La mulți ani! cu sănătate domnului lt.col.(rtr)Victor Guțu, veteran de război, la împlinirea vârstei de 100 de ani!…

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

La mulți ani! cu sănătate domnului lt.col.(rtr)Victor Guțu, veteran de război, la împlinirea vârstei de 100 de ani!

Distinsul veteran de război s-a născut în localitatea Sfântul Gheorghe, pe data de 14 iulie 1923, într-o familie cu 2 copii.
În anul 1944 a fost recrutat în armată, suspendând în această perioadă cursurile universitare.
A participat la lucrările de fortificație pe linia Focșani-Nămoloasa-Galați.

„𝙴𝚏𝚎𝚌𝚝𝚞𝚊𝚖 𝚕𝚞𝚌𝚛ă𝚛𝚒 𝚍𝚎 𝚊𝚙ă𝚛𝚊𝚛𝚎, 𝚌𝚊𝚣𝚎𝚖𝚊𝚝𝚎, 𝚌𝚞𝚒𝚋𝚞𝚛𝚒 𝚍𝚎 𝚖𝚒𝚝𝚛𝚊𝚕𝚒𝚎𝚛𝚎. 𝙻𝚒𝚗𝚒𝚊 𝙵𝚘𝚌ș𝚊𝚗𝚒-𝙽ă𝚖𝚘𝚕𝚘𝚊𝚜𝚊-𝙰𝚍𝚓𝚞𝚍 𝚎𝚛𝚊 𝚏𝚘𝚛𝚝𝚒𝚏𝚒𝚌𝚊𝚝ă î𝚗 𝚋𝚎𝚝𝚘𝚗, 𝚛𝚎𝚊𝚕𝚒𝚣â𝚗𝚍𝚞-𝚜𝚎, 𝚊𝚜𝚝𝚏𝚎𝚕, 𝚘 𝚙𝚘𝚣𝚒ț𝚒𝚎 𝚍𝚎 𝚛𝚎𝚣𝚒𝚜𝚝𝚎𝚗ță 𝚌𝚞 𝚕𝚒𝚗𝚒𝚒𝚕𝚎 𝚌𝚕𝚊𝚜𝚒𝚌𝚎 𝚍𝚎 𝚊𝚙ă𝚛𝚊𝚛𝚎. 𝙿𝚘𝚣𝚒ț𝚒𝚊 𝚎𝚛𝚊 𝚋𝚊𝚛𝚊𝚝ă 𝚍𝚎 ș𝚊𝚗ț𝚞𝚛𝚒 𝚊𝚗𝚝𝚒𝚌𝚊𝚛, 𝚒𝚊𝚛 𝚌𝚊𝚣𝚎𝚖𝚊𝚝𝚎𝚕𝚎 î𝚗𝚝ă𝚛𝚒𝚝𝚎 𝚙𝚛𝚒𝚗 𝚊𝚌𝚘𝚙𝚎𝚛𝚒𝚛𝚎 𝚌𝚞 𝚞𝚗 𝚜𝚝𝚛𝚊𝚝 𝚐𝚛𝚘𝚜 𝚍𝚎 𝚙ă𝚖â𝚗𝚝 ș𝚒 𝚌𝚊𝚖𝚞𝚏𝚕𝚊𝚝𝚎 î𝚗 𝚝𝚎𝚛𝚎𝚗. 𝚂𝚎 𝚍𝚘𝚛𝚎𝚊 𝚌𝚘𝚗𝚜𝚘𝚕𝚒𝚍𝚊𝚛𝚎𝚊 𝚊𝚙ă𝚛ă𝚛𝚒𝚒 𝚣𝚘𝚗𝚎𝚒 𝚜𝚒𝚝𝚞𝚊𝚝𝚎 î𝚗𝚝𝚛𝚎 𝚖𝚊𝚛𝚎𝚕𝚎 𝚌𝚘𝚝 𝚊𝚕 𝙳𝚞𝚗ă𝚛𝚒𝚒 ș𝚒 𝙲𝚊𝚛𝚙𝚊ț𝚒𝚒 𝚍𝚎 𝙲𝚞𝚛𝚋𝚞𝚛ă, î𝚗 𝚏𝚊ț𝚊 𝚊𝚐𝚛𝚎𝚜𝚒𝚞𝚗𝚒𝚕𝚘𝚛 𝚒𝚗𝚊𝚖𝚒𝚌𝚒𝚕𝚘𝚛. 𝙻𝚒𝚗𝚒𝚊 𝚏𝚘𝚛𝚝𝚒𝚏𝚒𝚌𝚊𝚝ă 𝚌𝚞𝚙𝚛𝚒𝚗𝚍𝚎𝚊 𝚌𝚊𝚣𝚎𝚖𝚊𝚝𝚎 𝚍𝚒𝚗 𝚋𝚎𝚝𝚘𝚗 𝚊𝚛𝚖𝚊𝚝, ș𝚊𝚗ț𝚞𝚛𝚒 𝚊𝚗𝚝𝚒𝚝𝚊𝚗𝚌, 𝚌𝚞𝚒𝚋𝚞𝚛𝚒 𝚍𝚎 𝚖𝚒𝚝𝚛𝚊𝚕𝚒𝚎𝚛𝚎 ș𝚒 𝚛𝚎ț𝚎𝚕𝚎 𝚍𝚎 𝚜â𝚛𝚖ă 𝚐𝚑𝚒𝚖𝚙𝚊𝚝ă”, ne-a relatat bravul veteran.

Pentru faptele remarcabile din timpul războiului venerabilul veteran a fost decorat cu 𝐌𝐞𝐝𝐚𝐥𝐢𝐚 „𝐂𝐫𝐮𝐜𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐦𝐨𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯ă 𝐚 𝐜𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞-𝐀𝐥 𝐃𝐨𝐢𝐥𝐞𝐚 𝐑ă𝐳𝐛𝐨𝐢 𝐌𝐨𝐧𝐝𝐢𝐚𝐥, 𝟏𝟗𝟒𝟏-𝟏𝟗𝟒𝟓”.

După război a lucrat în proiectare timp de 54 de ani, dintre care 4 ani la Direcția Generală Drumuri, iar în restul anilor la diferite instituții de proiectare din mai multe orașe, ieșind la pensie la vârsta de 70 de ani. În paralel, a fost cadru didactic și profesor asociat la Institutul de Construcții, catedra drumuri, timp de 40 de ani.

S-a remarcat printr-o bogată activitate literară, prin publicarea a numeroase lucrări de specialitate, cursuri universitare, publicații tehnice.

De asemenea, s-a remarcat printr-o carieră frumoasă în sport, practicând rugby, hochei pe gheață, atletism și polo, timp de 30 de ani.

În anul 1976 a primit titlul șțiințific de „Doctor Inginer”, al Institutului Politehnic Gh. Asachi din Iași, iar în anul 2017, titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității Tehnice de Construcții București.

A avut o căsnicie frumoasă și exemplară ce a durat peste 50 de ani. Ne povestește cu mândrie de cei doi copii, ambii ingineri constructori, de cei doi nepoți și o strănepoată.
La ceas aniversar îi transmitem sănătate și numai bucurii alături de cei dragi!
𝐂𝐢𝐧𝐬𝐭𝐞 ș𝐢 𝐨𝐧𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐞𝐭𝐞𝐫𝐚𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐫ă𝐳𝐛𝐨𝐢!

F.p. Mirela Florian
Foto: Plt.adj. Răzvan Nae
#mapn #drpcpv #dcvp #aniversare #veteran #100ani #aniversare
Data: 2023-07-15 10:30:27

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Performanțe de excepție pentru atleții Rapidului la CN U-23

Echipa de atletism a clubului Rapid a obținut rezultate remarcabile la Campionatul Național U-23, desfășurat recent la Craiova. Maria...

Read More...
The STS-93 crew patch

Columbia si Observatorul X-Ray Chandra: Misiunea STS-93

Pe 23 iulie 1999, naveta spațială Columbia a decolat într-o nouă misiune, cea de-a 26-a călătorie în spațiu, pentru...

Read More...

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă Introducere Somnul odihnitor a fost întotdeauna considerat un element esențial pentru menținerea...

Read More...

9 commentsOn La mulți ani! cu sănătate domnului lt.col.(rtr)Victor Guțu, veteran de război, la împlinirea vârstei de 100 de ani!…

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro