In timp ce romanii isi dau afara oamenii din functii cheie sau partide, Viktor Orban initiaza “Pacea de la Budapesta”

BY: stiridinromania.ro In STIRILE ZILEI
orban

Astazi premierul Ungariei Viktor Orban a sustinut pentru Ungaria ceea ce isi doreau cei 4 parlamentari pentru Romania: “Pacea de la Budapesta”.

In urma actiunii intreprinse de cei 4 parlamentari romani la ambasada Rusiei din Romania, unde au sustinut “Pacea de la Bucuresti”, cei care erau pana acum in functii cheie sau independenti, au simtit repercursiunile pe propria piele.

Astfel, deputatul Francisc Toba, membru recent al partidului Alianta Pentru Patrie, in cadrul caruia este vicepresedinte, a fost exclus din comisia de aparare a Romaniei, in urma votului Camerei Deputatilor. Deputatul Dumitru Coarna a fost exclus din PSD in ziua de luni. Asupra lui Mihai Lasca partidul nu a luat nici o pozitie, iar doamna Diana Iovanovici-Șoșoacă este senator independent.

Viktor Orban i-a propus presedintelui Rusiei Vladimir Putin initierea negocierilor pentru pace in conflictul Ruso-Ucrainean pe teritoriul Ungariei, impreuna cu presedintele Ucrainei si al Frantei, cat si premierul Germaniei. Conform acestuia, reactia din partea lui Putin a fost una pozitiva, si ca negocierile de pace ar fi posibile cu unele conditii agreate in prealabil de cei 2 presedinti: Zelenskiy si Putin.

Viktor Orban:

“I-am sugerat presedintelui Putin o incetare a focului imediata”

spune acesta, sustinand ca Putin l-ar fi sunat.

Reamintim ca in Ungaria pretul la combustibili este plafonat la aproximativ 1.3 euro din noiembrie anul trecut, iar acum 2 zile acesta a castigat alegerile a 4-a oara la rand.

Ungaria nu a aplicat nici un fel de sanctiuni asupra Rusiei si s-a opus trimiterii de ajutoare militare in Ucraina prin teritoriul propriu, fiind una din tarile care se bucura de preturi “preferentiale” la gaz (de 5 ori mai ieftin) si combustibil din partea Rusiei.

Sursa: reuters, ria,




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Marian Drăgulescu – povestea celui mai bun gimnast român din toate timpurile

Marian Drăgulescu este un nume cu rezonanță în lumea sportului, reprezentând un exemplu de perseverență și succes pentru generațiile...

Read More...

Calificarea se joacă în Giulești – Sâmbătă, ora 16:00

Meciul decisiv al sferturilor Diviziei A1 se anunță a fi unul plin de suspans și emoție pentru fanii echipei...

Read More...

Dinamo înfruntă CSM Volei Alba Blaj în play-off-ul pentru locurile 5-8 din Divizia A1, pierzând cu 0-3

Echipa de volei feminin Dinamo s-a confruntat cu CSM Volei Alba Blaj în meciul 2 din sferturile de finală...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro