Georgetown l-a invitat pe copilul lui Navalny să participe la început. Ulterior a urmat o perioadă de haos.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Georgetown l-a invitat pe copilul lui Navalny la început.  A urmat „Haosul”.

Universitatea Georgetown l-a invitat pe fiul lui Alexei Navalnîi să participe la ceremonia de absolvire, urmând ca haosul să urmeze

Universitatea Georgetown a invitat fiul lui Alexei Navalnîi, un opozant rus închis de mult timp, să participe la ceremonia de absolvire de anul acesta, dar a provocat controverse și proteste în rândul studenților și al cadrelor didactice.

Kirill Navalnîi a urmat un program de masterat la Universitatea din Stanford și a fost invitat să susțină un discurs în cadrul ceremoniei de absolvire de la Georgetown pe 22 mai.

Dar invitația a stârnit nemulțumirea unor studenți și profesori, care au criticat universitatea pentru că a invitat un membru al familiei Navalnîi, care este cunoscut pentru activitățile sale de opoziție față de guvernul rus.

Într-un comunicat de presă emis joi, universitatea a declarat că a invitat-o pe Kirill Navalnîi “pentru a reflecta angajamentul nostru față de libertatea academică și drepturile omului și pentru a recunoaște realizările sale academice”.

Cu toate acestea, un grup de studenți și profesori au organizat un protest în fața campusului universitar, cerând ca invitația să fie anulată. În plus, unii au cerut ca universitatea să nu mai primească finanțare de la guvernul rus sau de la companiile care lucrează cu acesta.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Kirill Navalnîi a spus că este onorat să aibă oportunitatea de a vorbi la Georgetown și că va aborda subiecte precum libertatea de exprimare și justiția socială.

“Voi vorbi despre libertatea academică și despre modul în care aceasta este amenințată în Rusia”, a scris el. “Voi vorbi despre drepturile omului și despre modul în care acestea sunt încălcate în Rusia. Voi vorbi despre ceea ce putem face ca să schimbăm acest lucru”.

În martie, liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi a fost condamnat la închisoare pentru încălcarea condițiilor eliberării condiționate, într-un proces care a fost condamnat de comunitatea internațională. Navalnîi a fost arestat în ianuarie, după ce s-a întors din Germania, unde a fost tratat pentru otrăvirea cu noviciok.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Maria Broască – O poveste de determinare și recuperare

Maria Broască este o junioară talentată și face parte din proiectul "Țară, țară, vrem campioane!" coordonat de Mariana Bitang...

Read More...

Campioni după 15 ani! Victorie în finala de rugby cu CSM Știința Baia Mare, scor 17-13!

Echipa de rugby a României a reușit să câștige finala Cupei României împotriva echipei CSM Știința Baia Mare cu...

Read More...
IMPACTPRESS

Explozie la etajul I al unui imobil din Giarmata, cu patru victime

Explozie la un imobil din Giarmata: Patru victime, clădiri afectate și cercetări în desfășurare Pompierii militari de la ISU Timiș...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro