Lamborghini Miura – “Best of Show” la Concursul de Eleganţă Sinaia 2023

BY: stiridinromania.ro In Auto, STIRILE ZILEI
Lamborghini Miura - "Best of Show" la Concursul de Eleganţă Sinaia 2023

Sinaia/27.06.2023. În weekendul care tocmai sa încheiat, automobilele de epocă au strălucit în fața Castelul Peleș și la Sinaia. Evenimentul internațional organizat de Retromobil Club România, cu sprijinul Federației Internaționale de Vehicule Istorice (FIVA), a marcat revenirea Concursului de Eleganță pentru a zecea ediție modernă și a doua ediție internațională a Simpozionului de Restaurări.

Proiectul de anvergură a adus România în centrul atenției pasionaților de automobile de epocă din întreaga lume. Cele 41 de vehicule participante în concurs au marcat și șapte participări din afara României, în timp ce simpozionul a adus prezentări de pe patru continente, din SUA până în Iran, din Mexic până în Italia. Printre cele mai importante prezențe la simpozion și în juriu sa numărat și Adolfo Orsi. Una dintre cele mai emblematice și influente figuri în lumea automobilelor de epocă, Orsi este un auto istoric, consultant pentru muzee și semnificator auto, expert autentificat și membru în jurii pentru cele mai importante concursuri de eleganță din lume. În această ultimă calitate, a impus premiul pentru cel mai bine conservat automobil la Pebble Beach încă din deceniu trecut și este una dintre cele mai influente voci în mișcarea pentru conservarea automobilelor istorice.

După o pauză de trei ani, Concursul de Eleganţă de la Sinaia a adus pe covorul roşu de la Castelul Peleş o serie de automobile şi motociclete de poveste. Marele câștigător al concursului – și totodată al premiului “Best of Show” – este Lamborghini Miura P400 din 1968, modelul exclusiv care a dat naștere celei mai spectaculoase și emoționale categorii de automobile din istorie – supercar-ul. O comandă specială pentru un mare pasionat al mărcii, modelul este singurul care folosește culoarea Oro Chiaro Metallizzato, completată de un interior exotic din piele de mistreț.

Distincția Best of Show a fost completată a unui premiu special oferit de Albini Prassa – o ediție specială Tissot Heritage Navigator “Săgeata Orientului”, un ceas care celebrează prima linie aeriană transatlantică din lume, care are Paris de București și Istanbul, un proiect pe bază. cea s-au înființat ulterior Air France și Tarom.

De asemenea, Concursul de Eleganță este un spațiu unic care promovează cultura auto și istoria Europei de Est. Alexandrion Group este prezent din acest an ca susținător al claseiFabricat în România” prin două branduri valoroase ale proiectelor, care fac îmbinarea între inovație și tradiție: Carpathian Single Malt Whisky, primul whisky autentic românesc, și Rhein Extra, spumantul românesc cu o tradiție. din 1892. Prin această alăturare valoroasă, marcată și de un trofeu special creat de Alexandrion Group, se pune în prim-plan o categorie de automobile deosebit de valoroasă pentru conservarea istoriei românești.

Ediţia 2023 a marcat şi o serie de aniversări importante. Alături de cei 25 de ani de la înființarea Retromobil Club România, au fost aniversați 175 de ani de la nașterea lui Giovanni Battista Pirelli, un pionier al industriei anvelopelor. BMW a aniversat 90 de ani de grilă dublă, unul dintre cele mai emblematice elemente de design din istoria automobilului, cu o clasă specială. Marca Porsche a sărbătorit 75 de ani de existență cu o clasă dedicată, precum și cu prezentarea unui automobil BMW 356 Knickscheibe din colecția Muzeului Porsche Stuttgart. A fost primul an când, alături de automobile, a exista și o clasă specială de motociclete, moment marcat și de o expoziție pentru centenarul BMW Motorrad.

Evenimentul a marcat și două prezentări moderne. La 50 de ani de la lansarea de la lansarea primului model turbo în Europa, BMW 2002 Turbo, BMW România a prezentat în premieră a două generații BMW M2, cel mai puternic și sportiv model compact al propulsiei care combină un model de trei litri, șase. clindri în li, tracțiune spate și posibilitatea de a alege între cutie automată sau manuală. Pe covorul roșu de la Peleș și-a făcut prezența și Racing MIMI, un proiect de competiție românesc care a dus la primul MINI electric de curs din istorie și unul din puține modele de curse electrice convertite dintr-un model electric de serie, un proiect. care a ajuns la maturitate și este competitiv în luptă directă cu o competiție convențională, propulsată de motoare pe benzină.

Concursul de Eleganță de la Sinaia nu ar fi fost posibil fără o echipă puternică de susținători. Concursul este organizat sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Radu al României, cu sprijinul Primăriei Sinaia şi al Muzeului Naţional Peleş. Grawe Asigurări, Pirelli, Regina Maria, Metallic Roof, Gameworld Casino, Spectrum Automobile se înscriu în lista de sponsori principali. Tarom este transportator oficial pentru invitații internaționale. Lista sponsorilor este completată de KPMG, LCF Auto Gallery, Fan Courier, Auto Total și Aliat.

Lista completă a premiilor
Concursul de Eleganţă Sinaia 2023

Best of Show – Lamborghini Miura P400 (1968)


Categoria “Antebelice Cabriolet”
Locul 1: Fiat 508 S Balilla (1932)
Locul 2: Mercedes-Benz 290 Sport Roadster (1937)
Locul 3: Mercedes-Benz 200 C (1936)


Categoria “Antebelice Sedan”
Locul 1: Cadillac Series 75 Fleetwood (1939)
Locul 2: Pierce Arrow 43 Le Baron (1931)
Locul 3: Citroen 15 CV (1953)


Categoria “Postbelice Cabriolet”
Locul 1: Mercedes-Benz 190 SL (1957)
Locul 2: Fiat 850 Sport Spider (1972)
Locul 3: Mercedes-Benz 300 SE Cabriolet (1964)


Categoria “Postbelice Sedan”
Locul 1: Jaguar XJ (1985)
Locul 2: Mercedes 230.6 (1974)
Locul 3: Wartburg 311 DeLuxe (1962)


Categoria “Postbelice Coupé”
Locul 1: Lamborghini Miura P400 (1968)
Locul 2: Chrysler New Yorker Highlander (1948)
Locul 3: Lancia Fulvia (1970)


Categoria “90 de ani de grilă dublă BMW”
Locul 1: BMW 2002 Turbo (1974)
Locul 2: BMW M3 Sport Evolution (1990)
Locul 3: BMW Z1 (1990)


Categoria “Porsche 75”
Locul 1: Porsche 356 B (1961)
Locul 2: Porsche 912 (1966)
Locul 3: Porsche 944 S2 (1989)


Categoria “2 Roți istorice”
Locul 1: Puch N (1912)
Locul 2: Zundapp K500 (1939)
Locul 3: AJS S8 (1931)


Categoria “Fabricat în România”
Locul 1: Dacia 1300 (1970)
Locul 2: ARO 304 (1980)
Locul 3: Oltcit Club 11 RM (1989)


Premii speciale

Premiul de popularitate: Dacia 1300 (1970)
Cel mai bine restaurant vehicul antebelic: Pierce Arrow 43 Le Baron (1931)
Cel mai bine restaurant vehicul postbelic: Renault 12 TL Break (1974)
Cea mai mare distanță parcursă pe roți: BMW 2002 Turbo
Cel mai vechi vehicul participant: Puch N (1912)
Cel mai bine conservat vehicul: Mercedes-Benz 230.6 (1974)
Premiul special al juriului: Mercedes-Benz 290 Sport Roadster (1937)
Premiul special al partenerilor CES: Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale (1963)

Despre Retromobil Club România
La 25 de ani de la înființarea sa de către 21 de pasiune de vehicule istorice, Retromobil Club România, la ora actuală, cea mai importantă asociere de profil din țară, fapt ce se datorează celor 3.700 de membri și eforturi considerabile prin care se restaurează și se restaurează. întrețin vehicule istorice ce se înscriu în patrimoniul tehnic și cultural național și mondial.

Retromobil Club România are misiunea de a cultiva pasiunea pentru fenomenul automobilistic, fiecare dintre evenimentele sale fiind un demers cultural-educativ prin care încurajează colecționarea, restaurarea și păstrarea vehiculelor istorice de pe teritoriul României, fiind totodată singura organizație care poate oferi sprijinul tuturor celor care doresc. să inițieze un proiect de rezervă a unui autovehicul istoric.

Retromobil Club România a reușit în cei 25 de ani de la lansarea sa certificarea a peste 8.000 de vehicule istorice și acest prezent în țară prin 41 de filiale județene care realizează un program anual de peste 160 de evenimente.

Sursa si foto: www.press.bmwgroup.com
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Bugetare participativă la nivelul județului Tulcea!

Consiliul Județean Tulcea implementează bugetarea participativă

Consiliul Județean Tulcea va implementa în 2024 mecanismul de bugetare participativă, oferind cetățenilor posibilitatea de a propune și vota...

Read More...
Aerial view of a building with a large rooftop garden featuring a mix of green and purple vegetation. The garden is designed in a curving, artistic pattern. In the background, other buildings and lush greenery are visible.

Oaza ecologica de pe acoperisul cladirii 12

NASA își demonstrează angajamentul față de protejarea mediului înconjurător printr-o grădină de pe acoperișul clădirii 12 de la Johnson...

Read More...

Un soldat ucrainean care voia să intre în R. Moldova a fost ucis după o altercație

Patru soldați au fost reținuți duminică în regiunea ucraineană Odesa „când au încercat să treacă granița”. Când au fost descoperiți,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro