stiridinromania.ro

In timp ce romanii isi dau afara oamenii din functii cheie sau partide, Viktor Orban initiaza „Pacea de la Budapesta”

In STIRILE ZILEI
orban
virtualmag.ro

Astazi premierul Ungariei Viktor Orban a sustinut pentru Ungaria ceea ce isi doreau cei 4 parlamentari pentru Romania: „Pacea de la Budapesta”.

In urma actiunii intreprinse de cei 4 parlamentari romani la ambasada Rusiei din Romania, unde au sustinut „Pacea de la Bucuresti”, cei care erau pana acum in functii cheie sau independenti, au simtit repercursiunile pe propria piele.

Astfel, deputatul Francisc Toba, membru recent al partidului Alianta Pentru Patrie, in cadrul caruia este vicepresedinte, a fost exclus din comisia de aparare a Romaniei, in urma votului Camerei Deputatilor. Deputatul Dumitru Coarna a fost exclus din PSD in ziua de luni. Asupra lui Mihai Lasca partidul nu a luat nici o pozitie, iar doamna Diana Iovanovici-Șoșoacă este senator independent.

Viktor Orban i-a propus presedintelui Rusiei Vladimir Putin initierea negocierilor pentru pace in conflictul Ruso-Ucrainean pe teritoriul Ungariei, impreuna cu presedintele Ucrainei si al Frantei, cat si premierul Germaniei. Conform acestuia, reactia din partea lui Putin a fost una pozitiva, si ca negocierile de pace ar fi posibile cu unele conditii agreate in prealabil de cei 2 presedinti: Zelenskiy si Putin.

Viktor Orban:

„I-am sugerat presedintelui Putin o incetare a focului imediata”

spune acesta, sustinand ca Putin l-ar fi sunat.

Reamintim ca in Ungaria pretul la combustibili este plafonat la aproximativ 1.3 euro din noiembrie anul trecut, iar acum 2 zile acesta a castigat alegerile a 4-a oara la rand.

Ungaria nu a aplicat nici un fel de sanctiuni asupra Rusiei si s-a opus trimiterii de ajutoare militare in Ucraina prin teritoriul propriu, fiind una din tarile care se bucura de preturi „preferentiale” la gaz (de 5 ori mai ieftin) si combustibil din partea Rusiei.

Sursa: reuters, ria,


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

OMS Monkeypox Romania

OMS. In tarile non-endemice, un caz este considerat un focar. Va reveni obligativitatea de purtare a mastii?

Incepând cu 13 mai 2022, au fost raportate mai multe cazuri de monkeypox la OMS de catre 12 state

Read More...
NTI Monkeypox

Monkeypox sau Variola Maimutei, scenariul NTI de acum 1 an

In Noiembrie In 2021, NTI facea un scenariu privind Monkeypox sau variola maimutei. Un scenariu cu multe similitudini sau

Read More...
OMS tratat international

OMS si Tratatul International privind Pandemiile

OMS anunta pe 30 martie ca Liderii globali (Inclusiv Romania) se unesc în apelul urgent referitor Tratatului International privind

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online