“Începând cu data de 20-12-2022, s-a înființat secția de scrimă a clubului nostru, iar sportivii Emilia CORBU, Maria TEODORESCU, Ioana BARBU, Madalin CHIRNOGEANU, Andrei CIOBANICA și Gabriel PAVEL au fost aduși în cadrul acesteia.”

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Secția de gimnastică a clubului Rapid București a obținut rezultate remarcabile în acest an, sub coordonarea antrenorilor Ana Pavel și Mihai Dinca. Echipele feminine și masculine au avut două obiective mari: câștigarea titlurilor de campioni naționali la categoriile de tineret și seniori, dar și obținerea de performanțe la competițiile internaționale.

În doar patru luni de la înființarea secției, sportiva Emilia Corbu a reușit să devină campioană națională la tineret și să ocupe locul doi în proba pe echipe, împreună cu Maria Teodorescu, Ioana Barbu și Maria Cojocari. Echipa masculină, formată din Mădălin Chirnogeanu, Andrei Ciobanica, Gabriel Pavel și Almos Balint, a obținut și ea locul doi în aceeași probă.

Pentru a consolida echipa și a aduce experiență în rândul tinerilor, au fost transferați doi sportivi străini. Julia Walczyc-Klimaszyk din Polonia s-a alăturat echipei feminine, iar Petar Files din Croația a intrat în echipa masculină. Aceștia au scopul de a fi modele pentru sportivii români în formare.

La Campionatele Naționale de Seniori, echipele de gimnastică ale clubului Rapid au obținut trei titluri din patru posibile. Emilia Corbu a devenit campioană națională la seniori la proba individuală și a câștigat și titlul la echipă, alături de Maria Teodorescu, Ioana Barbu și Julia Walczyc-Klimaszyk. Echipa masculină, compusă din Chirnogeanu, Ciobanica, Balint și Files, a obținut titlul de campioană națională în proba pe echipe.

Aceste rezultate deosebite au asigurat participarea echipei la Cupa Campionilor Europeni, cea mai importantă competiție inter-cluburi.

În continuare, sportivii de la Rapid București vor participa la mai multe competiții importante, printre care Cupa României, competițiile de calificare pentru JO Paris 2024 și Cupa Campionilor Europeni. Toate acestea reprezintă provocări importante pentru tinerii sportivi, dar și o oportunitate de a-și demonstra talentul și de a obține performanțe remarcabile.

Coordonatorul secției, Petre Ducu, a declarat că își dorește să crească sănătos și să contribuie substanțial la palmaresul clubului Rapid. Succes tuturor sportivilor și Hai Rapid!

Sursa: Club Sportiv Rapid București.

În același timp antrenorii Ana PAVEL la feminin si Mihai DINCA la masculin, coordonați de Petre DUCU, au conceput și prezentat planul de pregătire, având două obiective majore de realizat în acest an: formarea unor echipe competitive atât la masculin cât și la feminin care să-și propună câștigarea titlurilor de campioni naționali la categoriile de tineret și seniori, precum și obținerea de performanțe la competițiile internaționale.

Astfel, după nici patru luni de la înființarea secției, Emilia CORBU a obținut primul titlu de campioană națională la tineret și locul doi în proba pe echipe, împreună cu Maria TEODORESCU, Ioana BARBU și Maria COJOCARI. Același loc doi a obținut și echipa masculină formată din Mădălin CHIRNOGEANU, Andrei CIOBANICA, Gabriel PAVEL si Almos BALINT.

Având în vedere media de vârstă a echipelor noastre care depășea cu puțin 20 de ani, am transferat doi sportivi străini cu experiență, la feminin pe Julia WALCZYC-KLIMASZYK din Polonia și la masculin pe Petar FILES din Croația, sportivi care să fie model în formarea tinerilor noștri.

Rezultatele obținute la Campionatele naționale de seniori: trei titluri din 4 posibile. Emilia CORBU titlu de campioană națională la seniori -individual și titlu la echipă, impreuna cu Maria TEODORESCU, Ioana BARBU si Julia WALCZYC-KLIMASZYK. Aceeași surpriză plăcută ne-au oferit și băieții în componența CHIRNOGEANU, Andrei CIOBANICA, Almos BALINT și Petar FILES, obținând titlul de campioană naționala în proba pe echipe.

Aceste rezultate frumoase ne-au asigurat participarea la cea mai importantă competiție inter-cluburi CUPA CAMPIONILOR EUROPENI.

Următoarele noastre competitiții vor fi:
– participare la CUPA ROMÂNIEI – seniori individual și echipe în Timișoara (20.09-25.09)
– participare la prima competiție satelit, Memorial ‘’TUDOR PETRUS’’ la feminin si Trofeul ‘’PELLEGRINI’’ la masculin, competiție de calificare pentru JO PARIS 2024, ce se va desfășura tot în Timișoara.
– participare la CUPA CAMPIONILOR EUROPENI – 06.10-09.10, Cagliari – ITALIA
– participarea la CUPA ROMÂNIEI individual cadeți și juniori – 12.10 -15.10

“Personal, din perspectiva suporterului rapidist de la vârsta de 10 ani, îmi doresc enorm să creștem sănătos și să putem contribui substanțial la palmaresul clubului nostru”, a declarat Petre Ducu, coordonatorul secției.

Mult succes tuturor! Hai RAPID!Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Club Sportiv Rapid București
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Rusia încearcă să se folosească de tensiunile etnice din Balcanii de Vest, avertizează SUA

Moscova încearcă să profite de tensiunile etnice din Balcanii de Vest pentru a provoca „instabilitate și a împiedica integrarea...

Read More...

Câți urși trăiesc în România? Autoritățile vorbesc de un număr record, dar fără o numărătoare reală

Autoritățile vor să aprobe împușcarea a peste 400 de urși până la sfârșitul anului, pe motiv că sunt prea...

Read More...

MET Summer Trophy: Turneul ITF M15 la București din iulie 2024

MET Summer Trophy este un turneu de tenis de nivel ITF M15 ce va avea loc la București între...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro