Luna de conștientizare a cancerului de sân: informare și screening gratuit în Timișoara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Mamografii gratuite pentru femeile cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani! La Timișoara pot fi făcute la Spitalul Municipal, Odobescu și Victor Babeș!

În luna octombrie, la nivel global se desfășoară campania “Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân”, iar Spitalul Municipal din Timișoara s-a alăturat acestei inițiative prin organizarea unei campanii de informare și screening pentru populație. Proiectul intitulat “Fii responsabilă de sănătatea ta”, desfășurat în cadrul proiectului “Programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa II – Regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest”, a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației cu privire la cancerul de sân și promovarea importanței efectuării unei mamografii gratuite.

Campania a avut loc în zilele de 14 și 15 octombrie, în centrul Timișoarei, și a avut ca obiectiv atragerea atenției asupra necesității efectuării unui screening precoce pentru depistarea cancerului de sân. Efectuarea unei investigații de screening în stadii incipiente ale bolii poate duce la un diagnostic precoce și la un tratament eficient, salvând astfel vieți și contribuind la reintegrarea în familie și societate.

Cancerul de sân afectează femeile de orice vârstă, chiar și cele fără factori de risc. Cu toate acestea, cel mai mare număr de cazuri se înregistrează la femeile cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani. Studiile statistice arată că aproximativ 11,43% dintre cazurile de cancer de sân din Europa apar la femei cu vârsta sub 44 de ani, 54% apar la vârsta de 45-69 de ani, iar restul cazurilor la femeile peste această vârstă.

Pentru a beneficia de o mamografie gratuită în cadrul Spitalului Municipal Timișoara, populația poate apela următoarele numere de telefon: 0745.620.965, 0748.884.476, 0748.296.606 sau poate trimite un e-mail la adresa programari.mamografii.scmut@gmail.com.

Această campanie desfășurată în luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân reprezintă o oportunitate importantă pentru femeile din Timișoara și împrejurimi de a-și verifica starea de sănătate și de a lua măsuri preventive în cazul în care este necesar. Prin diagnosticarea precoce și tratamentul corespunzător, șansele de vindecare și supraviețuire cresc semnificativ în cazul cancerului de sân. Este esențial ca femeile să fie conștiente de importanța acestor investigații și să acționeze responsabil în ceea ce privește sănătatea lor.

Sursa: www.sursadevest.ro

La nivel global luna octombrie este „Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân”!

În acest context, Spitalul Municipal din Timișoara a organizat în cadrul proiectului „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de sân – etapa II – Regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest” , o campanie de informare a populației cu privire la metodele de screening ale acestei afecțiuni si posibilitatea realizării unei mamografii gratuite.

Campania s-a desfășurat în zilele de 14 și 15 octombrie în centrul Timișoarei și și-a propus să crească gradul de conștientizare a populației cu privire la cancerul de sân și să atragă atenția ca efectuarea din timp a unei investigații de screening ajută la diagnosticarea precoce a acestei afecțiuni si permite tratamentul eficient, contribuind astfel la salvarea vieții si reintegrarea in familie si societate.

Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân, celebrată în octombrie, în fiecare an,  aduce în atenție cancerul mamar, patologie care poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au nici un factor se risc.

Cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani. Conform statisticilor, aproximativ 11.43% dintre cazurile de cancer de sân din Europa, apar la femei cu vârsta sub 44 de ani;  54% apar la vârsta de 45-69 de ani, iar restul cazurilor la femeile peste această vârstă.

Pentru programarea unei mamografii în cadrul Spitalului Municipal Timișoara puteți apela următoarele numerele de telefon: 0745.620.965, 0748.884.476, 0748.296.606 sau e-mail: programari.mamografii.scmut@gmail.com.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro