Înscrie-te la Concursul Național de Știință ReCoNnect 2023-2024!

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Până pe 30 martie, elevii și profesorii sunt invitați să se înscrie la Concursul Național de Știință ReCoNnect 2023-2024. Acest concurs oferă participanților posibilitatea de a descoperi lumea cercetării științifice într-un mod interactiv și de a se implica în activități concrete care ilustrează munca unui cercetător.

Concursul propune cinci misiuni diferite, fiecare dintre ele adresându-se unor categorii specifice de participanți. Prima misiune, intitulată “VÂNĂTORII” de cutremure, se adresează elevilor și profesorilor care vor să învețe mai multe despre acest fenomen natural și să construiască un instrument științific pentru a colecta date despre cutremure.

A doua misiune, intitulată “CUNOAȘTE calitatea apei de băut”, se adresează profesorilor și implică colectarea de date despre calitatea apei de băut din România. Această misiune are ca scop conștientizarea importanței apei potabile și identificarea eventualelor probleme legate de calitatea acesteia.

Misiunea “EXPLOREAZĂ lumea subatomică” se adresează elevilor de liceu și implică desfășurarea unor experimente în laborator pentru a înțelege mai bine lumea subatomică și particulele elementare.

Misiunea “PROPUNE o misiune spațială” este dedicată elevilor care doresc să își pună imaginația la treabă și să creeze o misiune spațială fictivă. Această misiune are ca scop dezvoltarea creativității științifice și a gândirii critice.

Ultima misiune, intitulată “DESCOPERĂ un om de știință”, este destinată tuturor elevilor și îi încurajează să investigheze și să scrie despre un om de știință care i-a inspirat. Această activitate are ca scop promovarea jurnalismului științific și familiarizarea elevilor cu personalități importante din domeniul științei.

Participanții pot alege să se înscrie și să trimită rezultatele la una sau mai multe misiuni. Evaluarea rezultatelor se face independent de către echipe diferite, iar anunțarea rezultatelor va avea loc pe 15 aprilie 2024.

Pentru a participa la concurs, elevii și profesorii trebuie să completeze un formular de înscriere disponibil pe site-ul oficial al concursului. Detalii suplimentare despre fiecare misiune și regulamentul concursului pot fi găsite tot acolo.

Concursul Național de Știință ReCoNnect oferă oportunitatea elevilor și profesorilor de a se implica în activități de cercetare și de a-și dezvolta abilitățile științifice și creative. Prin participarea la acest concurs, elevii și profesorii au șansa de a se apropia de domeniul cercetării și de a experimenta pe cont propriu.

Sursa: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

𝐈̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐒̦𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐑𝐞𝐂𝐨𝐍𝐧𝐞𝐜𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟑-𝟐𝟎𝟐𝟒! Până pe 30 martie, elevii, dar și profesorii se pot înscrie, și își pot trimite rezultatele pentru una sau mai multe din cele 5 teme propuse pentru această ediție „VÂNĂTORII” de cutremure, Science@Home, elevi, individual sau echipă, elevii vor construi un instrument științific pentru a colecta date despre cutremure…. CUNOAȘTE calitatea apei de băut, Citizen Science, profesori, colectarea de date despre calitatea apei de băut din România. EXPLOREAZĂ lumea subatomică, Experimente în laborator, elevi liceu, echipă PROPUNE o misiune spațială, Creativitate științifică, elevi, individual sau echipă DESCOPERĂ un om de știință, activitate de Jurnalism științific, elevi de toate vârstele, individual Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 15 aprilie 2024. Formularul de înscriere este aici: https://shorturl.at/szKMQ Evaluarea rezultatelor se face independent de către echipe diferite. Pentru mai multe informații despre concurs, precum și regulamentul acestuia accesați link-ul https://noapteacercetatorilor.educatiepentrustiinta.ro/conc… #RecoNnect #știință #cutremur #creativitate #concurs #CitizenScience #SciencePână pe 30 martie, elevii și profesorii sunt invitați să se înscrie la Concursul Național de Știință ReCoNnect 2023 – 2024. Dacă vreți să descoperiți cercetar…ea științifică într-un mod interactiv, să cunoașteți meseria de cercetător sau să desfășurați acțiuni concrete care ilustrează o ipostază din activitatea unui cercetător, puteți alege dintre cele 5 misiuni propuse pentru acest an: „VÂNĂTORII” de cutremure, Science@Home, elevi, individual sau echipă CUNOAȘTE calitatea apei de băut, Citizen Science, profesori EXPLOREAZĂ lumea subatomică, Experimente în laborator, elevi liceu, echipă PROPUNE o misiune spațială, Creativitate științifică, elevi, individual sau echipă DESCOPERĂ un om de știință, Jurnalism științific, elevi, individual Formularul de înscriere este aici: https://shorturl.at/szKMQ Informații detaliate despre misiuni și regulament găsiți pe: https://noapteacercetatorilor.educatiepentrustiinta.ro/… Participanții se pot înscrie și trimite rezultatele la una sau mai multe misiuni, evaluarea rezultatelor se face independent de către echipe diferite. #concursulnationaldestiinta #reconnect #misiuni #cercetare #creativitate


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Miniștrii de Externe din SUA și Rusia au discutat telefonic despre riscul unei „posibile escaladări”

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, și secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, au discutat telefonic, pe 12 iulie,...

Read More...

Deplasare a unui contingent de pompieri către Franța

Astăzi, 13 iulie, a pornit către Franța cel de-al doilea contingent format din 40 de pompieri pentru schimbarea efectivelor...

Read More...

Performanțe remarcabile la INOT Campionatul țărilor Central Europene

La Campionatul țărilor Central Europene de înot, sportivele de la Dinamo au avut rezultate remarcabile. Daria Silișteanu a fost...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro