Începe reabilitarea străzii Transilvania din Timişoara pentru amenajarea pistelor de biciclete și modernizarea trotuarelor

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Pe aici, nu se trece! O nouă stradă se închide traficului auto, pe durata lucrărilor de amenajare a unei piste de biciclete

Primăria Timișoara a anunțat că începând de mâine circulația rutieră va fi complet închisă pe o stradă din sudul orașului. Această măsură este necesară pentru a permite amenajarea de piste de biciclete și modernizarea trotuarelor. Strada afectată de lucrări este Transilvania, între străzile Vulturilor și Pogonici.

Proiectul propus de Primăria Timișoara include repararea carosabilului, ridicarea intersecției Transilvania – Pogonici și a intersecției Transilvania – Vulturilor, înălțarea trecerilor de pietoni, amenajarea trotuarelor și a bordurilor, precum și crearea unei piste duble pe carosabil cu delimitatoare pentru siguranță.

Această pistă dublă va face parte dintr-un coridor de mobilitate care va conecta pasarela pietonală și velo Gelu – Crizantemelor cu pistele de pe malurile Begăi.

Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, a declarat că tot mai mulți locuitori ai orașului doresc să evite traficul aglomerat și să se deplaseze mai rapid la serviciu sau la grădinițele și școlile copiilor pe bicicletă. Prin urmare, obiectivul Primăriei este de a crea piste de biciclete mai lungi și mai sigure. De asemenea, se dorește crearea unei rețele extinse de piste de biciclete pe relația Spitalul Județean, strada Eneas, zona Iosefin – Dâmbovița și malurile Begăi.

În prezent, Primăria Timișoara lucrează la amenajarea unei noi piste de 1,2 km, care va trece prin patru străzi: Traian Lalescu, Dr. Aurelian Cândea, Martir Sorinel Leia și Cosminului, cu intervenții avansate pe strada Leia. Acest coridor de mobilitate va conecta Bd. Pârvan cu Str. Eneas și, în viitor, va fi legat de rețeaua Transilvania – Vulturilor – Crizantemelor – pasarela Gelu-Crizantemelor din zona Iosefin – Dâmbovița, care va beneficia și ea de piste de biciclete după reabilitare.

În ceea ce privește strada Transilvania, aceasta va fi reabilitată și trotuarele vor fi modernizate pentru a oferi pietonilor condiții bune de deplasare. După finalizarea lucrărilor pe această stradă, urmează să fie modernizate și celelalte străzi de pe traseu.

Pentru a permite desfășurarea lucrărilor în condiții optime, circulația rutieră va fi închisă pe tronsonul strada Vulturilor – strada Pogonici începând de mâine dimineață, de la ora 07:00, până în data de 23 octombrie. Această închidere temporară a circulației va permite lucrătorilor să se concentreze asupra proiectului și să finalizeze lucrările într-un timp cât mai scurt posibil.

Amenajarea de piste de biciclete și modernizarea trotuarelor reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii pentru transportul alternativ în Timișoara. Aceste măsuri vor încuraja locuitorii orașului să opteze pentru mijloace de transport mai ecologice și să reducă poluarea și aglomerația rutieră. De asemenea, vor crea un mediu mai sigur și mai plăcut pentru pietoni și bicicliști.

Sursa: www.sursadevest.ro

Primăria Timişoara anunţă că de mâine se va închide complet ccirculaţia rutieră pe o stradă din sudul oraşului, unde începe amenajarea de piste de biciclete şi modernizarea trotuarelor.

Este vorba despre strada Transilvania, tronsonul cuprins între străzile Vulturilor şi Pogonici.

CITEŞTE ŞI: Eveniment unic în România! Timișoara este gazda primei conferințe internaționale pe teme de stomatologie pediatrică

Proiectul prevede repararea carosabilului, ridicarea intersecției Transilvania – Pogonici și a intersecției Transilvania – Vulturilor, înălțarea trecerilor de pietoni, amenajarea trotuarelor și a bordurilor și amenajarea pistei duble pe carosabil cu delimitatoare pentru siguranță.

Pista dublă este parte a unui culoar de mobilitate care va ajunge până la pasarela pietonală și velo Gelu – Crizantemelor, conectată cu pistele de pe malurile Begăi.

„Tot mai mulți timișoreni vor să evite traficul aglomerat și să ajungă mai repede la serviciu sau la grădinițele și școlile copiilor, pe bicicletă, iar dorința noastră este de a avea piste pentru bicicliști mai lungi și mai sigure. Obiectivul nostru este de a avea o rețea de piste de biciclete pe relația Spitalul Județean, strada Eneas, zona Iosefin – Dâmbovița, malurile Begăi. Avem deja în lucru amenajarea unei noi piste de 1,2 km, de-a lungul a patru străzi – Traian Lalescu, Dr. Aurelian Cândea, Martir Sorinel Leia și Cosminului, cu intervenții avansate pe strada Leia. Este un culoar de mobilitate care va lega Bd. Pârvan de Str. Eneas și care, în viitor, va fi conectat cu rețeaua Transilvania – Vulturilor – Crizantemelor – pasarela Gelu-Crizantemelor, din zona Iosefin – Dâmbovița, care va avea piste de biciclete, după reabilitare. Începem cu strada Transilvania, unde reabilităm și trotuarele pentru ca pietonii să beneficieze de condiții bune și vor urma celelalte străzi de pe traseu”, transmite viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Pentru executarea lucrărilor, de mâine dimineaţă, de la ora 07:00, până în data de 23 octombrie, circulația rutieră va fi închisă pe tronsonul strada Vulturilor – strada Pogonici.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Artiștii de la Casa de Cultură „Dumitru Stanciu” din Găești s-au întors cu premii importante de la Zărnești – incomod-media.ro

Copiii și adolescenții din Găești obțin premii importante la Festivalul “Ecoul Pietrei Craiului” de la Zărnești

Copiii și adolescenții din Găești au obținut premii importante la Festivalul "Ecoul Pietrei Craiului" de la Zărnești, județul Brașov....

Read More...

Decesul fostului luptător și antrenor de greco-romane Constantin Alexandru, în vârstă de 83 de ani, reprezintă o pierdere semnificativă pentru sportul românesc

Constantin Alexandru, fost luptător și antrenor de greco-romane la CS Rapid, a încetat din viață la vârsta de 83...

Read More...
 17 octombrie 2023: Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80” la Academia Română

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“ Academia Română are programată pentru data de 17 octombrie 2023 o sesiune aniversară...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro