mai bine mai tarziu decat niciodata! Klaus Iohannis a reactionat la discursul lui Viktor Orban, dupa 6 zile! (VIDEO)

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro