Lansarea cărții “Eminescu, profesor de statistică” la Institutul Național de Statistică

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
20 Octombrie - Lansare de carte, ”Eminescu, profesor de statistică”, Foto: Facebook / Institutul Național de Statistică

Institutul Național de Statistică a anunțat lansarea cărții “Eminescu, profesor de statistică” cu ocazia Zilei Europene a Statisticii, care are loc pe 20 octombrie. Cartea este disponibilă într-o ediție bilingvă, în limbile română și engleză, pentru a putea fi apreciată și de publicul internațional.

Evenimentul de lansare va avea loc în Aula Bibliotecii Academiei Române, începând cu ora 11:00. Autorii cărții, Tudorel Andrei, Cristi Șelaru și vladimir Alexandrescu, vor fi prezenți alături de specialiști în statistică și cultură românească pentru a discuta și a descoperi conexiunile surprinzătoare dintre Mihai Eminescu și domeniul esențial al statisticii.

În comunicatul postat pe pagina de facebook a Institutului Național de Statistică se arată că această carte oferă o perspectivă mai puțin cunoscută asupra marelui poet Mihai Eminescu, prezentându-l în calitate de profesor de statistică.

Cartea “Eminescu, profesor de statistică” aduce în prim-plan legătura dintre poezie și statistica, evidențiind importanța acesteia din urmă în analiza fenomenelor sociale și economice. Aceasta reprezintă o inițiativă inedită prin care se aduce un omagiu lui Eminescu și se promovează înțelegerea statistică a realității.

Lansarea cărții reprezintă o oportunitate de a sărbători Ziua Europeană a Statisticii și de a descoperi latura mai puțin cunoscută a marelui poet român, care a avut o contribuție semnificativă în domeniul statistic.

“De Ziua Europeană a Statisticii, 20 octombrie, Institutul Național de Statistică lansează cartea ”Eminescu, profesor de statistică”. Autori: Tudorel Andrei, Cristi Șelaru și Vladimir Alexandrescu

Această carte de excepție este disponibilă într-o ediție bilingvă, în limbile română și engleză, pentru a putea fi apreciată și de publicul internațional.

Evenimentul va avea loc în Aula Bibliotecii Academiei Române, începând cu ora 11:00. Veți avea ocazia să vă alăturați autorilor și specialiștilor în statistică și cultură românească pentru a discuta și a descoperi conexiunile surprinzătoare dintre Mihai Eminescu și domeniul esențial al statisticii.

Alăturați-vă în această zi specială pentru a sărbători Ziua Europeană a Statisticii și pentru a descoperi latura mai puțin cunoscută a marelui poet Mihai Eminescu, în calitate de profesor de statistică.”, se arată în comunicatul postat pe pagina de facebook a Institutului Național de Statistică

20 Octombrie – Lansare de carte, ”Eminescu, profesor de statistică”, Foto: Facebook / Institutul Național de Statistică

Stirea a aparut pentru prima dată în Glasul.info.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Glasul.info

Sursa si foto: Glasul.info
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între UNICEF și MAI pentru reducerea riscului la dezastre

Astăzi, 18 iulie, la sediul MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații conduse de Reprezentanta...

Read More...

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...
Investiții majore pentru dezvoltarea subunităților de intervenție! Făgetul va avea stație de pompieri nouă

Stația de Pompieri Făget, O Nouă Casă Pentru Salvatori

Pompierii din Făget vor avea parte de o "casă nouă" în centrul orașului, conform unui proiect de construcție ce...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro