Georgia își ține secrete alegerile sale referitoare la Uniunea Europeană și Rusia – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Georgia își ascunde pariurile pe UE – și Rusia – POLITICO

Georgia mizează pe Uniunea Europeană și Rusia în ziua independenței

Georgia a marcat sâmbătă 30 de ani de la declararea independenței, la fel ca multe alte țări din fosta Uniune Sovietică. Dar pentru Georgia, independența a venit cu un cost mare: o dispută teritorială cu Rusia și o situație economică precară. Acum, în timp ce își confruntă provocările, Georgia își îndreaptă atenția spre Uniunea Europeană și Rusia.

În timpul unei ceremonii de la Tbilisi, președintele Salome Zourabichvili și-a exprimat dorința ca Georgia să devină membră a UE și NATO. În același timp, ea a subliniat importanța relațiilor cu Rusia.

Georgia a fost lovită de o criză economică majoră din cauza pandemiei COVID-19 și a întreruperii legăturilor comerciale cu Rusia în 2019. În ciuda acestor probleme, guvernul georgian a adoptat o serie de reforme economice și a început să colaboreze mai strâns cu UE și NATO.

Relațiile dintre Georgia și Rusia au fost tensionate de la războiul din 2008, când Rusia a intervenit militar în Georgia și a recunoscut independența unor regiuni separatiste. De atunci, Georgia și-a îndreptat atenția spre Occident și a încercat să se apropie mai mult de UE și NATO.

Cu toate acestea, mulți georgieni sunt îngrijorați de influența Rusiei asupra țării și de relațiile tensionate cu vecinii lor de la sud, Armenia și Azerbaidjan. În plus, Georgia se confruntă cu provocări interne, cum ar fi corupția și instabilitatea politică.

Cu toate acestea, Georgia rămâne hotărâtă să își atingă obiectivele de a deveni membră a UE și NATO și de a-și îmbunătăți relațiile cu Rusia. Într-un mesaj video de Ziua Independenței, prim-ministrul georgian Irakli Garibashvili a spus că „Georgia va rămâne un prieten și un partener loial pentru toți vecinii noștri” și a subliniat importanța cooperării regionale.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Six students were ready to explain a technology they detailed on a poster.

Studenții din California ajută la soluționarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiuni viitoare cu drone pe Pământ și alte planete

Studenții de la o universitate care deservește o minoritate din California ajută la rezolvarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiunile...

Read More...
ZILELOR EUROPENE ALE ARHEOLOGIEI la Cetatea Noviodunum

Zilele Europene ale Arheologiei la Cetatea Noviodunum

În perioada 14-15 iunie 2024, la Cetatea Noviodunum din Isaccea, județul Tulcea, vor avea loc evenimente speciale dedicate Zilelor...

Read More...
Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila- FOTO

Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii s-au adunat la Mănăstirea Rafaila pentru a comemora ziua Sfântului Luca al Crimeei, un...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro