Luptele continuă în Sudan, în ciuda prelungirii încetării focului militare.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
Sudan fighting continues despite military ceasefire extension

Conflictul din Sudan continuă în ciuda prelungirii armistițiului milităresc

Confruntările violente dintre forțele militare și cele rebelă din Sudan continuă să facă victime, în ciuda prelungirii armistițiului milităresc, potrivit unui raport publicat de France 24.

În ciuda faptului că liderii militari au prelungit armistițiul pentru încă trei luni, atacurile s-au intensificat în ultimele săptămâni, iar numărul victimelor a crescut. În regiunea Darfur, zeci de persoane au fost ucise în timpul unor lupte violente între forțele guvernamentale și cele rebelă. În același timp, în statul Blue Nile, luptele s-au intensificat, iar mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele.

În Sudan, conflictele armate au loc de mai bine de două decenii și au dus la moartea a peste 300.000 de oameni. Recent, armata a preluat puterea în urma unei lovituri de stat, însă acest lucru nu a dus la o încetare a luptelor.

În plus, pandemia de COVID-19 a accentuat problemele din Sudan, iar situația umanitară a devenit tot mai dificilă. Mii de oameni sunt nevoiți să trăiască în condiții insalubre, iar accesul la apă și alimente este limitat.

În acest context, organizațiile umanitare cer autorităților să ia măsuri urgente pentru a proteja civilii și pentru a asigura ajutorul umanitar. În același timp, comunitatea internațională este îndemnată să sprijine Sudanul în eforturile sale de a pune capăt conflictului și de a asigura o pace durabilă.

Sursa: https://www.france24.com/en/africa/20230427-sudan-fighting-continues-despite-military-ceasefire-extension

Sursa si foto: www.france24.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro