În cadrul summit-ului UE, problema fraudării banilor de migrație devine o preocupare majoră – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Vrăjirea banilor de migrație se infiltrează la summit-ul UE – POLITICO

Țările UE se luptă pentru bani în domeniul migrației la summitul UE

Liderii Uniunii Europene s-au adunat la Bruxelles pentru a discuta despre bugetul multianual al UE și s-au confruntat cu tensiuni legate de finanțarea pentru migrație. Această dispută a reflectat diviziunile profunde dintre statele membre cu privire la modul de gestionare a fluxului migratoriu în Europa.

În cadrul summitului, șefii de stat și de guvern au analizat propunerea Comisiei Europene de a alocă 34,9 miliarde de euro pentru Fondul de Asil și Migrație. Deși această sumă pare semnificativă, țările membre au avut opinii divergente cu privire la modul în care acești bani ar trebui distribuiți.

Statele din Europa de Est, inclusiv Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia, au susținut că fondurile ar trebui să fie utilizate în principal pentru a proteja frontierele externe ale UE și pentru a sprijini țările din afara UE în gestionarea migrației. Aceste țări consideră că primirea unui număr mare de migranți ar putea afecta securitatea și identitatea lor națională.

Pe de altă parte, statele din sudul Europei, cum ar fi Italia și Grecia, au susținut că fondurile ar trebui să fie utilizate pentru a sprijini țările care se confruntă cu un număr mare de migranți, precum și pentru a promova integrarea acestora în societatea europeană. Aceste țări au fost afectate în mod direct de criza migranților și au cerut sprijin financiar suplimentar pentru a face față provocărilor.

Dezbaterile au fost tensionate, iar liderii europeni nu au reușit să ajungă la un acord în acest domeniu. Diviziunile dintre statele membre în ceea ce privește migrația au persistat și au fost amplificate în cadrul acestui summit.

Summitul UE a evidențiat, de asemenea, diferențele de abordare între statele membre în ceea ce privește migrația. În timp ce unele țări susțin ideea unei abordări comune și solidarității europene în gestionarea migrației, altele se concentrează pe protejarea propriilor interese naționale și pe menținerea controlului asupra frontierelor.

În final, problema finanțării pentru migrație va trebui să fie abordată într-un alt moment, cu speranța ca liderii europeni să găsească un compromis acceptabil pentru toate părțile implicate.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...
Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia – incomod-media.ro

Verificări ITM la societățile din industria metalurgică din Dâmbovița

Inspectorii ITM Dâmbovița au desfășurat controale la patru mari societăți comerciale din industria metalurgică din județ, descoperind un total...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro