Întrevedere la Palatul Parlamentului între Titus Corlățean și delegația chineză pentru promovarea relațiilor bilaterale

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Senatorul Titus Corlățean, discuții cu delegația Chinei care promovează cooperarea economică – incomod-media.ro

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, Titus Corlățean, a avut o întâlnire cu delegația Republicii Populare Chineze condusă de Jiang Yu, reprezentant special pentru afaceri și cooperare între China și țările Europei Centrale și de Est. Scopul întâlnirii a fost promovarea dialogului politic și a oportunităților de cooperare economică între cele două țări.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate mai multe subiecte de interes comun, cum ar fi stadiul relațiilor bilaterale româno-chineze, poziția României în cadrul NATO și UE, precum și provocările majore de securitate internațională, inclusiv cele din Bazinul extins al Mării Negre.

Se subliniază soliditatea relațiilor dintre România și China, care sunt caracterizate de o prietenie tradițională și de un parteneriat amplu de prietenie și cooperare. Anul acesta s-au sărbătorit 74 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

Cei doi demnitari, Titus Corlățean și Jiang Yu, au discutat și despre oportunitățile concrete de dezvoltare a relațiilor politico-diplomatice și economice între cele două țări, atât pe baze bilaterale, cât și din perspectiva europeană.

Ambasadorul Jiang Yu a apreciat poziția principială a României legată de politica “O singură Chină”. Aceasta se referă la faptul că România recunoaște Republica Populară Chineză ca singurul guvern legitim al Chinei și nu menține relații diplomatice oficiale cu Taiwanul.

Președintele Comisiei pentru Politică Externă a Senatului, Titus Corlățean, a subliniat că politica externă a României se bazează pe principii precum respectarea dreptului internațional, integritatea teritorială, valorile democratice și soluționarea pașnică a diferendelor. De asemenea, România este interesată să valorizeze diferitele parteneriate pe care le are cu alte țări.

Întâlnirea dintre delegația chineză și Titus Corlățean reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale dintre România și China. Dialogul politic și cooperarea economică între cele două țări au potențialul de a aduce beneficii reciproc și de a contribui la dezvoltarea economică și politică a ambelor state.

Sursa: incomod-media.ro

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, Titus Corlățean, a avut o întrevedere la Palatul Parlamentului cu delegația Republicii Populare Chineze condusă de Jiang Yu – reprezentant special pentru afaceri și cooperare între R.P. Chineză și țările Europei Centrale și de Est din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al R.P. Chineze, fost ambasador la București. Întâlnirea s-a desfășurat în contextul vizitei efectuate de delegația chineză în România pentru promovarea dialogului politic și a oportunităților de cooperare economică.

„În cadrul discuțiilor au fost abordate teme ce privesc stadiul actual și direcțiile de evoluție a relației bilaterale româno-chineze, dar și subiecte de actualitate în plan internațional, din perspectiva apartenenței României la NATO și UE, respectiv a pozițiilor autorităților chineze pe dosare de actualitate, în contextul provocărilor majore de securitate internaționale, începând cu cele din Bazinul extins al Mării Negre.

A fost evidențiată soliditatea raporturilor româno-chineze, caracterizate printr-o prietenie tradițională și concretizată în parteneriatul amplu de prietenie și cooperare între cele două țări, în contextul în care în cursul acestui an s-au aniversat 74 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale”, se precizează într-un comunicat transmis de Senatul României.

Cei doi demnitari, Titus Corlățean și Jiang Yu, au făcut o trecere în revistă a oportunităților concrete de dezvoltare, pragmatice și de avantaj reciproc, a relațiilor politico-diplomatice și economice între România și R.P. Chineză, atât pe baze bilaterale, cât și dintr-o perspectivă europeană.

Ambasadorul Jiang Yu a exprimat aprecierea pentru poziția principială, consecventă a României legată de promovarea politicii ”O singură Chină”.

Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă a Senatului, a precizat că politica externă a României se bazează pe cele trei constante majore cunoscute, din perspectivă europeană și euroatlantică, pe respectarea principiului multilateralismului, a dreptului internațional, a integrității teritoriale, valorilor democratice, predictibilității, stabilității, soluționării pașnice a diferendelor și cel al nerecurgerii la forță, precum și pe interesul de valorizare a diferitelor parteneriate pe care le are încheiate cu alte țări.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Misterioasele linii de la Nazca: O istorie desenată în pământ

Misterioasele linii de la Nazca reprezintă unul dintre cele mai fascinante și enigmatice fenomene arheologice din lume. Situate în...

Read More...

Explorând evoluția prin tehnici de biologie moleculară

Evoluția este un proces fascinant care a modelat lumea în care trăim astăzi și care continuă să ne surprindă...

Read More...
A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro