La mulți ani, SMURD!

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

La mulți ani #SMURD!

Astăzi, 25 septembrie celebrăm 33 de ani în care Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare -#SMURD, prin echipele sale de salvatori a reușit să se poziționeze în toți acești ani ca parte indispensabilă a sistemului național integrat de urgență, salvând vieți, dând o nouă șansă la viață celor aflați în suferință.

Timp de 33 de ani sistemul #integrat de răspuns la urgențe s-a transformat continuu, a evoluat, fiind mereu orientat în a răspunde prompt și eficient nevoilor cetățenilor.

De la o ambulanță achiziționată prin resurse proprii care acorda asistență medicală de urgență pacienților căzuți în stradă, în Târgu Mureș, în 1990, astăzi, vorbim de un sistem complex, integrat, care funcționează la nivel național, regional și local și care integrează mai multe entități civile și militare cu scopul de a face față urgențelor curente dar și celor deosebite, inclusiv dezastrelor în cazul în care acestea apar.

Performanțele dobândite în timp de către salvatorii noștri prin misiunile dificile și complexe la care au participat și continuă să participe arată fără îndoială cât de mult a evoluat sistemul integrat de urgență. Inclusiv participarea la concursurile internaționale de profil și obținerea unor locuri fruntașe în clasamentele finale, arată ce înseamnă pregătirea personalului paramedical și grija care este dată acestui sistem.

Personalul paramedical, alături de celelalte structuri de urgență, aflate în coordonarea #DSU (#pompieri, #medici și #asistenți din cadrul #SAJ/#SABIF și din cadrul #UPU/CPU, #piloți, #salvamontiști și #voluntari) sunt componente indispensabile ale sistemului integrat de urgență, care împreună, luptă în scopul de a salva vieți!

La mulți ani, dragi colegi!
#pentrucaaltiisatraiasca
#salvandoviatasalveziolumeîntreaga

#dsu #igsu #igav #saj #sabif #upu #cpu #salvamont #urgenta #situatiideurgenta #sistemintegrat


, a transmis astazi DSU.

Foto: Facebook sau Pixabay

Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro