Julia Walczyk și Files Petar sunt rapiziștii care au câștigat Cupa României la floretă!

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Pentru prima dată în istorie, Clubul Sportiv Rapid a reușit să câștige Cupa României la floretă, într-un eveniment desfășurat în Sala Sporturilor Olimpia din Timișoara. În finala feminină, poloneza Walczyk, care a fost transferată în luna mai a acestui an, a învins-o pe colega sa de club, Emilia Corbu, cu scorul de 15-6. La masculin, croatul Files Petar l-a învins pe sârbul Velijko Cuk în finală, cu scorul de 15-7. Pe locul trei s-a clasat un alt sportiv al Rapidului, Andrei Ciobănică.

În continuare, vor avea loc întrecerile pe echipe. Competiția la fete va avea 9 echipe înscrise, în timp ce la băieți vor fi 7 echipe participante.

De asemenea, în zilele următoare vor avea loc două competiții importante. Sâmbătă, băieții vor participa la Trofeul “Pellegrini”, iar duminică fetele vor intra în concurs la Memorialul “Tudor Petruș”. Aceste competiții vor oferi sportivilor oportunitatea de a acumula puncte importante pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Selecțiile pentru Jocurile Olimpice se vor încheia în martie 2024.

Secția de scrimă a Clubului Sportiv Rapid a fost înființată în decembrie 2022, iar antrenorul coordonator este Petre Ducu, avându-i ca secunzi pe Ana Pavel și Mihai Dincă.

Deși secția de scrimă a fost înființată de mai puțin de 10 luni, sportivii Rapidului au obținut deja rezultate remarcabile. Pe lângă victoriile de astăzi din Cupa României, Emilia Corbu a devenit campioană națională la individual, iar echipa feminină și echipa masculină au câștigat, de asemenea, titlurile naționale. Aceste rezultate impresionante i-au calificat pe scrimerii rapidiști în Cupa Campionilor, unde vor concura în luna octombrie, la Cagliari, Italia.

Sursa: Club Sportiv Rapid București.

Pentru prima dată în istorie, Rapidul a câștigat Cupa României la floretă! Competiția s-a desfășurat în Sala Sporturilor Olimpia din Timișoara. La feminin, poloneza Walczyk, care vine din Poznan si a fost transferată în luna mai anul acesta, a câștigat cu 15-6 o finală pe care a disputat-o contra colegei sale de club, Emilia Corbu. La masculin, croatul Files Petar, adus în aprilie de la Zagreb, l-a învins în finală pe sârbul Velijko Cuk, legitimat la clubul armatei. Files s-a impus în finală cu 15-7. Pe locul 3 a încheiat concursul un alt rapidist, Andrei Ciobănică.

Vineri au loc întrecerile pe echipe. La fete sunt înscrise în concurs 9 echipe, iar la băieți 7.

Sâmbătă, baieții participă la Trofeul “Pellegrini”, iar duminică fetele intră în concurs la Memorialul “Tudor Petruș”.

Ambele competiții permit acumularea de puncte pentru calificarea la JO de la Paris 2024. Calificările pentru Jocurile Olimpice se încheie în martie 2024.

Secția de scrimă a fost înființată în decembrie 2022. Antrenor coordonator este Petre Ducu iar secunzii săi sunt Ana Pavel si Mihai Dincă.

Deși secția de scrimă nu are nici 10 luni de când a fost înființată, sportivii Rapidului au câștigat tot ce se putea până în acest moment. Pe lângă succesele de astăzi, din Cupa României, Emilia Corbu a devenit campioană națională la individual, iar echipa de fete și cea de băieți și-au adjudecat, la rândul lor, titlurile naționale. Aceste rezultate i-au propulsat pe scrimerii rapidiști în Cupa Campionilor unde vor concura în octombrie, la Cagliari, Italia.
Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Club Sportiv Rapid București
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Performanțe de excepție pentru atleții Rapidului la CN U-23

Echipa de atletism a clubului Rapid a obținut rezultate remarcabile la Campionatul Național U-23, desfășurat recent la Craiova. Maria...

Read More...
The STS-93 crew patch

Columbia si Observatorul X-Ray Chandra: Misiunea STS-93

Pe 23 iulie 1999, naveta spațială Columbia a decolat într-o nouă misiune, cea de-a 26-a călătorie în spațiu, pentru...

Read More...

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă Introducere Somnul odihnitor a fost întotdeauna considerat un element esențial pentru menținerea...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro