Ionel Alexandru: “Suntem într-o criză socială. Chiar nu își dau seama?!”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Articole, STIRILE ZILEI

Interviu in exclusivitate, dat de catre Ionel Alexandru, presedintele Filialelei Judetene Braila a Partidului S.O.S. ROMANIA, pentru Obiectiv Vocea Brailei, despre criza sociala in care se afla astazi Romania.

”Văd că politicienii noștri nu reacționează deloc, nu înțeleg momentul. Suntem într-o criză socială! Chiar nu își dau seama? Pentru că despre asta e vorba. Nu mai discutăm despre conflicte minore în societatea actuală. Nu vedeți ce urmează? Au început profesorii, dar urmează medicii, CFR-iștii, muncitorii vor ieși iarăși pe stradă. Suntem, cum s-ar spune, în Decembrie 1989. Numai că nu am ajuns pe 22 Decembrie”, a declarat Alexandru.

Scena politică actuală pare să repete modele și tacticile politice din trecut.

”Scena politică de astăzi confirmă un principiu cunoscut și anume: «Nimic nou sub soare»! Vorbim despre două lucruri care s-au discutat și se mai discută recent. Așa-zisa rotativă guvernamentală și de «Monstruoasa Coaliție», cum se numește astăzi sau după cum îi spun ei «Coaliție», pur și simplu.

În realitate lucrurile nu sunt noi, ele datează încă din secolul XIX, dar au fost reluate. Au început încă din timpul domniei lui Carol I, când s-a realizat atunci o coaliție formată din liberali și conservatori, ce a fost numită în istorie «Monstruoasa Coaliție». Reprezenta stânga și dreapta. Deci cumva similară cu actuala Coaliție formată din liberali și PSD-iști, ce reprezintă tot stânga și dreapta de astăzi. În privința rotativei guvernamentale, aceasta era folosită de Carol I pentru a schimba guvernul liberal și cel conservator. Făcea rotație între ele pentru a avea fiecare loc la bucatele țării.

De data aceasta, astăzi, tot un neamț ca și Carol I, anume Klaus Werner Iohannis, încearcă să dezgroape istoria folosind aceleași mijloace, rotativa și «Monstruoasa Coaliție», cu scopul de a se menține la cârma țării și pentru a pune în practică ordinele primite de la oculta de la Bruxelles. Numai că acest Iohannis este un mic copil față de fostul rege. De fapt, Iohannis astăzi speră la o funcție la nivel european care să îl păstreze în continuare și să îl protejeze de consecințele politicii sale pe care a dus-o în România până acum”, a mai declarat sursa citată.

Ionel Alexandru atrage atenția asupra faptului că guvernanții de astăzi nu mai pot apela la metodele brutale din trecut pentru a reprima protestele și nemulțumirile sociale. Ceea ce trebuie să înțeleagă politicienii este că aceasta nu mai este o eră în care brutalitatea și opresiunea pot opri valul de nemulțumiri.

”Singurul lucru care s-a schimbat în comparație cu cele două secole trecute, este faptul că astăzi guvernanții nu mai pot proceda ca acum 200 de ani când scoteau pur și simplu armata și trăgeau în oamenii care protestau în stradă. Deoarece un singur glonț tras de autorități va repeta scena elicopterului plecat de pe Comitetul Central, însă de data aceasta va pleca de pe Cotroceniul lui Iohannis dacă se va întâmpla așa ceva. Guvernanții sunt în derută în prostia lor și nu mai știu ce să facă. Suta lui Ceaușescu nu mai funcționează. Așa cum ați văzut, sindicatele și oamenii nu mai pot fi prostiți pe față. Derută ca acum la guvernanți nu am mai văzut de la ultima mineriadă din 1999!”, a mai adăugat acesta.

Profesorii sunt îndreptățiți să facă grevă, «lucru care se vede și de pe lună»

Asta a ținut să puncteze Alexandru în legătură cu greva cadrelor didactice, subliniind că negocierile cu guvernanții au început încă din decembrie, însă politicienii au ignorat doleanțele celor din învățământ, fără să le pese în vreun fel de consecințe, motiv pentru care s-a ajuns la acest deznodământ nefericit.

”Care sunt cauzele crizei sociale în care ne aflăm?

1) Lălăiala guvernanților în prostia lor, în frunte cu Iohannis.

2) Scăparea din mână a crizei energetice.

3) Corupția la toate nivelurile.

4) Aplicarea fără discernământ a tuturor prostiilor stabilite la Bruxelles.

5) Criza cerealelor care a dus la greva fermierilor.

6) Inflația scăpată de sub control, care a dus la creșterea datoriei externe la nivel catastrofal.

7) Prostirea pe față cu o serie de măsuri care și de pe lună se văd greșite.

8) Lipsa de calitate a clasei noastre politice, incompetentă și coruptă.

De aceea, dacă e să mă întrebați pe mine ce le urez eu, v-aș răspunde următorul lucru: Tot înainte tovarășe Ciucă și Ciolacu spre groapa finală a istoriei, pentru că voi sunteți vinovați de ceea ce se întâmplă astăzi!”, a mai adăugat liderul SOS România Brăila.

”Repet, lucrul acesta se vede și de pe lună, așa cum se vede canalul Dunăre-Marea Neagră. Păi, dacă tu prin lege și prin toate măsurile ai stabilit ca învățământul să aibă 6% din PIB și tu nu ai dat niciodată în cei 30 de ani acest procent?! Iar anul acesta este 2%? Păi, învățământul este, de fapt, poarta spre viitor a națiunii. Chiar asta este! O poartă spre viitor. Și dacă nu educi și nu înveți tineretul, națiunea moare! Și în condițiile astea nici nu se mai pune problema dacă au sau nu profesorii dreptate. Dar este limpede că au dreptate, atât timp cât politicienii și-au bătut joc de învățământ”, a mai spus acesta.

Ionel Alexandru, Președintele SOS România Brăila a dorit să atragă atenția că sub conducerea PSD – PNL statul român a cheltuit fără noimă și fără niciun fel de control bani, ceea ce demonstrează incapacitatea de a gestiona bine lucrurile de către cei care și-au asumat acest rol.

„Când te conduce unul care atunci când vede școala trece pe partea cealaltă pentru că știe că era un elev problemă, păi atunci mai poți să ai vreo pretenție la astfel de guvernanți?! Văd că sunt tot felul de comentarii că profesorii fac grevă degeaba. Păi, de când au început discuțiile cu Guvernul? Vă spun eu, din decembrie anul trecut. Li s-a dat vreo atenție sindicatelor din învățământ și profesorilor?! Că sunt unii care spun că «de ce ați început greva acum înainte de examene?». Dar repet, din decembrie anul trecut au început demersurile!

În al doilea rând, vreți învățământ de calitate? Păi, dacă profesorii sunt plătiți mai prost ca un gunoier?! Nu mai avem cadre didactice în învățământ. Sunt profesori suplinitori, necalificați care acoperă anumite goluri. Mai vin cadre didactice pentru 2.500 lei? Nu mai spun că învățământul acum s-a degradat total. Când ai elevi care vin cu briceagul, îți pun cuțitul la gât, fac gesturi obscene prin clasă, se droghează sau mai știu eu ce fac, atunci nu ai o problemă? Bineînțeles că ai. Și vina e a Guvernului! A întregii clase politice!”, a conchis Alexandru.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Decesul fostului luptător și antrenor de greco-romane Constantin Alexandru, în vârstă de 83 de ani, reprezintă o pierdere semnificativă pentru sportul românesc

Constantin Alexandru, fost luptător și antrenor de greco-romane la CS Rapid, a încetat din viață la vârsta de 83...

Read More...
 17 octombrie 2023: Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80” la Academia Română

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“ Academia Română are programată pentru data de 17 octombrie 2023 o sesiune aniversară...

Read More...

Dominarea lui Dinamo în Campionatele Naționale de SAMBO

Echipa de sambo a clubului Dinamo a dominat Campionatele Naționale, obținând rezultate remarcabile. Această disciplină de arte marțiale a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro